Τα Νέα

Ενημερωτική επιστολή λήξης συνεργασίαςΕπιστολή - 26-04-2016Portioli Miss «P»:
Παρουσιάστηκε η μηχανή με καινοτόμα κάψουλα espresso


MORENO PORTIOLI, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, MATTIA PORTIOLI

Την καινοτόμα ιδέα της μικρής εξειδικευμένης μηχανής κάψουλας MISS "P", παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ESPRESSE Α.Ε. κ. Νίκος Παππάς.
Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο METROPOLITAN, ο κ. Παππάς μίλησε για την καινοτόμα ιδέα της μικρής εξειδικευμένης μηχανής κάψουλας MISS "P", με πέντε διαφορετικές γεύσεις καφέ, ξεδιπλώνοντας παράλληλα και το όραμά του για τα επόμενα χρόνια.
Ο πρόεδρος του GRUPPO PORTIOLI κ. Moreno Portioli και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Mattia Portioli που υπήρξαν και οι εμπνευστές και δημιουργοί του νέου αυτού εγχειρήματος, πέρα από την εξαιρετική παρουσίαση που έκαναν, για την MISS "P", αναφέρθηκαν τόσο στο διαδικτυακό μέλλον των πωλήσεων όσο και στις καινούργιες προοπτικές του μέσα από τη νέα τάξη πραγμάτων.
Ο Γενικός Διευθυντής της ESPRESSE Α.Ε. κ. Δημήτρης Πλεξίδας, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας παράλληλα και το επενδυτικό πλάνο της για το 2016.
Στη συνάντηση αυτή, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από την εταιρεία ESPRESSE Α.Ε. και η οποία έχει σκοπό κάθε φορά να μεταφέρει στους άμεσους συνεργάτες της τον παλμό της εταιρείας αλλά και ό,τι καινούργιο προκύπτει, παρευρέθηκαν όλοι οι αντιπρόσωποί της, σύσσωμο και «ετοιμοπόλεμο» το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας αλλά και όλο το ανθρώπινο δυναμικό της.
Η συνάντηση των αντιπροσώπων έκλεισε με ένα εκπληκτικό δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου όπου η συζήτηση μεταξύ «τυριού και αχλαδιού» για τα όσα γίνονται στην αγορά και ιδιαίτερα στο χώρο του καφέ, κράτησε μέχρι αργά με αμείωτο ενδιαφέρον.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η ESPRESSE Α.Ε. με τη συμβουλευτική συμμετοχή του εξωτερικού της συνεργάτη σε θέματα επικοινωνίας, κ. Γιώργου Ντάβλα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΛΑΣ, ΒΑΣΩ ΠΑΡΝΑΣΑ


ΕΛΛΗ ΚΟΥΤΕΡΗ (ΣΥΖΥΓΟΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ), ΜΑΡΙΛΙΑ ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΟΥΜΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΕΞΙΔΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΙΤΑΝΙΔΗΣ


ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΟΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΔΑΚΗΣ


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΟΥΣΙΟΣ, ΔΑΚΗΣ ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ


ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΘΩΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ

ΖΕΝΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ


Newsletter 14/07/2015Συνέντευξη του Mattia και της Sara's Portioli σε μεγάλο Ιταλικό περιοδικό

ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΓΕΥΣΕΩΝ
Ο ΟΜΙΛΟΣ PORTIOLI ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ESPRESSO
Τον επαγγελματία του χώρου της καφετέριας σήμερα τον επιλέγεις γιατί είναι χαμογελαστός, προσεκτικός, εμπορικά τοποθετημένος με συνέπεια στην Αγορά.
Και αυτό γιατί και ο καταναλωτής έχει αλλάξει. Είμαστε όλοι χρήστες αγαθών και υπηρεσιών και δεδομένου ότι επενδύουμε χρόνο και χρήμα εκτός οικίας, απαιτούμε μια προσφορά ανάλογη των προσδοκιών μας.
« Ο κόσμος Ho.re.ca είναι σε συνεχή αλλαγή και οι αλλαγές υπαγορεύονται από την Κοινωνία , από το κοινωνικό –οικονομικό πλαίσιο, που τώρα πια έχει εξελιχθεί και για αυτόν τον λόγο και οι επαγγελματίες barιsti προσαρμόστηκαν σε αυτές τις αλλαγές» εξηγούν ο Mattia Portioli Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Portioli και η αδελφή του Sara υπεύθυνη Διαφήμισης της εταιρείας. Αυτό εξηγεί γιατί σήμερα ο όρος barista περιορίζει, πράγματι δεν προσδιορίζει πλήρως και με τον καλύτερο τρόπο τον επαγγελματία που εργάζεται στον χώρο. Μπορούμε αντιθέτως να μιλάμε για τον «επαγγελματία της παρασκευής του καφέ» που δεν περιορίζεται στο « φτιάχνω μόνο καφέ» αλλά που δίνει προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων, στην υπηρεσία , στον επαγγελματισμό του προσωπικού και κυρίως στον νέο καταναλωτή που είναι ολοένα και πιο απαιτητικός. Να γιατί μπορούμε να θεωρήσουμε την καφετέρια σαν μια πραγματική μικρογραφία εταιρείας.

Και είναι αυτό που ο Όμιλος Portioli προσφέρει, μια μεγάλη ποικιλία από χαρμάνια εγγυημένης ποιότητας .
Η επιλογή των προϊόντων που συνθέτουν τα χαρμάνια μας γίνεται με σημαντικά κριτήρια επιλογής του ωμού καφέ, ξεκινώντας από τον εντοπισμό των παραγωγών και εξαγωγέων με τους οποίους έχουμε απευθείας και επιλεγμένες επαφές, από τις ζώνες παραγωγής, τις χρονιές, τα τεστ αξιολόγησης και επιβεβαίωσης των χαρακτηριστικών της κάθε νέας χρονιάς παραγωγής για κάθε ξεχωριστή ποιότητα του προϊόντος. Μόνο οι εκλεκτές ποιότητες Arabica και Robusta αποτελούν την δικιά μας «συμφωνική ορχήστρα» των γεύσεων. Αφού επιλεχθούν οι πρώτες ύλες, γίνονται μια σειρά περιοδικών επισκέψεων στις κυριότερες χώρες προέλευσης του ωμού καφέ για να ελέγξουμε τις φυτείες, την προετοιμασία και την διαλογή του καφέ και να συναντήσουμε τους διαφορετικούς παραγωγούς με σκοπό να αποκτήσουμε τις πιο εκλεκτές ποιότητες, σταθερές και στα μέτρα της εταιρείας μας. Τέλος, θεμελιώδους σπουδαιότητας είναι τα τεστ που γίνονται στα δείγματα του ωμού καφέ, για την έγκριση των παρτίδων που αποκτήθηκαν και την φόρτωσή τους. Ανάλογοι έλεγχοι γίνονται και στην Ιταλία πριν την χρήση τους στο καφεκοπτείο.

Μα ας έλθουμε στην καρδιά της πρότασής σας ή καλύτερα στο προϊόν κλειδί, τον Espresso Portioli.
Ο Όμιλος Portioli προτείνεται ως εγγυητής του «τέλειου» espresso. Από το 1958 το καφεκοπτείο Portioli αφιερώνει όλο το ζήλο και τους πόρους του σε έναν μοναδικό σκοπό: να προσφέρει στον χώρο Ho.re.ca τα καλύτερα χαρμάνια καφέ και όλα όσα αφορούν τον κόσμο του espresso σε προϊόντα και υπηρεσίες. Για εμάς, λοιπόν, ο espresso είναι μια πραγματική τέχνη, για αυτόν τον λόγο η προσοχή μας δεν στρέφεται μόνο στο περιεχόμενο και την σταθερή ποιότητα του μέσα στον χρόνο, αλλά και στην εικόνα του. Η αποκλειστική συσκευασία σε «περιορισμένη έκδοση» είναι πράγματι άλλος ένας παράγοντας επιτυχίας των χαρμανιών Portioli, τα οποία αλλάζουν περιοδικά την εικόνα τους ακλουθώντας την διαφημιστική καμπάνια που τρέχει.

Το 2015 στοχεύετε στην εξύμνηση του espresso στο σύνολό του μέσω της χρήσης και των 5 αισθήσεων με στόχο το διάλειμμα για καφέ να μετατραπεί σε μια πραγματική «Εμπειρία αισθήσεων» για τον καταναλωτή. Πως θα επιτύχετε αυτόν τον στόχο?
Θέλουμε να κάνουμε το διάλειμμα για καφέ μια πραγματική εμπειρία αισθήσεων και αυτό θα καταστεί δυνατό χάρη σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουμε σκεφτεί να «τρέξουν» μέσα τους επόμενους μήνες, για να εμπλέξουμε όλους τους παθιασμένους με τον καφέ και όχι μόνο τους ειδικούς του χώρου. Για παράδειγμα θα γίνει διέγερση της ακοής μέσω του project Concept Bar, που συνίσταται στην προσωποποιημένη προσαρμογή λειτουργίας του χρησιμοποιώντας το brand Portioli. Και αυτό γιατί για να ζήσεις μια θετική εμπειρία έχει την σημασία του και ο τόπος και το bar (καφετέρια) είναι συνώνυμο της ευθυμίας, της κουβεντούλας, της ξεκούρασης κτλ. Για την διέγερση της όσφρησης σκεφτήκαμε το Portioli Coffee Experience (Εμπειρία Καφέ Portioli), οργανωμένα μαθήματα με επαγγελματίες εκπαιδευτές, όχι μόνο για να φτιάχνουμε έναν σωστό espresso και να διακοσμούμε cappuccino, αλλά για να μάθουμε να κάνουμε και την οσφρητική ανάλυση, που μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά και τα αρώματα των διαφορετικών χαρμανιών. Το λανσάρισμα της νέας σειράς φλιτζανιών Mosaic που αναδημοσιεύτηκαν με τα εταιρικά χρώματα του Ομίλου στοχεύει στην διέγερση της όρασης .

H όραση όμως ικανοποιείται και από το στυλ και από τον φίνο και ψαγμένο σχεδιασμό των μηχανών καφέ Gime (Gruppo Italiano Macchine Espresso). Ας μιλήσουμε για αυτή την εταιρεία …
Η Gime (Gruppo Italiano Macchine Espresso) επιβεβαιώνει την σωστή επιλογή που έγινε το 2003 , η οποία μας δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στην Ιταλία όσο και στον εξωτερικό. Η ιδιαιτερότητα της Gime είναι ότι γεννήθηκε απευθείας από ένα καφεκοπτείο, το οποίο έχει δώσει την τεχνογνωσία του εξασφαλίζοντας έτσι μηχανές καφέ σε απόλυτη συμφωνία με τα χαρμάνια Portioli. Οι μηχανές του καφέ διακρίνονται για τον ιταλικό σχεδιασμό, την υψηλή κατασκευαστική τεχνολογία καθώς και για την ποιότητα των υλικών και των λύσεων που επιλέχθηκαν . Η κομψότητα και η τεχνολογία νέας γενιάς των μηχανών Gime μαζί με την υψηλή ποιότητα και την γεύση του espresso Portioli αποτελούν ένα άψογο μείγμα, μοναδικό και απαράμιλλο, εξ ολοκλήρου made in Italy.

Έχετε μια ευρεία γκάμα merchandising (Προωθητικό υλικό) με την υπογραφή Portioli, με πολλές καινοτομίες. Ας τις παρουσιάσουμε στους αναγνώστες…
Η συλλογή προωθητικού υλικού της Portioli έχει μελετηθεί για να υποστηρίζει τον επαγγελματία στην καθημερινότητα της δουλειάς του με ένα προσωποποιημένο «άγγιγμα» εταιρικής εικόνας. Κάθε ένα προϊόν έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και ανάγκες των πελατών μας, χωρίς να παραβλέπουμε τον φίνο σχεδιασμό που είναι η βάση της υπογραφής Portioli .
Πολλά είναι τα προϊόντα που αποτελούν την συλλογή μας προωθητικού υλικού όπως τα συλλεκτικά φλιτζάνια espresso και cappuccino που αλλάζουν περιοδικά την εικόνα τους ακολουθώντας την διαφημιστική καμπάνια που τρέχει ή η σειρά από γυαλί που εμπλουτίστηκε πρόσφατα με δύο νέα φλιτζάνια κούπες .
Τα προωθητικά υλικά με την υπογραφή Portioli εξελίσσονται και βελτιώνονται διαρκώς για να συναντήσουν το γούστο και τις απαιτήσεις της πελατείας, φθάνει να σκεφτούμε την νέα θήκη για ρέστα που ανασχεδιάστηκε πλήρως ή την επιτραπέζια θήκη για χαρτοπετσέτες που ξανασχεδιάστηκε με ανάγλυφη προσωποποίηση.
Όλα αυτά γιατί θεωρούμε ότι μια διαρκής ανανέωση είναι δείκτης δυναμικότητας της εταιρείας που προσπαθεί με τον τρόπο της να ανταποκριθεί σε μια Αγορά όλο και πιο απαιτητική, διατηρώντας όμως ως βάση τις αξίες και το στυλ Portioli.

To καφεκοπτείο σας δεν εμπορεύεται μόνο χαρμάνια υψηλής ποιότητας αλλά και συνοδευτικά προϊόντα όπως ζάχαρη, μέλι, μπισκοτάκια, σοκολατάκια. Μια προστιθέμενη αξία σημαντική για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την πελατεία?
Πέρα από την επιλογή των καλύτερων χαρμανιών καφέ, η πρόταση Portioli περιλαμβάνει και μια ευρεία γκάμα συνοδευτικών προϊόντων και αξεσουάρ που στοχεύουν στο να κάνουν πιο προσωποποιημένη την επιχείρηση και πιο ελκυστική στα μάτια της πελατείας. Ανάμεσα στα προωθητικά συνοδευτικά προϊόντα ξεχωρίζουν: τα φακελάκια μιας δόσης λευκής ζάχαρης, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, γλυκαντικό , μέλι ( αυστηρά ακακίας για να μην αλλοιώνει την γεύση του espresso και εξ’ ολοκλήρου παραγωγή ιταλική) και φρουκτόζη (χωρίς πρόσθετα και μη γενετικά τροποποιημένη ). Τέλος, για να απογειώσει την δοκιμή ενός καλού καφέ, η Portioli προτείνει τα dragee : ολόκληρα φουντούκια τυλιγμένα με σοκολάτα γάλακτος και τα Dolcezze di frolla γευστικά μπισκοτάκια κανέλας .

(Σελίδα με φωτογραφία)
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ MATTIA KAI SΑRΑ PORTIOLI
Με ποιο κριτήριο θα διαλέξετε την καφετέρια που θα πάτε να πιείτε καφέ?
Εμείς του χώρου επηρεαζόμαστε από διακριτικά σήματα, πινακίδες, θήκες για χαρτοπετσέτες …και έτσι διαλέγουμε καφετέριες που έχουν καφέ Portioli.
Τι σας κάνει να δυσανασχετείτε σε μια καφετέρια?
Η έλλειψη ευγένειας και επαγγελματισμού.
Ο καφές στα εστιατόρια κρύβει πάντα εκπλήξεις. Τι σας κάνει πραγματικά έκπληξη?
Μας εκπλήσσουν οι ωραίες εκπλήξεις ! Είναι εξαιρέσεις που όλο και αυξάνονται . Αγαπητέ εστιάτορα ας μην αποχαιρετιζόμαστε με « μια πίκρα στο στόμα»
Καφές και ammazzacaffe (λικέρ με καφέ που πίνεται στο τέλος ενός γεύματος για να σκοτώσει την γεύση του καφέ) ? Η’ μόνο καφές?
Espresso, πάντα!

Επιλέξτε εδώ για την πρωτότυπη συνέντευξη στο Ιταλικό Περιοδικό


Newsletter 30/4/2015
Ισολογισμός 2014


Η ΦΑΜΙΛΙΑ ESE PROFILO ΕΠΕ, Η ESPRESSE ΑΕ, Η GIME MACCHINA AE, O BARISTA ΑΕ , Η OASIS AE, Η CAPITANO ΑΕ ΚΑΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ PORTIOLI MILANO , ΠΟΛΥ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ, ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ.
www.eseprofilo.gr, e-mail: papas@eseprofilo.gr, 210-6722615


Όλα τα προϊόντα Portioli πάνω σε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο...το δέντρο του Mercato Veroia...

Ναι λοιπόν και εμείς στολισαμε!!!!!

Όποιος δεν έχει δοκιμάσει σοκολάτα Portioli απλά χάνει....

Απλά δεν υπάρχει αυτή η σοκολάτα!!!  


Το Gala Dinner της πριγκίπισσας Αικατερίνης


Η ESE PROFILO-PORTIOLI-ESPRESSE AE, ΕΝ ΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΟΙΚΟΣ PORTIOLI- MILANO  ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΑ, ΑΠΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΕΩΣ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015. ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ  ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ. www.eseprofilo.gr, e-mail: papas@eseprofilo.gr,  210-6722615


Εκοιμήθη ο Γέρων Γαλακτίων Σιμωνοπετρίτης
31 Οκτωβρίου 2014

Εχθές το βράδυ, την ώρα που ελάμβανε χώρα το γεύμα μετά συνέδριο για την Νέα Γραφή της Βυζαντινής μουσικής στη Θεσσαλονίκη μάς ήρθε η είδηση: «Κοιμήθηκε ο παππούς ο Γαλακτίων…». Η αίθουσα ήταν γεμάτη από αγιορείτες και φιλαγιορείτες. Καταλάβαινε κάποιος εύκολα ότι για κάποια λεπτά όλοι χαμηλόφωνα συζητούσαν για το γεγονός αυτό. Την σοβαρότητα στα πρόσωπα την διαδεχόταν αμέσως σχεδόν ένα χαμόγελο, λες και όλοι προσπαθούσαν να μιμηθούν το χαμόγελο του γέρο – Γαλακτίωνα, του «παππού», όπως τον αποκαλούσαμε όλοι όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά και ζήσαμε στιγμές μαζί του.
galaktiwn2
Καταγόταν από το Δενδροχώρι Τρικάλων, έγγαμος και πατήρ πέντε τέκνων εκ των οποίων τα δύο έγιναν μοναχοί, η Γερόντισσα Νικοδήμη, Ηγουμένη του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια της Χαλκιδικής και ο π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης, ιερομόναχος και Υμνογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Ο Γέρων Γαλακτίων εκάρη και ο ίδιος Μοναχός στην Σιμωνόπετρα, από τον τότε Ηγούμενο Γέροντα Αιμιλιανό, χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος και κατόπιν διετέλεσε ηγούμενος στην Ιερά Μονή του Κωνσταμονίτου, από όπου αργότερα παραιτήθηκε και επέστρεψε στην Μονή της μετανοίας του έως την κοίμησή του εχθές.
Τέτοιες ώρες σπουδαίες και μεγάλες για κάθε ψυχή, τις ώρες της Εξόδου και της συνάντησης με τον Kτίστη του παντός, εμείς οι «περιλειπόμενοι» απορφανιζόμαστε από το πρόσωπο των κεκοιμημένων με μία θλίψη ανθρώπινη. Η καρδιά μας όμως που μένει συνεχώς μαζί τους βοά εν ησυχία, γεμίζει από την παρουσία τους, ζωντανεύει εικόνες και μνήμες που χαράχτηκαν ανεξίτηλα μέσα της και χάραξαν τους δρόμους μιας ολόκληρης ζωής.
Μετά από μία κουρά μοναχού, πριν από πολλά χρόνια, κατά την ομιλία στην τράπεζα ο Γέρων Αιμιλιανός ήταν από τις ελάχιστες φορές που αναφέρθηκε σε κάποιο πρόσωπο επαινώντας το, χωρίς να το κατονομάσει. Είπε: «Αυτός ο άνθρωπος είναι το χαμόγελο όλων μας. Όταν δεν τον βλέπουμε εις τον Ναό, όλοι τον αναζητούμε και αναρωτιόμαστε πότε θα έρθει. Είναι ο πιο αγαπητός και ο πιο χρήσιμος άνθρωπος της Μονής μας…». Μειδιώντας όλοι όσοι ήμασταν εκεί αμέσως καταλάβαμε σε ποιον αναφερόταν. Δεν υπάρχει επισκέπτης-προσκυνητής της Σιμωνόπετρας που να μην άκουσε τον π. Γαλακτίωνα να διαβάζει τον Προοιμιακό ή τον Εξάψαλμο, να ψέλνει με την χαρακτηριστική γλυκιά του φωνή τα Ευλογητάρια και την «Τιμιωτέρα» ή το «Ερχόμενος ο Κύριος» την Μεγάλη Εβδομάδα. Να έρχεται έως το βαθύ του γήρας πρώτος στις ακολουθίες και να αναχωρεί τελευταίος κοσμώντας τον Ναό με την αρχοντική και γλυκεία συνάμα παρουσία του.
Τα καλάθια τα οποία έπλεκε ο ίδιος με περισσή τέχνη και ορισμένες φορές έδινε ως ευλογία αποκτούν πια ακόμη μεγαλύτερη αξία στις γωνιές των σπιτιών μας μαζί με την ευχή του.
Αιωνία η μνήμη του Γέροντος Γαλακτίωνος του Σιμωνονοπετρίτου!
Την ευχή του να έχουμε
Καλόν Παράδεισο Παππού!


14 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΑΜΠΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ESPRESSO PORTIOLI ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλες τις φωτογραφίες

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ κ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΟΥΜΑ , ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ( Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

Ο κ. ΝΤΟΥΜΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟN ESPRESSO PORTIOLI , ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ κ. ΝΤΟΥΜΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ.

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ESE PROFILO ΕΠΕ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!

 


 

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ , ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014


 

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 8 Σεπτεμβρίου 2014


 

Ο Τόνυ Δημητρίου και ο Πέτρος Φιλιππίδης παρέα με … Portioli!!! στο Gaspar


NEWSLETTER
Νέο Ψυχικό 11/7/2014
ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε θετικό σημείο ύστερα από 6 χρόνια ύφεσης. Η Ελλάδα έμοιαζε με ένα παραγάδι μπερδεμένο και σήμερα προβάλλει ένα νέο κράτος, με τα στάδια της μετάβασης να είναι οι μεταρρυθμίσεις, η δημοσιονομική εξυγίανση , η ανάπτυξη και η ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα. Η αλαζονεία του χθες έφτασε στα άκρα, καθώς φθάναμε στο κέρδος από έναν άλλο δρόμο. Μόνον η σωστή διάγνωση του χθες θα μας επιτρέψει να πάμε με ασφάλεια στο αύριο. Οι ελληνικές τράπεζες, που τελείωσαν με τις κρατικές προμήθειες, διαφαίνεται πλέον να έχουν την απαιτούμενη κεφαλαιακή επάρκεια για την χρηματοδότηση των επενδύσεων και την παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, οι τράπεζες καλούνται να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα την πορεία της αναδιάρθρωσης των δανείων των επιχειρήσεων, τις οποίες η κρίση και ο υψηλός δανεισμός κατέστησαν προβληματικές. Οι περισσότεροι ισολογισμοί ήταν σκελετοί της αρκούδας. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της τελευταίας 20ετίας δοκιμάζουν τις αντοχές τους από τις συνέπειες της πολύχρονης οικονομικής κρίσης, από την μείωση των εισοδημάτων -ειδικά της μεσαίας τάξης που σήμερα σηκώνει ξανά μπαϊράκι - και από τα νέα καταναλωτικά πρότυπα που η κρίση επέβαλλε. Πέραν αυτών, αντιμετωπίζουν πλέον έντονα την πίεση των τραπεζών για επιστροφή των μεγάλων δανείων του παρελθόντος. Μέσα από την πίεση της τρόικας για αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών, επιχειρείται η διείσδυση ξένων κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία, με σκοπό τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ειδικά σε στρατηγικούς τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και οι κατασκευές. Κοινή άποψη είναι ότι η θέση όλων των επιχειρήσεων αποτιμάται από την αρχή. Η νέα εποχή δεν έχει βεβαιότητες για κανένα, όσο ισχυρός και να ήταν παλαιότερα. Κάποιος εύστοχα είπε: Τα χρήματα είναι σαν τα πουλιά: Χρειάζονται σπόροι και νερό για να τα προσελκύσεις! Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έρχονται καλλίτερες εποχές. Η ανάπτυξη είναι το κλειδί. Οι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται μόνο για τα λεφτά τους, το απέδειξαν άλλωστε όταν στην κορύφωση της κρίσης, έστελναν τα λεφτά τους στο εξωτερικό υπό τον φόβο της επιστροφής στην δραχμή. Η ενέργεια θα είναι το μεγάλο πεδίο συγκρούσεων, τα οικόπεδα του πετρελαίου είναι 20 και θα τινάξουν την μπάνκα στον αέρα, γεγονός που αναμένεται να φέρει μεγάλες επενδύσεις. Πιστεύεται πως η πεποίθηση των ξένων είναι να εξαντλήσουν τους διαθέσιμους πόρους και τις υπάρχουσες δομές, αφήνοντας πίσω τους όσα λιγότερα χρήματα μπορούν. Η αντίληψη αυτή, θα πρέπει να κινητοποιήσει την νέα επιχειρηματική τάξη που αναδύεται από την κρίση ισχυροποιημένη, με νέες αντιλήψεις για το επιχειρείν, που μπορούν να αναδείξουν πλεονεκτήματα που δεν διαθέτουν οι απρόσωπες πολυεθνικές. Εξακολουθεί όμως να υπάρχει μεγάλη κόντρα μεταξύ κρατικού και ιδιωτικού κεφαλαίου. Το κράτος θα πρέπει να σταματήσει πλέον να κάνει τον επιχειρηματία. Ο ΟΤΕ πριν την μεγάλη κρίση είχε φοβερή ανάπτυξη στα Βαλκάνια και όμως πουλήθηκε. Παράδοξα, όπως η αποτίμηση θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας να είναι μεγαλύτερη σε αξία από την μητρική εταιρία, πρέπει να πάψουν να υπάρχουν. Η μεγάλη αλλαγή θα γίνει από την καινούργια γενιά στην Ελλάδα. Στο προσκήνιο υπάρχει αναγέννηση του τουρισμού την τελευταία περίοδο. Εκτιμάται ότι 1 στους 5 Έλληνες πλέον ασχολείται με τον τουρισμό. Οι στόχοι του τουρισμού τρέχουν πάνω από τις προβλεπόμενες εκτιμήσεις. Παρόλα αυτά η εικόνα της μαζικής εστίασης μοιάζει με λαβύρινθο, η κατάσταση ξέφυγε σε ότι αφορά τον ανταγωνισμό και πρέπει στο μέλλον να βρει τον δρόμο με βάση την ποιοτική εστίαση. Παντού κυριαρχεί η λέξη Ελπίδα. Είναι εξαιρετικά ευχάριστο, να παρακολουθεί κανείς την ανάπτυξη υγιών μεσαίων εταιριών, σε βάρος επιχειρήσεων παλαιάς κοπής στους τομείς του καφέ, του τουρισμού, των τροφίμων και του λιανεμπορίου. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να προδιαγράψει το μέλλον σε ένα τόσο ρευστό οικονομικό περιβάλλον, αλλά είναι σίγουρο ότι οι νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται μέσα από την πίεση εταίρων & δανειστών καθώς και των δεσμεύσεων με την ευρωζώνη, αλλάζουν ριζικά τον επιχειρηματικό χάρτη των συμφερόντων. Το επόμενο διάστημα θα είναι αρκετά ενδιαφέρον καθώς περιουσίες χάνονται, περιουσίες φτιάχνονται μέσα από τις κοινοπραξίες εγχώριων και ξένων εταιριών. Ο πόλεμος της νέας εποχής ξεκίνησε πριν την άφιξη αυτής… Εκτιμώ ότι παρόλο που η Ελλάδα βηματίζει αργά και σταθερά και με το αίμα στα αγγεία να μην κινείται γρήγορα (με βάση την ανάπτυξη και το κεφάλαιο), ο επιχειρηματικός κόσμος δεν θα πάει φέτος για αυγουστιάτικα φεγγάρια!!
ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ ΩΜΟΥ ΚΑΦΕ
Έντονος σκεπτικισμός επικρατεί στην διεθνή αγορά του ωμού καφέ για την ποιότητα και την ποσότητα της επόμενης παραγωγικής περιόδου, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και των ασθενειών που επικρατούν στις μεγάλες χώρες παραγωγής καφέ. Η εντεινόμενη ανησυχία οδηγεί στην άνοδο των διεθνών τιμών του καφέ, κυρίως των ποικιλιών Arabica αλλά και των ποικιλιών Robusta. Η παραγωγή καφέ σε νέες χώρες μειώνει κάπως το ποσοτικό πρόβλημα, αλλά η ποιότητα είναι σημαντικά υποδεέστερη από αυτήν των παραδοσιακών παραγωγικών χωρών. Ανάλογα με την πορεία της επόμενης συγκομιδής, δεν αποκλείεται και νέα ανατίμηση στις διεθνείς τιμές ωμού καφέ της τάξης του 6-7% το επόμενο διάστημα. Η ρευστότητα οδηγεί πολλούς παραγωγούς καφέ να επενδύουν πλέον στην Robusta και σε ποικιλίες χαμηλότερης ποιότητας με σκοπό την συγκράτηση του αυξητικού κόστους παραγωγής και την διατήρηση της κερδοφορίας. Η εταιρία Portioli παραμένει πιστή στο δόγμα της ποιότητας επωμιζόμενη το αυξανόμενο κόστος προκειμένου να διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα στην παραγωγή του καφέ espresso Portioli.
Σε συνάντηση επιχειρηματιών από τον χώρο του καφέ που έγινε τον περασμένο μήνα στην Ιταλία και στην οποία παρευρέθηκα ως επίσημος προσκεκλημένος, συζητήθηκε μεταξύ άλλων σημαντικών και επίκαιρων θεμάτων που αφορούν στον καφέ το πολύ σημαντικό θέμα “το DNA του καφέ». Η μελέτη αφορά στην αλληλουχία του γονιδιώματος του καφέ Arabica και του ποιοτικού επιλεκτικού Robusta.
Χρηματοδοτήθηκε και εκπονήθηκε εξ’ ολοκλήρου στην Ιταλία από τους μεγαλύτερους παίκτες του καφέ παγκοσμίως και αναφέρεται τόσο στο μέλλον του καφέ όσο και στη συνέχεια των ιταλικών επιχειρήσεων που έχουν την πρωτιά της κουλτούρας και της εξαγωγής του καφέ.
Η εκπόνηση της μελέτης έγινε με την συνεργασία τριών Πανεπιστημίων και την συντόνισε η εταιρεία DNA Analytica Srl, του Πανεπιστημίου του Μιλάνου. Mε γνώμονα τις τρεις ιδιότητες του μαύρου ποτού, απόλαυση, υγεία και αντοχή οι προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η παγκόσμια κοινότητα είναι τεράστιες. Η υπερθέρμανση του πλανήτη που απειλεί την παραγωγή και απαιτεί την προσαρμογή το φυτού στις νέες κλιματικές συνθήκες , έρχεται αντιμέτωπη με την αύξηση της κατανάλωσης σε διεθνές επίπεδο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μελέτη προσαρμογής του φυτού στις νέες κλιματικές συνθήκες. Τέτοια που θα ήταν αναγκαία ολόκληρη η παραγωγή του Βιετνάμ και της Υεμένης από σήμερα μέχρι το 2029 για να εμποδίσει τις αρνητικές επιπτώσεις του κλίματος.Η μελέτη έχει δύο δρόμους. Ο ένας αφορά στο θετικό αντίκτυπο στις αγρονομικές πρακτικές και στην ποιότητα του καφέ στο φλιτζάνι και ο δεύτερος αφορά στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τον καθηγητή DNA “ οι εφαρμογές της αλληλουχίας του γονιδιώματος θα αφορούν διαφορετικούς τομείς, όπως η ανθεκτικότητα στις ασθένειες και στις μολύνσεις το φυτού καφέ Arabica και Robusta, που ως γνωστόν δεν είναι πολύ ανθεκτικοί, τον συγχρονισμό της ωρίμανσης των καρπών με την συνεπακόλουθη μείωση του κόστους, την προσαρμογή στις κλιματικές συνθήκες, την μεγαλύτερη αποδοτικότητα, την μείωση της περιεκτικότητας της καφεΐνης που θα επιτρέψει να εξασφαλίσουμε φυσικό καφέ decaffeinato, η αύξηση των αρωμάτων και στην ουσία μια συνολική βελτίωση της ποιότητας.» Στη δεύτερη περίπτωση, οι ανησυχίες αφορούν στις γενετικές επεξεργασίες που εφαρμόζονται στον καφέ. Και αυτό, γιατί τα σακκιά του καφέ λόγω ζήτησης ανέρχονται στα 65 εκ. ενώ η παραγωγή είναι 35 εκ. σακιά. Η επιχειρηματική κοινότητα του καφέ, απομακρύνει το φάντασμα των OGM (Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών) πρώτον γιατί το DNA του καφέ είναι πληθωρικό και είναι δύσκολο να εισάγεις ξένα γονίδια, και δεύτερον το φυτό χρειάζεται 4 χρόνια μέχρι να μπει σε πλήρη παραγωγή και έχει μια ζωή τριάντα χρόνων και δεν δικαιολογούνται επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Τρίτον ο δρόμος των OGM (Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών) ως στρατηγική είναι εντελώς ξεπερασμένος. Όμως υπάρχει και δεοντολογική δέσμευση από τις μεγάλες εταιρείες οι οποίες πάντα μάχονται για μια βιώσιμη προσέγγιση και βιοποικιλότητα. Όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε μέσα στην φυσική πολυπλοκότητα του κόσμου του καφέ και όχι σε ένα κόσμο ομοιογενή με δύο τρείς ποικιλίες του φυτού. Τέλος, η μελέτη σε κοινωνικό επίπεδο, έχει θετική επίπτωση για τους γεωργικούς πληθυσμούς των χωρών παραγωγής του, βελτιώνοντας τόσο την ποιότητα όσο και την αποδοτικότητα των φυτειών.
Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω και με έντονη ανησυχία για το τι «μέλλει γενέσθαι», έγινε πρόσφατα συνάντηση « μυστικός δείπνος» σε πολύ επώνυμο μαγαζί στο Κολωνάκι, όπου συμμετείχαν οι ηγέτες του χώρου. Μέσα στα πολύ σημαντικά θέματα που περιείχε η agenda της συνάντησης ήταν αυτά που αφορούν τις κλιματικές συνθήκες, το πώς κινείται το εμπόριο και το παρεμπόριο του καφέ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο τρόπος που διακινείται το μαύρο χρήμα του καφέ, ο έλεγχος της αγοράς με τις μηχανές του καφέ που λειτουργεί ως «πρόθεμα βιτρίνας» για το κάθε μαγαζί, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το απόλυτο εργαλείο δουλειάς, (πρόκειται για μεγάλο project) οι ακάλυπτες επιταγές – γραμμάτια – συναλλαγματικές και άλλα πολλά σημαντικά θέματα.
Έτσι, οι πληροφορίες πέρασαν από νου σε νου, ο καθένας πήρε και κράτησε ότι ειπώθηκε και η συνάντηση έκλεισε με ένα γνήσιο espresso. Όσο για τα ερωτηματικά που άφησε στους συμμετέχοντες αυτό έγκειται στην ικανότητα που ο καθένας έχει για «διαχείριση κρίσης» .

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΚΑΦΕ ESPRESSO PORTIOLI
Με βάση τα ανωτέρω, παρουσιάζονται στην χώρα μας κρούσματα διακίνησης νοθευμένου καφέ από άγνωστες εταιρίες ή πρόσωπα που
εξαπατούν συνεργάτες ή πελάτες με το δέλεαρ χαμηλών τιμών προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ρευστότητα στην αγορά του καφέ και της εστίασης θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών. Σαν επιστέγασμα στα παραπάνω, έρχεται και η specula στο χώρο, δίνοντας δυναμική παρουσία και κάνοντας το τοπίο θολό στην αγορά. Θα πρέπει λοιπόν η επιλογή του εκάστοτε προμηθευτή να γίνεται με γνώμονα την ποιότητα και την υπόσταση που έχει στην αγορά. Το νου σας!!
Η ESE PROFILO ΕΠΕ σε συνεργασία με την Torrefazione Portioli, εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας για την πιστοποίηση της αυθεντικότητας των προϊόντων Portioli και της διασφάλισης πελατών και καταναλωτών ότι τα προϊόντα που αγοράζουν πληρούν τα υψηλά ποιοτικά πρότυπα που συνοδεύουν το όνομα Portioli. H ESE PROFILO ΕΠΕ συνιστά στους πελάτες της να προμηθεύονται τα προϊόντα Portioli –ειδικά τον καφέ espresso Portioli - μόνο από την ίδια ή τους κατά τόπους επίσημους αντιπροσώπους της, προκειμένου να εξασφαλίζουν την αυθεντικότητα του espresso Portioli προς τους καταναλωτές.

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ PORTIOLI
Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε ότι η εταιρία Torrefazione Portioli λανσάρει νέα προϊόντα και προχώρησε σε αλλαγές στην συσκευασία στα παρακάτω:
· Νέα αφεψήματα Portioli: 6 ειδικά προϊόντα που απευθύνονται στους λάτρεις του είδους
· Νέα συσκευασία των προϊόντων ζεστού τσαγιού και χαμομηλιού σε συσκευασία 25 τεμαχίων
· Νέο προϊόν: Πράσινο τσάι
· Νέα συσκευασία στα προϊόντα espresso Portioli αλεσμένο & decaffeinated

ΝΕΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ PORTIOLI ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Παράλληλα με τα συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής πώλησης ( Μισεγιάννης – Κολωνάκι, Λουμίδης – Κηφισιά κ.α), για τους φίλους μας
που θέλουν να απολαμβάνουν στο σπίτι ή στο γραφείο τα προϊόντα Portioli, τους ενημερώνουμε ότι στην Αθήνα στην περιοχή Παγκρατίου
(Οδός Φιλολάου 36) λειτουργεί το κατάστημα ‘my espresso’ στο οποίο διατίθενται αποκλειστικά όλα τα προϊόντα Portioli .

ΤΜΗΜΑ BARISTATRAINING
Στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών της ESE PROFILO ΕΠΕ προς τους πελάτες μας, με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 θα λειτουργεί τμήμα εκπαίδευσης barista. Η ESE PROFILO ΕΠΕ σε συνεργασία με την Torrefazione Portioli μεταφέρει την τεχνογνωσία του καφέ espresso Portioli και των προϊόντων Portioli στους συνεργάτες της, προκειμένου να αναβαθμίζεται συνεχώς το επίπεδο των barista. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα της εταιρίας μας 210-6722615 .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ESPRESSOPORTIOLI
Εσείς που θέλετε να ανακαλύψετε τη φιλοσοφία του Portioli  espresso, δεν έχετε παρά να ξεφυλλίσετε κάποιο από τα έντυπα που σε τακτά χρονικά διαστήματα τον φιλοξενούν, όπως  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ( όπου έχει δοθεί στον δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος και όχι μόνο κ. Δ. Μαρκόπουλο, η πολύ  πετυχημένη συνέντευξη του ίδιου του  Moreno Portioli, και πιο πρόσφατα του Προέδρου & Δ/νοντα Συμβούλου κ. Ν. Παππά ),  SNACK & COFFEE ,Economist Intelligent life ,CITY PRESS, BHMAGAZINO(BHMA),Έψιλον(Ελευθεροτυπία), ΚΑΠΑ(Καθημερινή), STATUS,Down Town, KLIK,  ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ Coffenet, lipstick,ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ, CUP,Επιστημονικό marketing, IDEA, Magazine Athens, Golf Club, City, About Θεσσαλονίκη,  Today Σαντορίνη – Μύκονο, Επιχειρηματικότητα & Επιτυχία (κ. Ρεγκούκος),   Le Chef, Marketing Week, Marketing Guide, Times in Kolonaki, Ενημέρωση, Idee  (Παζαρόπουλος), Θέαμα Idea Italiana , Επιλογές, Money and life ,Cinerama, Ticket, Yassas Magazine Espresso, Foodservice, Ενημέρωση Λάρισας και Ενημέρωση Τρικάλων, Hot Harbor, Metrorama, Ηotelier, Xenia News, On the road της Hertz, “G” του ομίλου Grecotel, Περιοδικό GS Travel, Εκδόσεις Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου,  , ή να δείτε το Video Clip του Γιάννη Πάριου, στο τραγούδι  «Μου έχεις κάνει τη ζωή μου κόλαση». Τέλος συμμετείχε ως χορηγός στο CD “Zoe’s Code” της ταλαντούχου μουσικοσυνθέτιδας και ακορντεονίστας Ζωή Τηγανούρια. Επίσης η ESE PROFILO ΕΠΕ συμμετέχει κάθε χρόνο στις  κλαδικές εκθέσεις HORECA ,FOOD EXPO , Detrop, Τρόφιμα & Ποτά,κ.α. Η ESE PROFILO ΕΠΕ έχει ξεκινήσει από το 2008 και μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, με αφετηρία τον REAL FM και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα αλλά και στην εκπομπή του ιδίου «ΠΡΟΣΩΠΑ» . Παράλληλα το σποτ έπαιζε  και παίζει στο Venus Radio Mykonos .Galaxy, Best ,Nova, Proto, Νitro Radio, STAR FM Θεσ/νίκη,  Radio Zυγός Τρίκαλα, Αντέννα Ρέθυμνο, River Radio και Radio Palace Λάρισα, Nova FM Λαμία,  Power Radio, Kοζάνη, Ραδιοφωνική Λέσχη Τρίκαλα, Radio Zakynthos, MAX fm Κρήτη, Βest Radio,  και σε άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την επικράτεια.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Η εταιρία μας θα παραμείνει κλειστή από τις 18/8/2014 έως 22/8/2014 λόγω καλοκαιρινών διακοπών, για τον λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά τους συνεργάτες & τους πελάτες μας να φροντίσουν για την έγκαιρη τοποθέτηση των παραγγελιών τους.

Σας ευχόμαστε ένα καλό και αποδοτικό καλοκαίρι παρέα με έναν γλυκόπιοτο, κρεμώδη & αρωματικό espresso Portioli !!!

 

Με εκτίμηση,

__________________________________
Νίκος Πάπας
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
ESE PROFILO - ESPRESSE A.E.
PORTIOLIESPRESSO

Υ.Γ. Σε όποιον δεν είναι αρκετό το λίγο, τίποτα δεν είναι αρκετό ( Επίκουρος)Αγαπητοί φίλοι ,συνεργάτες, οχθροί και εραστές του καφέ, η Ese Profilo Portioli Espresse θα παραμείνει κλειστή από 11 έως 29 Αυγούστου .Ευχές για καλές ακρογιαλιές και καλό καλοκαίρι.

Υ.Γ. Σε όποιον δεν είναι αρκετό το λίγο, τίποτα δεν είναι αρκετό ( Επίκουρος). www.espresse.gr 210-6722615


 

Ο Λε Πα στην Σαντορίνη πίνει μόνο PORTIOLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


NEWSLETTER ΜΑΙΟΣ 2014

 


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2014

 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & Δ/ΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ESE PROFILO ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

 


Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες για την καταπολέμηση της παράλληλης αγοράς

 


Αθήνα 25 Φεβρουαρίου

Η Ese Profilo ενημερώνει όλους τους πελάτες της ότι έχει διακόψει την τροφοδοσία των καταστημάτων της αλυσίδας COFFEEWAY από την 1η Μαρτίου.

Τα προϊόντα Portioli μπορείτε να τα προμηθεύεστε από επιλεγμένα σημεία στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα αλλά και από την εταιρεία Ese Profilo.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την εταιρεία στο τηλέφωνο 210-6722615


H ESE PROFILO PORTIOLI ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ 9η HO.RE.CA ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ESPRESSO PORTIOLI , ΓΛΥΚΟΠΙΟΤΟ, ΚΡΕΜΩΔΕΣ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΝΤΕΛΙΚΑΤΗ ΓΕΥΣΗ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΘΑ ΦΑΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ – ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ – ΡΩΣΙΚΑ – ΑΡΑΒΙΚΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ. ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΑ ΧΡΩΜΑ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ METROPOLITAN EXPO 7-10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 10.00 ΕΩΣ 20.00 ( ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10.00 ΕΩΣ 19.30). PORTIOLI.IT, ESE PROFILO.GR, ESPRESSE.GR 210-6722615 PAPAS@ESEPROFILO.GR .. P ..

NEWSLETTER ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

 Portioli και Gime αληθινοί πρωταγωνιστές στη HOST

Η Torrefazione Portioli και ο εταίρος της η Gime - Gruppo Italiano Macchine Espresso - έλαβαν μέρος στη πρόσφατη HOST στο Μιλάνο στη Fiera, από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ως πραγματικοί πρωταγωνιστές , με δύο ξεχωριστά περίπτερα με ένα απολύτως New Look σε επιφάνεια 500 τετραγωνικών μέτρων.

Οι δύο χώροι δημιουργήθηκαν με απολύτως οικολογικά και ανακυκλώσιμα υλικά όχι μόνο σε φιλικό περιβαλλοντικά περιβάλλον , αλλά επίσης απεικονίζοντας τον καφέ ως φυσικό προϊόν, και επίσης παρουσιάζοντας την βασική δραστηριότητα της εταιρίας μαζί με τις μηχανές του Gruppo Milanese espresso.

Ιδιαιτέρως η Gime επικεντρώθηκε στην τεχνολογία και το σχεδιασμό τόσο της επαγγελματικής όσο και της οικιακής / γραφείου γραμμής , με έμφαση ιδιαιτέρως στο Made in Italy , ένα άλλο από τα διακριτικά χαρακτηριστικά του Οίκου.

Το περίπτερο Portioli εστίασε όχι μόνο στην ποιότητα των χαρμανιών του, αλλά και στη σημασία τέχνης της παρασκευής του καφέ. Μέρος του περιπτέρου ήταν αφιερωμένο στην εμπειρία του καφέ Portioli, μία αδιάκοπη επίδειξη πάνω στον πιο δημιουργικό espresso και cappucino και latte art και τεχνικές για δημιουργική Ciocco art.

Τα στοιχεία της HOST 2013 επιβεβαιώνουν την Ιταλία , ως ηγέτη στον τομέα της επαγγελματικής φιλοξενίας, με 133.000 επισκέπτες από 162 χώρες που επισκέφθηκαν την έκθεση ( +7 % σε σχέση με την έκδοση του 2011 ) με μια έκρηξη από ξένους επαγγελματίες επισκέπτες.

Δεν είναι πλέον αρκετό να δράσει κάποιος ως ομάδα σε ένα τέτοιο ετερογενές και πάνω από όλα απαιτητικό πλαίσιο.

Ανθρώπινες και επιχειρηματικές αξίες πρέπει να μεταδίδονται, ως μέρος ενός κοινού πλαισίου . Για άλλη μια φορά o Οίκος Portioli είναι ικανοποιημένος με τα φετινά αποτελέσματα, ένα καθαρό σημάδι ότι ο επαγγελματισμός, η δέσμευση και η δεοντολογία είναι η συνταγή της επιτυχίας για μια ποιότητα Made in Italy.

Ο Οίκος Portioli ελπίζει να σας δει στην επόμενη έκθεση HOST το 2015.


Host 2013 : Στατιστικά που αρνούνται την κρίση

Μιλάνο , 22 Οκτωβρίου 2013 - Η επιχείρηση της επαγγελματικής φιλοξενίας έχει διασωθεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση .
Τα αποτελέσματα της HOST του 2013 επιβεβαιώνουν την ιταλική ηγεσία του κλάδου, με 133.000 επαγγελματίες επισκέπτες που φθάνουν από 162 χώρες κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών της έκθεσης , η οποία πραγματοποιήθηκε στην Fieramilano από, 18-22 Οκτωβρίου 2013.
Η Fiera Milano είχε μια νικηφόρο ιδέα με το Πρόγραμμα Matching Expo, μία οργάνωση γνωριμίας μεταξύ 38.400 κατασκευαστών, με τους προμηθευτές χονδρικής και λιανικής. « Ισχυρές ενδείξεις επιβεβαιώνουν παγκοσμίως την ηγεσία της HOSTστον κλάδο της επαγγελματικής εστίασης », σημείωσε ο Michele Perini , Πρόεδρος της Fiera Milano SpA " Όλος ο κόσμος θεωρεί ότι το γεγονός αυτό αποτελεί βασική δέσμευση για την οικοδόμηση και την ενίσχυση των επιχειρηματικών ευκαιριών.
Τα αποτελέσματα αποκτούν σχετική αξία για το σύστημα της χώρας και υπενθυμίζουν στους παίκτες να μην πέσουν θύματα της νοοτροπίας της παρακμής.
Για τους φορείς της HOST , αποτελεί μια ευκαιρία να προβάλλει στις παγκόσμιες αγορές, τις πέντε ημέρες που δίνουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με όλους τους φορείς του κλάδου και να αναγνωρίσουν την υπεροχή της εν λόγω βιομηχανίας.
Η δέσμευσή μας δεν τελειώνει με αυτό το συμβάν: H Fiera Milano συνεχίζει να είναι ένας εταίρος των εταιρειών που θέλουν να παραμείνουν στις παγκόσμιες αγορές".
Η επόμενη έκδοση HOST θα πραγματοποιηθεί 23 έως 27 Οκτωβρίου 2015, κατά τη διάρκεια του World Expo στο Μιλάνο.


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ
ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ -ΤΡΙΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Του δημοσιογράφου Αθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου
•Το παγκόσμιο επιχειρηματικό τοπίο αλλάζει και οι αλλαγές που πραγματοποιούνται θα μεταβάλουν και τους τρόπους του επιχειρείν.
•Η εποχή μας είναι σαν να χορεύεις με τους λύκους.
•Το να κάνεις κάτι σημαίνει να επιλέξεις.
•Η επιτυχία σε έναν κόσμο παγκόσμιου ανταγωνισμού είναι θέμα επιλογών και όχι θέμα αναζήτησης του ενός και μόνου καλύτερου τρόπου.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ. ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ HOST ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ 18-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΝΕΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ,ΟΠΩΣ <<ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΤΗΡΙΑ ΩΜΟΥ ΚΑΦΕ>> ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΚΟΚΤΕΙΛ ΟΠΩΣ SORRENTINO, PROSECCO Κ.Α. ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΦΕ. PORTIOLI.IT. ESPRESSE.GR 210-6722615 .. P..


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, Η ΦΑΜΙΛΙΑ PORTIOLI ,H ESE PROFILO ΕΠΕ ,ΚΑΙ Η ESPRESSE AE, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ, ΑΠΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ .PORTIOLI.IT,ESE PROFILO.GR, ESPRESSE.GR , 210-6722615 .. P ..

NEWSLETTER ΙΟΥΛΙΟΣ 2013


NEWSLETTER ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

 

 καλόν πάσχαν!  eseprofilo.gr  espresse.gr  portioli.it    ..p..   210-6722615Ευχαριστούμε το Mega Channel για την φιλοξενία του
Προέδρου και Δ. Συμβούλου κ. Ν. Παππά
στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο
http://www.megatv.com/megask/default.asp?catid=27710#toppage

Ευχαριστούμε τον Δημοσιογράφο κ. Δ.Μαρκόπουλο για την προβολή της
Ese Profilo στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα στα πλαίσια της HORECA 2013.


HORECA 2013

 


Ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης και Δ/νων Σύμβουλος της ESE PROFILO, κ. Νίκος Παππάς, μιλά για την εταιρεία του, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το brand του espresso PORTIOLI και την παρουσία του στην Ελλάδα, τα μελλοντικά του σχέδια, τα moto της ζωής του και την απόφασή του να δώσει δυναμικό «παρών» στη φετινή έκθεση HORECA...


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ HORECA (ΦΑΜΙΛΙΑ ΧΟΥΔΑΛΑΚΗ), ΑΠΟ 8-11/2/2013 ΣΤΟ METROPOLITAN EXPO ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
ΕΚΕΙ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ, ΠΟΥ ΑΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013.
EΚΕΙ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟΠΙΟΤΟ ΚΡΕΜΩΔΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ESPRESSO PORTIOLI, ΑΠΟ MIA ΜΗΧΑΝΗ GIME VERA KAI ΑΠΌ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ GIME SINFONIA, ΠΑΝΤΑ ΜΕ 2 BOILER ΚΑΙ 2 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 92΄C & 119’C (Η ΟΠΟΙΑ SINFONIA ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΩΡΙΜΟ BARISTA) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ESPRESSO.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ «ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙΣ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» GIORGIO PORTIOLI . ESE PROFILO.GR. PORTIOLI.IT. ESPRESSE.GR. 210-6722615 ..P..


Ο δημοφιλής τραγουδιστής Πάνος Κιάμος, λάτρης του espresso Poprtioli, απολαμβάνει τον καφέ του στο DAL VERO cafe
(Χρυσοστόμου Σμύρνης 4,Υμηττός )


ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ «ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ» ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ, ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ «ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ». ΟΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΔΙΑΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΤΕΘΛΑΣΜΕΝΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ,Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΠΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ, ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΩΣ ΑΛΛΗ «ΛΑΧΕΣΗ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΤΟ «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ».
ΥΓΕΙΑΝ, ΔΥΝΑΜΗΝ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟΝ ΜΗΝΑΝ, ΚΑΛΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΗΝ ΧΡΟΝΙΑΝ!!!! ..P.. PORTIOLI.IT. ESE PROFILO.GR. ESPRESSE.GR 210-6722615 6932-458017.


Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την συμμετοχή της ESE PROFILO στην HORECA 2013, με δύο περίπτερα, ένα PORTIOLI ESPRESSO και ένα GIME ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΦΕ, που θα πραγματοποιηθεί 8 -11 Φεβρουαρίου 2013, στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO

RAPPORTO. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΛΟΝ ΜΗΝΑ.ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ KAI ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΥΤΕΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΥ ΦΘΑΝΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ. ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΙΜΗΜΕΝΟ BIG BAZAAR ,ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΤΑ ΜΑΛΑ . ΟΙ ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΛΑΛΑΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΛΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013.ARRIVEDERCI. ..P.. PORTIOLI.IT. ESE PROFILO.GR.210-6722615

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΛΟΝ ΜΗΝΑ.
ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.
ΦΕΥΓΕΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ, ΓΗΪΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΛΕΓΧΟ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
Η ΦΑΜΙΛΙΑ ESE PROFILO PORTIOLI ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΥΓΕΙΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ TO ΓΑΜΑ . . ΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2012
..P.. PORTIOLI.GR. ESPRESSE.GR.210-6722615

Νέα διαφημιστική καμπάνια 2012 του Οίκου Portioli στην Ιταλία.


NEWSLETTER ΙΟΥΛΙΟΣ 2012

 

 ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΛΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΡΟΤΑ.
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΜΑΣ .
ΚΑΛΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΣΠΡΕΣΣΟ PORTIOLI.
..Ρ..PORTIOLI.PAPAS.210-6722615
NEWSLETTER ΜΑΪΟΣ 2012

Θέμα: Πολιτική του οίκου Portioli για το Εμπορικό σήμα και την χρήση του σήματος

Σας παραθέτουμε την πολιτική του Οίκου Portioli σχετικά με την χρήση των εμπορικών σημάτων “Portioli” και “Gime” , σε επίσημα έγγραφα, προωθητικές ενέργειες, καθώς και την απαγόρευση πώλησης και προωθητικής ενέργειας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως αναφέρεται στην επιστολή , της 8ης Μαίου που στάλθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Οίκου Portioli Corrado Stucchi.

  • Τα σήματα απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν από άλλον εκτός της εταιρίας “ESE PROFILO” και η οποία τα αναπαράγει σύμφωνα με την μακέτα , όσον αφορά τα χρώματα, τις φόρμες, τα σχέδια και τα σχήματα που της έχουν δοθεί από τον Οίκο Portioli στην “ESE PROFILO”.

  • Οποιαδήποτε χρήση των σημάτων μπορεί να γίνει μόνο από την “ESE PROFILO”.

  • Τα σήματα απαγορεύεται να αναφέρονται σε οποιαδήποτε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκτός της “ESE PROFILO”.

  • Οποιαδήποτε διαφημιστική ή προωθητική ενέργεια πρέπει να έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων.

  • Δεν επιτρέπεται να γίνεται από κανένα πώληση ή προώθηση πωλήσεως , που αφορά τα σήματα “Portioli” και “Gime” σε σελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου.

  • Μη συμμόρφωση στα ανωτέρω συνεπάγεται άμεσα την κίνηση νομικών διαδικασιών .


Η FAMILIA PORTIOLI ΛΕΕΙ BRAVISSIMO ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΚΑΙ ΑΝΥΨΩΝΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ.


Πασχαλινή Προσφορά Portioli

Πασχαλινή Προσφορά Portioli Μερίδων


Συνέντευξη του Moreno Portioli στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" στον δημοσιογράφο κ. Δ. Μαρκόπουλο.

1

-- Η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι πραγματικές διαστάσεις στην Ελλάδα. Προβλήματα, τρόποι αντιμετώπισης προτεραιότητες

Δυστυχώς η οικονομική κρίση που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, για λόγους που συνδέονται αποκλειστικά με την οικονομία, συνεχίζει μέχρι σήμερα με γεγονότα, αδιανόητα μέχρι πρότινος, και τα οποία παρακολουθούμε αυτούς τους τελευταίους μήνες: επιθέσεις στη σταθερή οικονομία μερικών ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων Ελλάδα και Ιταλία, βασιζόμενες στον φόβο ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο.
Οι συνέπειες είναι καταστροφικές για τους πολίτες αυτών των κρατών: το αυξημένο επιτόκιο για αποπληρωμή του δημόσιου χρέους μετατρέπεται αναπόφευκτα σε αύξηση οικονομικής πίεσης και περικοπές κοινωνικών παροχών, με συνεπακόλουθη καθίζηση ή ύφεση που φέρει σχεδόν πάντα ανεργία και φτώχεια.
Στην Ελλάδα όπως και στην Ιταλία αυτά τα προβλήματα έφθασαν καβάλα σε ένα μεγάλο κύμα, ξεκινώντας εκείνα τα χρόνια όπου εδίνετο προτεραιότητα σε μία ανάπτυξη με επίκεντρο την δημόσια δαπάνη αντί να στηριχθούν σε άλλα βασικά όπως εκσυγχρονισμό των θεσμών και εξορθολογισμό της γραφειοκρατίας, ακριβή ισολογισμό και κίνητρα για την έρευνα και την εκτέλεση νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
Απλά, ήταν ο πιό εύκολος τρόπος με τον οποίον οι πολιτικοί αντιμετώπιζαν το πρόβλημα της οικονομικής ανάπτυξης των κρατών τους, δίχως να εγκαταλείψουν την λαϊκή συνένεση. Δυστυχώς με τον καιρό, όπως λέμε στην Ιταλία, ο κόμπος έφθασε στο κτένι, και τώρα, και η Ιταλία και η Ελλάδα και ίσως σύντομα και άλλα ευρωπαϊκά κράτη, πρέπει να επανορθώσουν αυτή την κατάσταση πράττοντας τα κατάλληλα μέτρα γιά μείωση, ή τουλάχιστον περιορισμό του δημόσιου χρέους.
Ας μη κοροϊδευόμαστε, θα υπάρξουν αναπόφευκτες και πολύ βαριές θυσίες μέχρι να βγούμε από αυτή τη κατάσταση. Προσωπικά πάντως πιστεύω, πως η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών, αρχή για την οποία συντάχθηκε η Ευρωπαϊκή Ενωση και στην οποία πέρασαν από κόσκινο όλα τα κράτη που εντάχθηκαν στην Ενωση και το Ευρώ, θα επικρατήσει στις πιέσεις των αγορών και το αποτέλεσμα θα είναι μία καλύτερη αντίληψη στο πως να καθοδηγήσεις την παγκόσμια πολιτική οικονομία. Είμαι επίσης πεπεισμένος ότι πρέπει να υπάρχουν κρατικοί έλεγχοι πιό αποτελεσματικοί ώστε να εμποδίζουν την κερδοσκοπία να πυροδοτεί καταστρεπτικούς μηχανισμούς, όπως αυτούς που παρακολουθούμε.

2

-- Επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα δυσκολίες, ιδιαιτερότητες και ευκαιρίες - Γιατί η επιχειρηματικότητα είναι στιγματισμένοι στην Ελλάδα  -- Γιατί οι νέοι δεν τολμούν περισσότερο . 
Αρχίζω λέγοντας πως στη δική μας περίπτωση εμπιστευθήκαμε την ελληνική αγορά σ’έναν άξιο επιχειρηματία τον κύριο Παππά.., ο οποίος είχε την ικανότητα και το όραμα, ξεκινώντας από το μηδέν, να συγκροτήσει μία διοργάνωση που υπερτερεί οικονομικά και εμπορικά.
Γενικά, ίσως η Ελλάδα μπήκε στις παγκόσμιες αγορές χωρίς εκείνες τις προϋποθέσεις που είχαν τα άλλα βιομηχανοποιημένα κράτη, όπως υπόβαθρο εμπορίου και μικρομεσαία βιομηχανία μακράς παράδοσης και παγειοποιημένης εμπειρίας και την αναγνώριση ως τέτοιο από την κοινωνία.
Στην ελληνική κοινωνία ίσως η επιχειρηματικότητα να μην αντιλαμβάνεται τελείως ως μηχανή παραγωγής πλούτου για όλους και όχι μόνο για λίγους. Τις περισσότερες φορές αυτή η δυσπιστία καταλήγει με το να εξαγριώνει τους κοινωνικούς δεσμούς με τις πρώτες δυσκολίες. Ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να εντοπισθεί στην δυσκολία απάρνησης της κρατικής μέριμνας.
Συνεπώς, οι νέοι είναι προκατειλημμένοι και εξαρτώμενοι από αυτές τις συνήθεις συμπεριφορές της κοινωνίας. Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις προϋποθέσεις εξόδου από αυτές τις συνθήκες: η παιδεία και τα κίνητρα μπορεί να είναι χρήσιμα, αλλά το παράδειγμα προς μίμηση γίνεται απαραίτητο. Είναι καθήκον της παρούσας δημιουργικής γενιάς να δείξει τον δρόμο.
Πράττοντας έτσι, με την έξοδο από την υπάρχουσα κρίση, που όλοι ευχόμαστε να μην κρατήσει πολύ, θα έχουν σχηματισθεί οι κατάλληλες συνθήκες για να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Στην Ελλάδα σίγουρα δεν λείπουν τα σημαντικά προσόντα για υλοποίηση αυτών των σχεδίων.

3

-- Η ιστορία της εταιρίας, τα σημαντικότερα σημεία της επιχειρηματικής προσπάθειας, τα μελλοντικά σχέδια και οι προοπτικές.
Πρέπει να πω ότι τα αποτελέσματα της επιχείρησής μου, από την ίδρυση έως σήμερα, είναι απολύτως ικανοποιητικά, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά το λένε οι αριθμοί: ξεκινήσαμε από μία μικρή κατασκευή λίγων εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων μετά την ίδρυση(1958) έως, από το 1990, τα σημερινά 6.000τμ που αυτό το διάστημα διευρύνεται με άλλα 4.000τμ σε μία συνολική επιφάνεια, μεταξύ παραγωγής χαρμανιών, μηχανών καφέ, αποθήκης και γραφείων, περίπου στα 10.000τμ.
Με τον ίδιο ρυθμό η επεξεργασία του καφέ πέρασε, από δραστηριότητα βιοτεχνίας στην αρχή, στα 200.000 κιλά ωμού καφέ επεξεργασμένος το 1990 και στα σημερινά 2.800.000 κιλά. Επίσης, η συγγενής δραστηριότητα παραγωγής μηχανών καφέ της GIME, Εταιρία του Ομίλου μας που ασχολείται ειδικά σε αυτόν τον τομέα, είναι σε πλήρη ανάπτυξη χάρη και στη πρόσφατη παρουσίαση της νέας επαγγελματικής μηχανής «Sinfonia».
Αναφέρω επίσης, ότι καταφέραμε να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις της αγοράς, και λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και λόγω της πορείας τραμπάλα των τιμών του ωμού καφέ. Αυτά τα τελευταία χρόνια είχαμε σαφώς θετικά αποτελέσματα αντίθετα με τον μέσο όρο του κλάδου. Τα σχέδιά μας για τα επόμενα χρόνια είναι επικεντρωμένα στην συνεχή ανάπτυξη, κυρίως στις ξένες αγορές και σε μία περαιτέρω προσπάθεια σχεδιασμού και εμπορίας νέων μοντέλων μηχανής καφέ.

4

-- Τέλος μια αναφορά σε προσωπικά στοιχεία του κ. Μορενο  και την εμπλοκή του με το επιχειρήν αλλά και τα άλλα ενδιαφέροντά του.  

Γεννήθηκα στην Μάντοα το 1952 και έχω έναν ευτυχισμένο γάμο με δύο παιδιά: την Σάρα και τον Ματτία που συνεχίζουν την παράδοση της οικογένειας Portioli στον χώρο της ποιότητας του καφέ και των μηχανών καφέ.
Μετά τις σπουδές μου, ξεκίνησα γύρω στο ’70 να εργάζομαι στην εταιρία που ίδρυσε ο πατέρας μου Τζιόρτζιο. Συμμετέχω συστηματικά στις δραστηριότητες των σωματείων του κλάδου σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Έχω διάφορα άλλα ενδιαφέροντα εκτός της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας συνδεδεμένα με τη θάλασσα και την ναυσιπλοϊα.


Newsletter
Αθήνα, Δεκέμβριος 2011

Σελίδα 1                                   


H εταιρεία Gime Spa του ομίλου “Grouppo Portioli” ξεκίνησε την παραγωγή της καινούργιας μηχανής καφέ Sinfonia (δύο boiler),που παρουσιάστηκε με μια μεγάλη επιτυχία κατά την τελευταία έκθεση της HOST ,21-25 Νοεμβρίου 2011 στο Μιλάνο.

Η Sinfonia δεν είναι μόνο ένα πολύ ελκυστικό μηχάνημα ,για το μοναδικό σχεδιασμό και τα ξεχωριστά χρώματα του, είναι κάτι πραγματικά νέο στην αγορά των επαγγελματικών μηχανών, χάρη στον εξαιρετικά ακριβή θερμικό έλεγχο των θερμικών πηγών που η Gime ήταν σε θέση να προβάλει και να πραγματοποιήσει.


Καλήν Ημέραν ʼρχοντες. Μελετήστε τον σφυγμό του πεζοδρομίου και της αγοράς.
Τα πάντα ρεί… Η λέξη κλειδί είναι «αναδιοργάνωση». Ευχές για Καλά Χριστούγεννα Καλή Πρωτοχρονιά με υγείαν
..p.. papas portioliΒΡΑΒΕΙΑ Ε.Β.Ε.Α. 2011-11-10

Για 15η χρονιά πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου , παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και πλήθους επιχειρηματιών, η εκδήλωση απονομής «ΒΡΑΒΕΙΩΝ Ε.Β.Ε.Α. 2011»του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που κατά το περασμένο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Από αριστερά προς τα δεξιά ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ : MILTECH HELLAS AE ,Κωνσταντίνος Κουτσός ,Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ,Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ,Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ :ΝΙΚ ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ ΑΕΒΕ, Νικόλας Κιολεϊδης ,Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ,ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ :PHARMATHEN,Νέλλη Κάτσου , Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Βασίλειος Κάτσος ,Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ,ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ :MEDIA STROM ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΪΑ ΑΒΕΕ, Ιωάννης Νιάρχος Πρόεδρος, ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΟΥΡΤΑΛΗΣ ΑΕΒΕ, Ελευθέριος Κούρταλης ,Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος , Α ΄Αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ , Κωνσταντίνος Μίχαλος ,Πρόεδρος ΕΒΕΑ ,Αντώνης Σαμαράς, Πρόεδρος ΝΔ, ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, Αλέξανδρος Κουμάντος, Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδρυτής ,ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ VODAFONE, Γλαύκος Περσιάνης , Διευθύνων Σύμβουλος ,ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ATTICA VENTURES ,Ιωάννης Παπαδόπουλος ,Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, Σωτήρης Χήνος , Οικονομικός Διευθυντής , ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΕΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Παντελής Γ. Βελέντζας, Πρόεδρος MAGISTER ARTIUM GROUP, ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΕΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Κώστας Καίσαρης, Πρόεδρος του Ομίλου KESSARIS , ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗΣ Μ.Μ.Ε. :RAYCAP, Κωνσταντίνος Αποστολίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Νεκτάριος Νώτης Δημοσιογράφος.


Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λάτρεις του ESPRESSP PORTIOLI χθες το βράδυ στην εκπομπή του Σάββα Μπούμπουρα και του Δημήτρη Βλάχου στον Αντέννα στην εκπομπή «πλάκα κάνεις»
Το logo Portioli που υπήρχε σε πολλά από τα πλάνα, σε όλη τη διάρκεια της μετάδοσης της εκπομπής, στις 2/11/11, ήταν μια πολύ όμορφη και «γεμάτη γεύση» εικόνα για μας.


News letter
Σεπτέμβριος 2011


Η ισχύς εν τη ενώσει των τραπεζών αλλάζει το επιχειρηματικό τοπίο παγκοσμίως και συνάμα ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι.
Όλοι μας εμπεδώσαμε πολύ καλά τα πεπραγμένα .
Το τις πταίει το βρήκαμε .
Το τις ποιείται? Τι?
Στη δίνη των αλλαγών η Ese Profilo Portioli προχωρά με σταθερή ρότα, σταθερή ποιότητα κι όπως πάντα με καθαρούς ποιοτικούς αριθμούς .
Η ποιότητα, η καλή τιμή ,και η προστιθέμενη αξία, είναι πλέον το ζητούμενο στην αγορά του espresso.
Προσοχή υπάρχει πολύ λάσπη στην αγορά.
Το εμπόριο παγκοσμίως ίσον κινούμενη άμμος.
Η παγκόσμια σπέκουλα του καφέ, διαμορφώνει νέους στρατηγικούς κανόνες και απαιτεί καλή άμυνα, ψυχραιμία και υπο..μονή έως το 2014
..p..portioli.it, espresse.gr, 1EURO=340,75 ΔΡΑΧΜΑΙ.ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ
210-6722615
 


Newsletter
Αθήνα, Ιούνιος 2011


     Σελίδα 1                          Σελίδα 2                           


Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2010

Συνέντευξη του Moreno Portioli στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" στον δημοσιογράφο κ. Δ. Μαρκόπουλο.

1. Κύριε Πορτιόλι, πρωτίστως θα ήθελα να μου μιλήσετε για σας και την επιτυχία της εταιρίας σας μαζί με το ιστορικό της.

Γεννήθηκα στην Mantova στις 31 Μαϊου 1952 και έχω έναν ευτυχισμένο γάμο: η κόρη μου Σάρα 32 ετών και ο γιός μου Ματία 28 ετών είναι και οι δύο αναμεμιγμένοι εδώ και μερικά χρόνια στις δραστηριότητες της εταιρίας. Μόλις τελείωσα τις κολλεγιακές μου σπουδές ξεκίνησα να εργάζομαι στην εταιρία που ίδρυσε ο πατέρας μου Τζιόρτζιο Πορτιόλι.
Η Πορτιόλι ιδρύθηκε το 1958 και ξεκίνησε να λειτουργεί ως μία μικρή επιχείρηση στο Μιλάνο. Το 1989 η Πορτιόλι Α.Ε. ήταν μία σημαντική βιομηχανική πραγματικότητα και έπρεπε να μεταφερθεί στη παρούσα επιχείρηση 6.000 τ.μ. στο Καλέπιο ντι Σετάλα, κοντά στο Μιλάνο. Η στρατηγική μας ήταν ανέκαθεν εστιασμένη στο να εξασφαλίζει άριστη ποιότητα σπυρί καφέ μέσω ενός δικτύου διανομής. Σήμερα καλύπτουμε σχεδόν το 80% της ιταλικής επικράτειας και στο εξωτερικό είμαστε παρόντες σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως.

2. Πως η ανάπτυξη και η αναγνωρησιμότητα του καφέ τον έχουν οδηγήσει ν’αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές και μία από τις κύριες αγορές παγκοσμίως;

Ο καφές σπυρί ήταν ανέκαθεν ένα από τα προϊόντα που καταναλώνονται περισσότερο. Μετά τα έλαια και τον αραβόσιτο, αυτή τη στιγμή το σπυρί του καφέ κατέχει την τρίτη θέση στην ιεραρχία αγαθών που καταναλώνονται περισσότερο παγκοσμίως με 134,5 εκ. σακιά (1 σάκος=60κιλά).
Βλέπουμε μία αύξηση κατανάλωσης 1,1% στο 2009 εν συγκρίσει με το 2008 και 2,6% το 2010 σε σύγκριση με το 2009.
Ειδικότερα παρατηρούμε μία αύξηση στις περιοχές Ασίας/Ωκεανίας της τάξης του 3,9% και 5,6% για τα χρονικά διαστήματα 2008/2009 και 2009/2010 αντίστοιχα. Η αιτία αυτής της αύξησης φαίνεται να οφείλεται στην ευρεία διάδοση του ροφήματος καφέ που αντικαθιστά το τσάϊ και άλλα ροφήματα κυρίως στην ασιατική αγορά. Ο καφές espresso έχει συμβάλλει σίγουρα σε αυτή τη νέα τάση.

3. Πως η παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία έχει επηρεάσει πολλές διεθνείς οικονομίες, ανακλά σε εσάς και τις δραστηριότητές σας και κατά πόσον έχει επηρεάσει τις πωλήσεις σας;

Πρέπει να πω πώς, η παγκόσμια οικονομική κρίση, που σίγουρα έχει επηρεάσει ορισμένες επιχειρήσεις και ορισμένους τομείς του κλάδου μας, δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στις δικές μας δραστηριότητες. Οι πωλήσεις μας το 2010 αυξάνονται κατά 10% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο τοο 2009. Η παραγωγή μας εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 2,8 εκατομμύρια κιλά για ολόκληρο το έτος 2010.
Εν κατακλείδι, σε αυτό το πλαίσιο των έντονων χρηματοοικονομικών αναταράξεων, των δυσκολιών στην αγορά, των μεγάλεων αυξήσεων στο ωμό προϊόν και την χρηματηστηριακή αστάθεια, καταφέραμε να διατηρήσουμε την αναγνωρισμένα υψηλή ποιότητα κρατώντας τις ποικιλίες μας στα υψηλότερα ποιοτικά δυνατόν επίπεδα.

4. Αν σας ρωτούσα ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και τα θετικά της εταιρείας σας όσον αφορά τον ανταγωνισμό, τι θα απαντούσατε;

Η δέσμευση της Πορτιόλι είναι καινοτομία και τεχνική έρευνα, προσφέροντας στον καταναλωτή, δια μέσου ενός δικτύου διανομής, χαρμάνια υψηλής ποιότητας που βεβαιώνουν σταθερή ποιότητα διαχρονικά, μία πλήρη γκάμα προϊόντων προώθησης που στολίζουν τις καφετέριες με το μοναδικό στυλ Πορτιόλι και μία ευρεία γκάμα από άλλες λιχουδιές. Επίσης, εστιάζουμε την προσοχή μας στην ποιότητα του ωμού προϊόντος, στη σχολαστικότητα κατά την βιομηχανική επεξεργασία, στον αυστηρό έλεγχο ποιότητας και, κάτι πολύ σημαντικό, που είναι η ιδιαιτερότητα του ομίλου μας: από το 2004 η εταιρεία GIME S.P.A.(ιταλικό γκρουπ μηχανών εσπρέσσο) του ομίλου κατασκευάζει μία γκάμα επαγγελματικών μηχανών ειδικά σχεδιασμένες για να αποσπούν το καλύτερο άρωμα από τον καφέ.
Επί πλέον εγγυόμεθα άριστη τεχνική υποστήριξη από ομάδα τοπικών τεχνικών με επαγγελματική κατάρτιση.

5. 6 Οι Έλληνες έχουν κουλτούρα στον καφέ; Πως νιώθετε και πως υποστηρίζετε την E.S.E. PROFILO ως αποκλειστικό σας Αντιπρόσωπο στην Ελλάδα; Ποιά είναι η σχέση σας με την E.S.E.;

Ο καφές εσπρέσσο έχει γίνει μέρος της ελληνικής κουλτούρας εδώ και πολύ καιρό. Πρόσφατα οι Έλληνες έχουν γίνει γευσιγνώστες στον πραγματικό εσπρέσσο και μπορούν να κάνουν σύγκριση μόνο με τη γεύση των Ιταλών. Αυτό σημαίνει ότι μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα στην αναγνώριση της αξίας της καλής ποιότητας, απαραίτητο στο μοντέρνο τρόπο ζωής.
Στην Ελλάδα ο εσπρέσσο παρασκευάζεται συνήθως με τον καλύτερο τρόπο και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους καλύτερους ιταλούς του κλάδου.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κύριος Νίκος Παππάς, διευθύνων σύμβουλος της ESE PROFILO κατάφερε να συγκροτήσει μία ομάδα επαγγελματιών και να προσηλώσει στην ελληνική αγορά τις αυθεντικές αξίες του ομίλου Πορτιόλι.
Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά θεαματικά και εμείς είμαστε περήφανοι που έχουμε έναν τόσο επιτυχή συνέταιρο σαν την ESE.
Η ESE και ο κος Παππάς είναι ταυτοποιημένοι στην Ελλάδα ως η εξοχότης του espresso. Η Πορτιόλι παρέχει συνεχή υποστήριξη στην ESE PROFILO για να διατηρήσει την εξοχότητα μετέχοντας στο όραμα, την ποιότητα και την τεχνική υποστήριξη.
Οι καινούριες επαγγελματικές μηχανές καφέ GIME θα παίξουν βασικό ρόλο στο να εξασφαλίσουν και να διατηρήσουν αυτές τις αξίες.

7. Ποιά θεωρείτε πως είναι τα επόμενα βήματα για την Πορτιόλι; Τι σκοπό έχετε;

Θα θέλαμε να συνεχίσουμε την εξάπλωση του σήματός μας παγκοσμίως, συνδέοντας ποιότητα σε όλα τα προϊόντα και άριστη επαγγελματική υποστήριξη σε όλες μας τις παροχές.
Η Πορτιόλι θα ξεκινήσει σύντομα, την παραγωγή και την διάθεση μίας καινούριας επαγγελματικής μηχανής εσπρέσσο με το όνομα “SINFONIA”, σχεδιασμένη ειδικά για να αποστάζει την καλύτερη γεύση και άρωμα των χαρμανιών.
Στην πρόσφατη έκθεση ΧΕΝΙΑ η ESE παρουσίασε την καινούρια μηχανή για μερίδες που λέγεται “VERA”για σπίτι/γραφείο, κατά πολύ βελτιωμένη από την υπάρχουσα GIADA.
Η Πορτιολι σχεδιάζει επίσης ν’ανοίξει σύντομα μία αλυσίδα καταστημάτων καφέ σε στρατηγικά σημεία ανά τον κόσμο. Αυτή η καινούρια πρωτοβουλία θα εμπεριέχει όλες μας τις αξίες.

8. Ως τελευταία ερώτηση θα ήθελα ν’αναφερθώ στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες όπου περίπου 9 από αυτές έχουν έντονα προβλήματα, στην Ιταλία που φαίνεται να είναι μέσα σε αυτές. Φοβάστε τα χειρότερα;

Είμαι αισιόδοξος. Οι πολιτικοί μας και οι οικονομολόγοι έμαθαν πολλά απ’όσα συνέβησαν παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Θα είναι σκληρό και καθένας θα κληθεί να κάνει σημαντικές θυσίες που θα επηρεάσουν τον τρόπο ζωής τους. Στο τέλος όμως ο πυρήνας πάνω στον οποίον ο πολιτισμός μας είναι χτισμένος θα υπερισχύσει και θα ανέλθει με καλύτερη αντίληψη για τις επόμενες γενιές.
Ο δυτικός κόσμος πρέπει επίσης να είναι έτοιμος να δεχθεί ένα σφοδρό ανταγωνισμό από τις ανατολικές χώρες, έως ότου μία νέα ισορροπία θα δώσει πρόσβαση σε μία νέα παγκόσμια ευημερία.


Αφιέρωμα από τον εκδότη της εφημερίδας «Ενημέρωση Τρικάλων»  Κο Κώστα Τόλη, στον Νικόλα του καφέ Portioli.

Δευτέρα 24/1/11

Ο Νικόλας του καφέ Portioli

Ύμνους για τον Τρικαλινό, Νίκο Παππά, εισαγωγέα στην Ελλάδα του γευστικότατου καφέ Portioli, επιφύλαξε ο Ιταλός ιδιοκτήτης της μητρικής εταιρείας, Μορένο Πορτιόλι, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» για τον πολυεθνικό κολοσσό του καφέ που έχει παρουσία σε σαράντα χώρες.

Ο Νικόλας, ιδιοκτήτης της εταιρείας Ese profilο, μεγάλωσε στο Δενδροχώρι, σπούδασε δάσκαλος, αλλά τον κέρδισε η εστίαση, καθώς από φοιτητής δούλεψε, από σερβιτόρος στα εστιατόρια ΝΕΟΝ, στην Ομόνοια, μέχρι μπάρμαν στο θρυλικό Da Capo του Κολωνακίου, όπου μυήθηκε στα μυστικά του καλού Ιταλικού καφέ και ακολούθως το έριξε στο εμπόριο.

Ο ίδιος, ταχτικός θαμώνας της Ασκληπιού και του «Πλάζα», καθώς δεν χάνει ευκαιρία, στις καλές αργίες, να επισκέπτεται την πατρίδα και τους δικούς του στο χωριό.

Πάντα τέτοια.

(το αφιέρωμα θα το βρείτε στο site enimerosi trikala στο σχόλια – παραλειπόμενα)


Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2010
ΘΕΜΑ: Η εταιρεία PORTIOLI βραβεύει τους συνεργάτες της.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της εταιρείας Portioli που διοργανώθηκε για τους φίλους και συνεργάτες της, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Athens Hilton στo Restaurant “Milos”, με αφορμή την 42η Διεθνή Έκθεση Χenia.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κος Νίκος Παπάς παρέδωσε τα βραβεία στους συνεργάτες του, που διακρίθηκαν για το έργο τους μέσα στο 2010.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της μητρικής εταιρείας, με έδρα το Μιλάνο, κος Μoreno Portioli, καθώς και στελέχη μεγάλων εταιρειών , επιχειρηματίες, αντιπρόσωποι, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο και κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


 www.espresse.gr                                  NEWSLETTER Αύγουστος 2010

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε έχει ήδη αρχίσει σε διεθνές επίπεδο ένας αγώνας ή καλύτερα ένας πόλεμος μεταξύ EURO και USD.
Τρίτος παγκόσμιος; Ίσως! Σημασία έχει ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι καταιγιστικές.
Το παιγνίδι παίζεται 1Χ2...34.
Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που κάποιοι μας «έριξαν», έχουμε να παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να επιβιώσουμε.
Ο χώρος μας, ο χώρος του καφέ είναι μία ευαίσθητη και δύσκολη αγορά, εκ των πραγμάτων. Συνεχώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα σκληρό ανταγωνισμό που πολλές φορές είναι αθέμιτος. Μόνο όσοι έχουν όπλα ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ θα αντέξουν.
Όμως όλα τα καλά εμπορικά άλογα που θα παραμείνουν στον στίβο από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο θέλουν μεγάλη προσοχή.
Το ρητό του Ηράκλειτου ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ, πιο επίκαιρο από ποτέ, καταγράφει τον σφυγμό της αγοράς.
Οι καιροί απαιτούν δράση, συμμαχίες και σίγουρα βήματα.
Η ESE PROFILO κατέχοντας ήδη την αποκλειστική διανομή όλων των προϊόντων της εταιρείας TORREFAZIONE PORTIOLI Spa στην Ελλάδα προχωράει με σιγουριά σε καινούργιες συμμαχίες, συνεργασίες.
Ήδη διαθέτει στην αγορά τα προϊόντα της φημισμένης εταιρείας της Βενετίας OASIS COMMERCIALE. Δίπλα στην γλυκιά γεύση, την κρεμώδη υφή και το δυνατό άρωμα του Espresso Portioli προστέθηκαν 34 απροσδόκητες γεύσεις σοκολάτας OASIS, της Σοκολάτας των Δόγηδων και 54 εξωτικά αρώματα, τσαγιού LEIGHTON OASIS, βοτάνων LEIGHTON OASIS και ροφημάτων LEIGHTON OASIS για να ικανοποιήσουν τις πιο κρυφές επιθυμίες του καθενός.
Εξ’ άλλου, η ESE PROFILO επενδύοντας στο μέλλον, θα συμμετέχει στην 42η ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΝΙΑ (26-29 Νοεμβρίου 2010) και στην 24η ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (11-14 Φεβρουαρίου 2011), παραμένοντας πάντα στις επάλξεις και πιστεύοντας ότι Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΛΕΥΕΙ, Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ!
Είναι ανεπίτρεπτο πλέον espresso να πωλείται 4,5 € στην αγορά.
Εμείς δεσμευθήκαμε να παγώσουμε τις τιμές έως το τέλος του 2011, παρά το ότι έως τώρα έχουμε ήδη απορροφήσει δύο φορές την αύξηση που μας έχει γίνει, λόγω ισοτιμίας EURO-USD, πιστεύοντας ότι η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή για την ελληνική αγορά και ελπίζοντας ότι δεν θα μας γίνει και τρίτη αύξηση, γιατί τότε θα είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε. Σε κάθε περίπτωση θα προηγηθεί τρίμηνη ενημέρωση, για τυχόν αύξηση της τιμής του καφέ.
Η αγορά απαιτεί ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΚΑΦΕ και ΥΠΟΜΟΝΗ για να περάσει η κρίση.
«Γιώργο σε θέλουμε για τα επόμενα 4 χρόνια»
«Αντώνη σε θέλουμε εκεί που είσαι για τα επόμενα 4 χρόνια»
«Αλέκα ζεις εσύ μας οδηγείς»
Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η κατάσταση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ και θα αγωνιστούμε για να γίνει ΠΕΡΑΣΤΙΚΗ.
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΡΙΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2010 ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
Η ομάδα της Ese Profilo: Νίκος, Γιώργος, Χρύσα, Χρήστος, Σταυρούλα, Χρυσούλα, Μυρτώ, Ζίβκωφ, Κώστας, Θοδωρής, Έλενα, Γιώργος, Βασίλης, Μαρία, Πελαγία, Θεόφραστος, Ελλη, Μιχάλης, Πέτκο, Παύλος, Γιώργος, Ελενη, Γιάννης, Θωμάς, Κώστας, Γιώργος, Αλέξανδρος, Μάκης, Λευτέρης, Αργυρώ, Βάνα.


      www.espresse.gr                        NEWSLETTER   Μάρτιος 2010

 Αγαπητοί Φίλοι και Συνεργάτες,

 Η Ελλάδα βρίσκεται ίσως στο πιο ιστορικό σταυροδρόμι της νεώτερης ιστορίας της. Η χώρα μας, προσπαθεί να ξαναβρεί τον βηματισμό της, αφού πρώτα έφτασε να διασύρεται διεθνώς ως χώρα απατεώνων, λαμόγιων, τεμπέληδων επιχειρηματιών και εργαζομένων, έχοντας πέσει παράλληλα στα δόντια της διεθνούς κερδοσκοπίας η οποία στοιχηματίζει για το οικονομικό μας τέλος. Σε πολλά newsletter στο παρελθόν, είχαμε επισημάνει την ανάγκη οι επαγγελματίες του χώρου μας να εστιάσουν στην ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών. Σήμερα οι προτροπές μας είναι περισσότερο επίκαιρες από άλλοτε, καθώς  η περίοδος που διανύουμε θα είναι καθοριστική για το μέλλον όσων δεν επένδυσαν στη μακροπρόθεσμη, σταθερή, ποιοτική ανάπτυξη μέσα από συνεχή προσπάθεια για βελτίωση της συνολικής εικόνας των επιχειρήσεων τους προς την πελατεία τους.

Έρευνες δείχνουν σημαντική συρρίκνωση των επιχειρήσεων HO.RE.CA, που αγγίζει σε ποσοστό το 20%. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε κάποτε ότι το σύνθημα μας “ Λίγοι, καλοί και εκλεκτοί” θα αποκτούσε και άλλη σημασία στις μέρες μας!!

 Η παρούσα κατάσταση στην αγορά έχει σημάνει το τέλος των εταιριών ή επαγγελματιών  που επένδυσαν στο μοντέλο  της υπερκατανάλωσης, το οποίο στηρίζονταν σε δανεικά, υποσχόταν γρήγορο πλουτισμό και μεγάλα μερίδια αγοράς, μέσα από ανεξέλεγκτες αυξήσεις τιμών, φοροδιαφυγή, χαμηλή ποιότητα και νοθεία . Τέτοιοι επιχειρηματίες είναι αυτοί, που σήμερα  προσπαθούν μέσω εκβιασμών, απειλών και ύβρεων να παρατείνουν το επερχόμενο τέλος τους. Ευτυχώς που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει πολύ σωστά την δουλειά του η οποία πολύ γλαφυρά περιγράφεται στην ταμπέλα του...

Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι οι Έλληνες, δεν είμαστε αυτοί που περιγράφουν κίτρινα έντυπα ( π.χ. γερμανικό FOCUS), αλλά αυτοί που χαρακτηρίζονται από το ΦΙΛΟΤΙΜΟ,  εφευρετικότητα, δυναμισμό και  επιχειρηματική δεινότητα.

Ο πολιτισμός μας, η περιουσία μας κατά την Μελίνα, είναι πόλος έλξης για τον τουρισμό , την βαριά βιομηχανία μας, και εμείς όλοι που απαρτίζουμε τον χώρο των επιχειρήσεων HO.RE.CA  πρέπει άμεσα να εστιάσουμε στην ποιότητα , στην καλή τιμή και στην σωστή εικόνα των επιχειρήσεων μας. Τουριστικές  επιχειρήσεις, όπως αυτές που παρουσιάζονται σε μεγάλο ελληνικό κανάλι, δείχνουν μια Ελλάδα καθηλωμένη σε αγκυλώσεις του παρελθόντος, αγκιστρωμένη σε ξεπερασμένες νοοτροπίες  όπου επιχειρηματίες με μηδενική επένδυση τιμολογούν ακριβά υποβαθμισμένες υπηρεσίες και προϊόντα.  Στο χώρο του καφέ ήδη δύο εταιρείες έχουν κάνει αύξηση των τιμών τους. Εμείς σαν ΕSE PROFILO ΕΠΕ παγώνουμε τις τιμές για τα επόμενα δύο χρόνια έως το τέλος του 2011.

Η παρούσα κατάσταση στην αγορά αύξησε τα φαινόμενα παράλληλης εισαγωγής νοθευμένου καφέ από άλλες χώρες. Η ESE PROFILO ΕΠΕ κατέχει την αποκλειστική διανομή όλων των προϊόντων της εταιρίας Torrefazione Portioli Spa για την Ελλάδα. Κατόπιν έρευνας, ανακαλύψαμε καφέ  espresso Portioli  που εισήχθη στην χώρα μας από τον αποκλειστικό διανομέα espresso Portioli στο Λουξεμβούργο. Μετά την καταγγελία της ESE PROFILO ΕΠΕ, η Torrefaziοne Portioli Spa προχώρησε άμεσα στον τερματισμό της συνεργασίας της με τον αποκλειστικό διανομέα της χώρας αυτής. Στην Θεσσαλονίκη, ανακαλύψαμε γνωστό καφέμπορο ονόματι Κ…..ς, που συμμετείχε στο παράνομο σύστημα διακίνησης του καφέ espresso Portioli,  ενώ  η εταιρία μας κατάφερε να διακόψει παράλληλη – παράνομη εισαγωγή καφέ espresso Portioli που γίνονταν από Γερμανία μέσω Βουλγαρίας Αλβανίας  και Σκοπίων…

 Επίσης, ενημερώσαμε εγκαίρως τους πελάτες μας για την παρουσία  μαϊμού – καφέ espresso Portioli στις παρακάτω πόλεις : Πειραιάς, ʼργος, Χανιά, Βόλος, Βέροια, Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα. Επίσης μεγάλη νοθεία ανακαλύψαμε στην πόλη της Κέρκυρας που έφτανε εκεί από την Κάτω Ιταλία. Σας προτείνουμε να αγοράζετε καφέ espresso Portioli όντας ο καφές των εραστών!!!) μόνο από τα επίσημα καταστήματα που διανέμουν τα προϊόντα Portioli, προκειμένου να απολαμβάνετε τον γνήσιο, γλυκόπιοτο, αρωματικό και κρεμώδη espresso Portioli. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε την γνησιότητα των προϊόντων Portioli, επικοινωνώντας μαζί μας στο 210-6722615 και δίνοντάς μας το ΑΦΜ, το όνομα και τη διεύθυνση του μαγαζιού, ή ένα άδειο ή γεμάτο σακουλάκι του καφέ, που να έχει το bar code καθώς η ESE PROFILO ΕΠΕ, διαθέτει  σε συνεργασία με την Torrefazione Portioli Spa σύστημα ιχνηλασιμότητας των προϊόντων της .

Οι καιροί απαιτούν δράσεις, με στόχο την οικονομική σταθερότητα, την ποιότητα και τα σίγουρα βήματα.  Είναι επιτακτική ανάγκη για στρατηγικές συμμαχίες όπως του κ. Βγενόπουλου με τον κ. Βασιλάκη ( βλέπε Olympic Air – Aegean Airlines) και  η συνένωση δυνάμεων. Στο πνεύμα αυτό, η ESE PROFILO ΕΠΕ προχώρησε σε μια νέα συνεργασία με τον ιταλικό οίκο OASIS και θα διαθέσει στην Ελληνική αγορά την φημισμένη σοκολάτα OASIS PASQUALATO , σε πολλές γεύσεις,  σοκολάτα που αποτελεί το capriccio dei dogi (το καπρίτσιο των δόγηδων).  Η σοκολάτα παράγεται στην Βενετία και εάν βρεθείτε στην πόλη, μπορείτε να την απολαύσετε στο διάσημο cafe Florian.  Με την προσθήκη της συγκεκριμένης σειράς προϊόντων – που απαριθμεί τριάντα τέσσερις γεύσεις σοκολάτας, δεκαοκτώ γεύσεις τσαγιού, δέκα γεύσεις βοτάνων, τέσσερις γεύσεις χαλαρωτικών ροφημάτων, τέσσερις γεύσεις κρέμας – ροφήματος, και ειδικά της PASQUALATO Bitter- εμπλουτίζεται  η γκάμα των προϊόντων σοκολάτας πάντα σε συνδυασμό με την σοκολάτα φουντούκι Portioli που αποτελεί την κορωνίδα των προϊόντων σοκολάτας. Τέλος, διακρίνοντας την αλματώδη ανάπτυξη των προϊόντων  τσαγιού στην χώρα μας,  επεκτείναμε την κατηγορία  με νέα προϊόντα κρύου και ζεστού τσαγιού σε διάφορες γεύσεις καθώς επίσης και του καφέ με τον espressino Velvet Portioli.

Αυτή την περίοδο ο espresso Portioli ακούγεται σε πολλά ραδιόφωνα, σε πολλές πόλεις και σε τοπικούς σταθμούς Πανελλαδικά, όπως Nitro, Best, Star, Kiss, Studio, Astro, River, Sky, Max, Antenna, Palace, Zygos, κ.α.Oι άνθρωποι της ESE PROFILO ΕΠΕ, σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με την ευχή η  φετινή ανάσταση του Θεανθρώπου, να είναι η απαρχή μιας διαφορετικής πορείας για όλους μας και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βρει σύντομα τον δρόμο της σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία.

Υ.Γ. <<Γιώργο και Αντώνη κάντε ξεκαθάρισμα των τριακοσίων γιατί πρέπει να καταλάβουν όλοι πως ότι είναι αυτονόητο κι ότι εξυπακούεται έχει παρεξηγηθεί στις μέρες μας , διαφορετικά …..λιτανεία στον κίτρινο ήλιο>>

ΚΑΛΗ ΑΝΑΤΑΣΗ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!

Με εκτίμηση,
Νίκος Παππάς
:
 Διευθύνων Σύμβουλος
Δημήτρης Πλεξίδας
: Εξωτερικός συνεργάτης
Γιώργος Ακτύπης
: Αν.Γενικός Διευθυντής


 
E.S.E. PROFILO Μον. Ε.Π.Ε.  
Κεντρικά Γραφεία: Αδριανείου 25, 115 25, Ν.Ψυχικό, Αθήνα  
Τηλ.: 210 6722615 - Fax: 210 6729643  
Έδρα: Π. Ιωακείμ 52, 106 76, Κολωνάκι, Αθήνα, Τηλ.: 210 7236096  
Υποκ/μα: Ελπίδος 52, 566 25, Συκιές, Θεσσαλονίκη, Τηλ + Fax: 2310 287017
Α.Φ.Μ.: 082870886 - Δ.Ο.Υ. :  Ι' Αθηνών  
www.espresse.gr - papas@eseprofilo.gr  
    2-Φεβ-10
                           ΓΚΑΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ                             σελ. : 1/2
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
  PORTIOLI ESPRESSO ΣΠΥΡΙ  
01-01-0005 IL CAFFÉ TOP 1 Kg 1 κιβ. = 12 κιλά
01-01-0001 EXTRA BAR 1 Kg 1 κιβ. = 12 κιλά
01-01-0006 SOAVE 1 Kg 1 κιβ. = 12 κιλά
01-01-0007 TOMOKA GUSTO 1 Kg 1 κιβ. = 12 κιλά
01-01-0003 DECAFFEINATO 1 Kg 1 κιβ. = 12 κιλά
  PORTIOLI ESPRESSO ΑΛΕΣΜΕΝΟ
01-02-0005 IL CAFFÉ TOP 250 g 1 κιβ. = 24 τεμάχια
01-02-0001 EXTRA BAR 250 g 1 κιβ. = 24 τεμάχια
01-02-0002 DECAFFEINATO 250 g 1 κιβ. = 24 τεμάχια
  PORTIOLI ESPRESSO ΜΕΡΙΔΑ 7,5 g
01-04-0002 IL CAFFÉ TOP 7,5 g 1 κιβ. = 150 μερίδες
01-03-0003 EXTRA BAR 7,5 g 1 κιβ. = 150 μερίδες
01-03-0004 DECAFFEINATO 7,5 g 1 κιβ. = 150 μερίδες
  PORTIOLI ΚΑΦΕ ΦΙΛΤΡΟΥ
02-01-0007 GRAN MISCELA ΑΛΕΣΜΕΝΟ 500 g 1 κιβ. = 24 τεμάχια
02-02-00001 GRAN MISCELA ΜΕΡΙΔΑ 7,5 g 1 κιβ. = 150 μερίδες
  PORTIOLI ΕΙΔΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ
05-01-0004 ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ ( φακ 6,5 g ) 1 κιβ. = 1540 φακελάκια (10 Kg)
05-01-0003 ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΥΡΗ ( πακέτο 150 φακ ) 1 κιβ = 6 τεμ * 150 φακελάκια
05-01-0002 ΖΑΧΑΡΙΝΗ EDULCORANTE ( πακέτο 300 φακ ) 1 κιβ = 6 τεμ * 300 φακελάκια
07-02-0005 ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ( πακέτο 300 τεμ ) 1 κιβ. = 4 * 300 τεμ
03-03-00001 ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ( σακ 250 τεμ) 1 κιβ = 6 σακ * 250 τεμ
  PORTIOLI ΣΟΚΟΛΑΤΑ
03-01-0003 ΣΟΚΟΛΑΤΑ BITTER 1 Kg 1 κιβ. = 6 κιλά
03-01-0002 ΣΟΚΟΑΛΑΤΑ ΚΡΥΑ BITTER 1 Kg 1 κιβ. = 6 κιλά
03-01-0001 ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ  ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ 1 Kg 1 κιβ. = 6 κιλά
03-02-00001 ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ  ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 25 g 1 κιβ. = 300 φακελάκια
  PORTIOLI ΤΣΑΪ ΖΕΣΤΟ
04-01-0001 ΖΕΣΤΟ ΤΣΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟ CEYLON 2 g ( 25 φακ. / 2 g ) 1 κιβ = 4 κουτ * 25 φακ 
04-01-0003 ΖΕΣΤΟ ΤΣΑΙ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ EARLY GERY 2 g ( 25 φακ. / 2 g ) 1 κιβ = 4 κουτ * 25 φακ
04-03-0001 ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 1,6 g ( 25 φακ. / 1,6 g ) 1 κιβ = 4 κουτ * 20 φακ
  PORTIOLI ΤΣΑΪ ΚΡΥΟ
04-02-0001 ΚΡΥΟ ΤΣΑΙ ΛΕΜΟΝΙ 700 ml 1 κιβ. = 6 φιάλες
04-02-0002 ΚΡΥΟ ΤΣΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟ 700 ml 1 κιβ. = 6 φιάλες
  PORTIOLI ESPRESSINO VELVET COFFEE
06-00-0000 ESPRESSINO VELVET PORTIOLI 900 g 1 κιβ. = 12 σακ * 900 g
  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
06-01-0005 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ ΧΟΒΟΛΗ 500 g 1 κιβ. =20 τεμ * 500 g
  ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
07-01-0004 MIX NUTS BAR SPECIAL VACUUM 2,5 Kg 1 κιβ. = 4 τεμ * 2,5 Kg
Γιώργος Ακτύπης: Αν. Γεν. Δ/ντης - Νίκος Παππάς: Δ/νων Σύμβουλος
E.S.E. PROFILO Μον. Ε.Π.Ε.  
Κεντρικά Γραφεία: Αδριανείου 25, 115 25, Ν.Ψυχικό, Αθήνα  
Τηλ.: 210 6722615 - Fax: 210 6729643  
Έδρα: Π. Ιωακείμ 52, 106 76, Κολωνάκι, Αθήνα, Τηλ.: 210 7236096  
Υποκ/μα: Ελπίδος 52, 566 25, Συκιές, Θεσσαλονίκη, Τηλ + Fax: 2310 287017
Α.Φ.Μ.: 082870886 - Δ.Ο.Υ. :  Ι' Αθηνών  
www.espresse.gr - papas@eseprofilo.gr  
  2-Φεβ-10
                           ΓΚΑΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ                             σελ. : 2/2
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
  ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ
17-05-0001 ΦΙΛΤΡΑ ΧΑΡΤΙΝΑ 250 τεμ. 1 πακέτο * 250 φύλλων
19-01-0002 ΣΚΟΝΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ PULICAF (10 φακελάκια) 1 πακέτο = 10 φακελάκια
  ΣΙΡΟΠΙΑ ΓΙΑ ΡΟΦΗΜAΤΑ
07-02-0014 ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑ 750 ml 1 κιβ. = 12 φιάλες
07-02-0015 ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 750 ml 1 κιβ. = 12 φιάλες
07-02-0016 ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ 750 ml 1 κιβ. = 12 φιάλες
07-02-0017 ΣΙΡΟΠΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ 750 ml 1 κιβ. = 12 φιάλες
07-02-0018 ΣΙΡΟΠΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ 750 ml 1 κιβ. = 12 φιάλες
07-02-0020 ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 750 ml 1 κιβ. = 12 φιάλες
07-02-0021 ΣΙΡΟΠΙ ΑΜΑΡΕΤΤΟ 750 ml 1 κιβ. = 12 φιάλες
07-02-0019 ΑΝΤΛΙΑ ΔΟΜΟΜΕΤΡΗΤΗΣ ΣΙΡΟΠΙΩΝ 7 ml 1 τεμάχιο
  PORTIOLI ΕΙΔΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ 
11-01-0001 ΦΛΥΤΖΑΝΙ & ΠΙΑΤΑΚΙ ΕΣΠΡΕΣΣΣΟ PORTIOLI 1 κιβ. = 6 τεμάχια
11-01-0002 ΦΛΥΤΖΑΝΙ & ΠΙΑΤΑΚΙ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ PORTIOLI 1 κιβ. = 6 τεμάχια
11-06-0005 ΦΛΥΤΖΑΝΙ & ΠΙΑΤΑΚΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ PORTIOLI  1 κιβ. = 6 τεμάχια
11-06-0004 ΦΛΥΤΖΑΝΙ & ΠΙΑΤΑΚΙ ΕΣΠΡΕΣΣΟ COLLECTION  1 κιβ. = 6 τεμάχια
11-06-0003 ΦΛΥΤΖΑΝΙ & ΠΙΑΤΑΚΙ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ COLLECTION 1 κιβ. = 6 τεμάχια
11-08-0001 ΣΕΤ ΜΕΡΙΔΑΣ PORTIOILI (150 τεμ ποτ/ζαχ/αναδ)  1 κιβ. * 6 πακέτα
12-01-0001 ΠΟΤΗΡΙ PORTIOLI ΓΙΑ FREDDO & ΤΣΑΙ ΚΡΥΟ 1 κιβ. = 6 τεμάχια
12-02-0001 ΚΟΥΠΑ ΚΑΦΕ PORTIOLI (ΑΜΜΟΒΟΛΗΣ) 1 κιβ. = 6 τεμάχια
12-03-0003 ΠΟΤΗΡΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ PORTIOLI 4 oz (50 τεμάχια) 1 κιβ. = 96 τεμάχια
13-01-0002 ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ PORTIOLI ( πακέτο 100 φύλλων) 1 κιβ. = 50 τεμ * 100 φύλλων
  PORTIOLI ΕΙΔΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
15-05-0002 ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ PORTIOLI  1 τεμάχιο
15-05-0003 ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ IL CAFFE PORTIOLI  1 τεμάχιο
17-11-0001 ΔΙΣΚΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ PORTIOLI  1 τεμάχιο
17-01-0001 ΡΟΛΟΙ PORTIOLI 1 τεμάχιο
13-02-0002 ΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ PORTIOLI  1 τεμάχιο
17-03-0001 ΣΤΑΧΤΟΔΟΧΕΙΟ PORTIOLI  1 κιβ. = 12 τεμάχια
18-03-0006 ΚΑΠΕΛΟ PORTIOLI  1 κιβ. = 25 τεμάχια
07-02-0007 ΖΑΧΑΡΙΕΡΑ PORTIOLI ΜΙΚΡΗ 1 κιβ. = 8 τεμάχια
07-02-0013 ΠΙΑΤΟ OVAL PORTIOLI  1 κιβ. = 6 τεμάχια
15-03-0004 ΚΟΡΝΙΖΑ PORTIOLI 1 κιβ. = 6 τεμάχια
  PORTIOLI ΕΙΔΗ ΣΗΜΑΝΣΗΣ
15-02-0003 ΕΠΙΓΡΑΦΗ PORTIOLI 1 τεμάχιο
15-02-0004 ΠΙΝΑΚΙΔΑ PLEXI - GLASS ΑΜΜΟΒΟΛΗΣ PORTIOLI  1 τεμάχιο
15-02-0005 ΠΙΝΑΚΙΔΑ PLEXI - GLASS ΜΑΥΡΗ PORTIOLI  1 τεμάχιο
Γιώργος Ακτύπης: Αν. Γεν. Δ/ντης - Νίκος Παππάς: Δ/νων Σύμβουλος

E.S.E. PROFILO Μον. Ε.Π.Ε.    
Κεντρικά Γραφεία: Αδριανείου 25, 115 25, Ν.Ψυχικό, Αθήνα  
Τηλ.: 210 6722615 - Fax: 210 6729643  
Έδρα: Π. Ιωακείμ 52, 106 76, Κολωνάκι, Αθήνα, Τηλ.: 210 7236096  
Υποκ/μα: Ελπίδος 52, 566 25, Συκιές, Θεσσαλονίκη, Τηλ + Fax: 2310 287017  
Α.Φ.Μ.: 082870886 - Δ.Ο.Υ. :  Ι' Αθηνών  
www.espresse.gr - papas@eseprofilo.gr  
    16-Μαρ-10
                             ΓΚΑΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2010                          
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
  ΣΟΚΟΛΑΤΑ CIOCCO ELITE  
  ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕΡΙΔΕΣ CIOCCO ELITE
21-00-0101 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS CLASSIC ORO ΦΑΚ 30g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0102 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΛΕΥΚΗ ΦΑΚ 32g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0103 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS EXTRA ΔΥΝΑΤΗ ΦΑΚ 32g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0104 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS EXTRA ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΦΑΚ 33g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0105 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΜΑΡΕΝΓΚΑ ΦΑΚ 31g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0106 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΤΖΑΝΤΟΥΓΙΑ ΦΑΚ 31g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0107 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΚΑΡΥΔΙ ΦΑΚ 33g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0108 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΦΑΚ 34g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0109 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΑΚ 32g  1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0110 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΑΚ 30g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0111 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΚΟΚΟΥΣ ΡΥΖΙΟΥ ΦΑΚ 31g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0112 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΜΕΛΙ & ΚΑΡΥΔΙΑ ΦΑΚ 34g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0113 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS LIGHT ΦΑΚ 27g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0114 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΚΑΦΕ ΦΑΚ 30g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0115 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΜΕΝΤΑ ΦΑΚ 30g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0116 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΜΕ ΡΟΥΜΙ ΦΑΚ 30g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0117 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΣΑΝΤΙΓΥ & ΦΡΑΟΥΛΑ ΦΑΚ 32g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0118 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΚΑΡΥΔΑ ΦΑΚ 33g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0119 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΚΑΝΕΛΛΑ ΦΑΚ 32g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0120 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΓΚΟΥΑΡΑΝΑ ΦΑΚ 31g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0121 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΛΙΚΕΡ ΦΑΚ 32g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0122 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΑΚ 30g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0123 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ ΦΑΚ 34g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0124 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΦΑΚ 30g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0125 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΛΕΥΚΗ & ΦΥΣΤΙΚΙ ΦΑΚ 36g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0126 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΛΕΥΚΗ & ΜΑΝΤΟΛΑΤO ΦΑΚ 36g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0127 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΛΕΥΚΗ & ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΦΑΚ 34g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0128 ΣΟΚΟΛΑΤΑ OASIS ΛΕΥΚΗ & ΤΣΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΑΚ 33g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
  ΚΡΕΜΑ ΜΕΡΙΔΕΣ CIOCCO ELITE
21-00-0129 ΚΡΕΜΑ OASIS ΒΑΝΙΛΙΑ ΦΑΚ 29g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0130 ΚΡΕΜΑ OASIS ΖΑΜΠΑΓΙΟΝΕ ΦΑΚ 28g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0131 ΚΡΕΜΑ OASIS  ΚΑΦΕ ΦΑΚ 28g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
21-00-0132 ΚΡΕΜΑ OASIS ΛΕΜΟΝΙ ΦΑΚ 30g 1 κιβ. = 35 φακελάκια
  CIOCCO ELITE ΕΙΔΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ 
21-00-1001 ΦΛΥΤΖΑΝΙ & ΠΙΑΤΟ CIOCCO ELITE ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ 1 κιβ. = 6 τεμάχια
  CIOCCO ELITE ΕΙΔΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
21-00-2001 ΕΚΘΕΤΗΣ CIOCCO ELITE ΞΥΛΙΝΟΣ 32 ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ 1 τεμάχιο
21-00-2002 ΚΑΔΡΟ CIOCCO ELITE ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΚΟΡΝΙΖΑ  1 τεμάχιο
21-01-2002 ΞΥΛΙΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙ 1 τεμάχιο
Γιώργος Ακτύπης: Αν. Γεν. Δ/ντης - Νίκος Παππάς: Δ/νων Σύμβουλος

E.S.E. PROFILO Μον. Ε.Π.Ε.    
Κεντρικά Γραφεία: Αδριανείου 25, 115 25, Ν.Ψυχικό, Αθήνα  
Τηλ.: 210 6722615 - Fax: 210 6729643  
Έδρα: Π. Ιωακείμ 52, 106 76, Κολωνάκι, Αθήνα, Τηλ.: 210 7236096  
Υποκ/μα: Ελπίδος 52, 566 25, Συκιές, Θεσσαλονίκη, Τηλ + Fax: 2310 287017  
Α.Φ.Μ.: 082870886 - Δ.Ο.Υ. :  Ι' Αθηνών  
www.espresse.gr - papas@eseprofilo.gr  
    16-Μαρ-10
ΓΚΑΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2010                          
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
  ΤΣΑΙ LEIGHTON  
  ΤΣΑΙ ΜΑΥΡΟ LEIGHTON
21-01-0001 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΑΥΡΟ (25ΦΑΚ, 2g)  1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0002 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΑΥΡΟ DARJEELING (25ΦΑΚ, 2g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0003 ΤΣΑΙ LEIGHTON CEYLON ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (25ΦΑΚ, 2g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0004 ΤΣΑΙ LEITGHTON CEYLON ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΑΥΡΟ (25ΦΑΚ, 2g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0005 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΤΑΝΙΝΗ (25ΦΑΚ, 2g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0019 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΚΛΑΣΣΙΚΟ EARL GREY(25ΦΑΚ, 2g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
  ΤΣΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ LEIGHTON
21-01-0006 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΙΑΣΕΜΙ(25ΦΑΚ, 2g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0007 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΕΜΟΝΙ(25ΦΑΚ, 2g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0008 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΠΡΑΣΙΝΟ EARL GREY(25ΦΑΚ, 2g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0009 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΝΤΑ(25ΦΑΚ, 2g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0010 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΠΡΑΣΙΝΟ(25ΦΑΚ, 2g)  1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0023 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ(25ΦΑΚ, 2g)  1 κιβ. = 25 φακελάκια
  ΤΣΑΙ ΜΑΥΡΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ LEIGHTON
21-01-0011 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΝΙΛΙΑ(25ΦΑΚ, 2g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0012 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΛΕΜΟΝΙ(25ΦΑΚ, 2g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0013 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ (25ΦΑΚ, 2g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0014 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΛΙΚΕΡ(25ΦΑΚ, 2g)  1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0015 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ(25ΦΑΚ, 2g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0016 ΤΣΑΙ LEIGHTON ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΝΤΑ(25ΦΑΚ, 2g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
  ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ LEIGHTON
21-01-0030 ΑΦΕΨΗΜΑ LEIGHTON ΦΡΑΟΥΛΑ - ΒΑΝΙΛΙΑ(25ΦΑΚ, 2,5g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0031 ΑΦΕΨΗΜΑ LEIGHTON ΡΟΔΑΚΙΝΟ - ΜΗΛΟ(25ΦΑΚ, 2,5g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0032 ΑΦΕΨΗΜΑ LEIGHTON ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ(25ΦΑΚ, 2,5g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0033 ΑΦΕΨΗΜΑ LEIGHTON ΜΥΡΤΙΛΟ & ΚΕΡΑΣΙ(25ΦΑΚ, 2,5g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0035 ΑΦΕΨΗΜΑ LEIGHTON  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (25ΦΑΚ, 2,5g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0036 ΑΦΕΨΗΜΑ LEIGHTON ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ (25ΦΑΚ, 2,5g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0037 ΑΦΕΨΗΜΑ LEIGHTON ΜΗΛΟ - ΛΕΜΟΝΙ(25ΦΑΚ, 2,5g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0038 ΑΦΕΨΗΜΑ LEIGHTON ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΝΘΕΩΝ & ΦΡΟΥΤΩΝ(25ΦΑΚ, 2,5g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0039 ΑΦΕΨΗΜΑ LEIGHTON ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ (25ΦΑΚ, 2,5g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0042 ΑΦΕΨΗΜΑ LEIGHTON ΜΟΥΡΟ(25ΦΑΚ, 2,5g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
  ΡΟΦΗΜΑΤΑ LEIGHTON
21-01-0025 ΡΟΦΗΜΑ LEIGHTON ΕΥΕΞΙΑ(25ΦΑΚ, 1,5g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0026 ΡΟΦΗΜΑ LEIGHTON ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ & ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ(25ΦΑΚ, 1,5g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0027 ΡΟΦΗΜΑ LEIGHTON ΧΑΜΟΜΗΛΙ(25ΦΑΚ, 1,5g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
21-01-0028 ΡΟΦΗΜΑ LEITHON ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΜΕ ΧΑΜΟΜΗΛΙ & ΜΕΛΙ(25ΦΑΚ, 2,5g) 1 κιβ. = 25 φακελάκια
  LEIGHTON ΕΙΔΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ 
21-01-1001 ΦΛΥΤΖΑΝΙ & ΠΙΑΤΑΚΙ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ LEIGHTON 1 κιβ. = 4 τεμάχια
  LEIGHTON ΕΙΔΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
21-01-2001 ΒΑΛΙΤΣΑ ΞΥΛΙΝΗ ΜΕ 160 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ 1 τεμάχιο
21-01-2002 ΞΥΛΙΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙ 1 τεμάχιο
Γιώργος Ακτύπης: Αν. Γεν. Δ/ντης - Νίκος Παππάς: Δ/νων Σύμβουλος

 
E.S.E. PROFILO Μον. Ε.Π.Ε.  
Γραφεία-Υποκ/μα: Αδριανείου 25, 115 25, Ν.Ψυχικό, Αθήνα
Τηλ.: 210 6722615 - Fax: 210 6729643
Έδρα: Π. Ιωακείμ 52, 106 76, Κολωνάκι, Αθήνα, Τηλ.: 210 7236096
Υποκ/μα: Ελπίδος 52, 566 25, Συκιές, Θεσσαλονίκη, Τηλ + Fax: 2310 287017
Α.Φ.Μ.: 082870886 - Δ.Ο.Υ. :  Ι' Αθηνών
www.espresse.gr - papas@eseprofilo.gr
   
ΓΚΑΜΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ 2010
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ
31-03-0017 HT 21 AUTOMATIC 2 GR / BLACK
31-03-0018 HT 21 AUTOMATIC 3 GR / BLACK
31-03-0004 HT 23 PLUS 2 GR / BROWN
31-03-0005 HT 23 PLUS 3 GR / BROWN
31-03-0015 HT 23 PLUS 4 GR / BROWN
ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ
31-03-0009 HT 21 SEMIAUTO 2 GR / BLACK
31-030019 HT 21 SEMIAUTO 3 GR / BLACK
31-03-0013 HT 23 SEMIAUTO 2 GR / BROWN
31-03-0012 HT 23 SEMIAUTO 3 GR / BROWN
ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕΡΙΔΑΣ
31-03-0001 GIADA VAPORE / GREY
ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ
31-30-0006 ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΤΗΣ 8 lt
ΓΡΑΝΙΤΟΜΗΧΑΝΗ PORTIOLI
31-04-0000 ΓΡΑΝΙΤΟΜΗΧΑΝΗ PORTIOLI 1 κάδου 5 lt
   
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 04/01/2010
Γιώργος Ακτύπης: Αν. Γεν. Δ/ντης - Νίκος Παππάς: Δ/νων Σύμβουλος

Συνεργασία με τον ιταλικό οίκο OASIS.


Στο πνεύμα των δύσκολων καιρών που ζούμε, η ESE PROFILO ΕΠΕ προχώρησε σε μια νέα συνεργασία με τον ιταλικό οίκο OASIS και θα διαθέσει στην Ελληνική αγορά την φημισμένη σοκολάτα σε πολλές γεύσεις OASIS PASQUALATO.  Η σοκολάτα παράγεται στην Βενετία και εάν βρεθείτε στην πόλη, μπορείτε να την απολαύσετε στο διάσημο cafe Florian. Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για την ιστορία της εταιρείας OASIS COMMERCIALE,  για μια σειρά προϊόντων που απαριθμεί είκοσι οκτώ γεύσεις σοκολάτας, τέσσερις γεύσεις κρέμας – ροφήματος, δεκαοκτώ γεύσεις τσαγιού, δέκα γεύσεις βοτάνων και τέσσερις γεύσεις χαλαρωτικών ροφημάτων.

 

OASIS - PASQUALATO

Η πόλη της Δημοκρατίας της Σερενίσιμα, που βρίσκεται κοντά στην Βενετία και είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως το σύμβολο του εμπορίου εδώ και πάνω από χίλια χρόνια, είναι ένα μέρος όπου οι μυρωδιές των καλύτερων χαρμανιών κακάο αναμιγνύονται μέσω τεχνικών διεργασιών και μετατρέπονται σε προϊόντα ανώτερης ποιότητας. Με προσεκτική και λεπτομερειακή έρευνα και συνδυάζοντας τις καλύτερες γεύσεις και τα χρώματα, έχουμε την δυνατότητα να επιλέγουμε πάντα τα καλύτερα δυνατόν υλικά. Τέλος, ένα «δυνατό» όνομα που συμπεριλαμβάνει ό,τι ειπώθηκε ανωτέρω είναι η OASIS COMMERCIALE.

Ιδρύθηκε το 1989 από τον κύριο και την κυρία Pasqualato. Ύστερα από 10ετή εμπειρία στο χώρο της χονδρικής στο κανάλι Ho.re.ca για λογαριασμό άλλης εταιρείας, η OASIS αποφάσισε να αναλάβει εξολοκλήρου την παραγωγή αλλά και την προώθηση των προϊόντων της.

Αυτή τη στιγμή ξεκινά μια σειρά επενδύσεων που υποστηρίζουν την ανάπτυξή της και την καθιστούν υπερήφανη  για τις επιτυχίες της τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό.

 

… ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΡΥΦΗΣ!!!

Η είσοδος στην εταιρεία του υιού Alessandro, με το δυναμικό, νεανικό και πρωτοποριακό πνεύμα του, έχει συνεισφέρει ιδιαιτέρως στην ανάπτυξη της εταιρείας. Έδωσε την δέουσα προσοχή στις ανάγκες της αγοράς αλλά και των καταναλωτών, βελτίωσε την εικόνα της εταιρείας  και εμπλούτισε την γκάμα της με μια πλούσια συλλογή από αντικείμενα σερβιρίσματος, διακόσμησης και επικοινωνίας.

Η κύρια αρχή μας για κάθε επιλογής μας είναι η ποιότητα. Η σειρά CioccoElite “Capriccio of the Doges”, που αποτελείται από 32 γεύσεις σοκολάτας και άλλα εξαιρετικά προϊόντα Oasis’s, εμπεριέχει 22/24 ποιότητα κακάο, την καλύτερη της αγοράς. Επίσης, η λευκή σοκολάτα παρασκευάζεται θρυμματίζοντας το βούτυρο κακάο και για να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη χρησιμοποιούμε κόκκους αποξηραμένων φρούτων για ενισχυτικό γεύσης, όπου αυτό απαιτείται.

 

ΤΟ ΤΣΑΪ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα άλλο σημαντικό προϊόν, το τσάι Leighton, πήρε το όνομά του από τον ʼγγλο ζωγράφο από τον οποίο η εταιρεία εμπνεύστηκε την δημιουργία των συσκευασιών της. Θα βρείτε 32 διαφορετικές γεύσεις από 32 διαφορετικά έργα τέχνης, για να δημιουργήσετε ένα πραγματικό αριστούργημα το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Εκτός από τα ήδη γνωστά προϊόντα Cioccoelite και Leighton, η Oasis’s προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων όπως μιλκσέικ, γρανίτες, κρύες κρέμες, σορμπέ και προϊόντα σοκολάτας τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν την ποιότητα που φτιάχνεται στην Ιταλία 365 μέρες το χρόνο.


NEWS LETTER  Σεπτέμβριος 2009

Αγαπητοί Συνεργάτες,
Το έτος 2009 αποτελεί σταθμό στην πορεία του Group Portioli, καθώς η διεθνής οικονομική κατάσταση επιβεβαιώνει την αξία της προσήλωσης στην ποιότητα, την επιλεκτική διανομή, την ανταγωνιστική τιμή και την παροχή εξειδικευμένου after sales service. Η πορεία των πωλήσεων του espresso Portioli διεθνώς κινείται ανοδικά, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει μια εκ των πρώτων θέσεων σε ρυθμούς ανάπτυξης πωλήσεων.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για μας να συναντηθούμε στο περίπτερο του Group Portioli στην φετινή έκθεση HOST, η οποία πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου στο Μιλάνο. Κατά την διάρκεια της φετινής έκθεσης αναμένουμε με ξεχωριστό ενδιαφέρον την παρουσίαση των νέων καινοτόμων προϊόντων της Torefazzione Portioli S.p.A. και της G.I.M.E. S.p.A

Το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο περίπτερο της ESE PROFILO ΕΠΕ στην φετινή Έκθεση ΞΕΝΙΑ 2009, για την οποία εσωκλείουμε και την πρόσκληση σας, καθώς για μας αποτελεί μια ιδιαίτερη ευκαιρία να συζητήσουμε από κοντά όλες τις εξελίξεις του χώρου μας, απολαμβάνοντας έναν γλυκόπιοτο, κρεμώδη και αρωματικό espresso Portioli.

Η ESE PROFILO ΕΠΕ, ακολουθώντας πιστά από την αρχή της παρουσίας της στην ελληνική αγορά την φιλοσοφία Portioli, διατηρεί και το 2009 την σταθερά ανοδική πορεία των πωλήσεων του espresso Portioli. Η άνοδος αυτή οφείλεται στο πάθος μας για ποιότητα, στην διάθεση για ανάπτυξη και στην αύξηση του μεριδίου αγοράς των ώριμων πελατών της εταιρίας μας, των αντιπροσώπων μας και των ειδικών συνεργατών μας.

Η συνεχής ανάπτυξη, μας οδήγησε την φετινή χρονιά σε περαιτέρω επένδυση στον τομέα του after sales service, με την προσθήκη νέων συνεργατών στο Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης, καθώς η άνοδος των πωλήσεων και η διεύρυνση του πελατολογίου του espresso Portioli, αποτελεί παράλληλα και αύξηση της ευθύνης μας για ποιοτικότερη υποστήριξη των πελατών μας.

Επενδύουμε σταθερά στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας για την καλλίτερη εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών μας, με την μεταφορά του Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης σε νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και την δημιουργία οργανωμένου Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης όπως επίσης και ειδικού χώρου σεμιναρίων για τον espresso Portioli.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του κου. Βγενόπουλου μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους. Η επιμονή του στον υγιή ανταγωνισμό, στις ανταγωνιστικές τιμές και στο καθαρό παιχνίδι αποτελούν μονόδρομο για την ανάπτυξη του τουρισμού χωρίς τις ΄΄άνωθεν παρεμβάσεις ΄΄. Όντως κάποτε το <<…πάρτυ πρέπει να τελειώσει>> και να <<…κάνουμε όλοι παιχνίδι μέσα στο γήπεδο>> όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος. Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει την Ολυμπιακή του κ. Βγενόπουλου καθώς και την Aegean του κ. Βασιλάκη με νύχια και με δόντια. Αυτό πιστεύουμε πως θα φέρει και πάλι τη χώρα σε χρυσές εποχές τουρισμού όπως συνέβη και με τον Ωνάση.

Η αγορά καφέ espresso στην Ελληνική αγορά αποτελεί έναν από τους πλέον δυναμικούς τομείς και για τον λόγο αυτό πολλοί επιχειρηματίες επενδύουν στο συγκεκριμένο προϊόν προσδοκώντας οφέλη και υψηλή κερδοφορία. Σήμερα, εισάγονται στην Ελλάδα 60 μάρκες espresso, από τους 750 espresso roasters της Ιταλίας, ενώ πριν λίγες ημέρες μάθαμε ότι οι μάρκες καφέ espresso γίνανε 61! Η τελική επιλογή είναι δική σας…

Με εκτίμηση,

Νίκος Παππάς: Διευθύνων Σύμβουλος

Γιώργος Ακτύπης: Αν. Γενικός Διευθυντής


NEWSLETTER 2009

 

Αγαπητοί Φίλοι και Συνεργάτες,

 

Το έτος 2009 θα είναι ξεχωριστό καθώς ήδη από τον Ιανουάριο όλοι μας βιώνουμε μια νέα οικονομική πραγματικότητα.

 

Η στρατηγική που επιτάσσει η διεθνής κατάσταση σήμερα, είναι η εστίαση στην υψηλότερη ποιότητα και στην ανταγωνιστικότερη τιμή, παράλληλα με την ορθή διαχείριση του κόστους λειτουργίας στην προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών.

 

Σε ανάλογες περιόδους όλοι μας λειτουργούμε με ποιοτικά παρά με ποσοτικά κριτήρια στην επιλογή προϊόντων και υπηρεσιών. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως θα πρέπει να προσφέρουμε στον πελάτη μας περισσότερα για να λάβουμε λιγότερα από προηγούμενες εποχές. Με δεδομένα τα κριτήρια επιλογής των καταναλωτών όσοι από εμάς έχουμε διαλέξει να λειτουργούμε με ποιοτικά κριτήρια θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε της προτίμησης και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

 

Αγαπητοί φίλοι, οι συνθήκες που διαμορφώνονται από τα νέα οικονομικά δεδομένα θα πρέπει να εκτιμηθούν και ως μια μοναδική ευκαιρία, που βρίσκεται στην επιλογή και αξιοποίηση προϊόντων τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλή προστιθέμενη αξία.

 

Η επιλογή προϊόντων με βάση το χαμηλό κόστος και αντίστοιχη ποιότητα αποτελεί μια απόφαση που μεσοπρόθεσμα θα επιφέρει αντίστροφα αποτελέσματα, καθώς αντιστρατεύεται την λογική των καταναλωτών.  

 

Ο espresso Portioli,  κρεμώδης, γλυκόπιοτος και με ξεχωριστό άρωμα αποτελεί την πρώτη επιλογή των café που εστιάζουν στην ποιότητα.

 

Η ESE PROFILO ΕΠΕ διαθέτει στην ελληνική αγορά τα προϊόντα των Οίκων Portioli και GIME ακολουθώντας ανέκαθεν μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική πολιτική τιμών. Η φιλοσοφία αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία την περίοδο αυτή. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεν ακολουθήσαμε πολιτικές παροχών / συμβολαίων με δέσμευση των πελατών μας δίνοντας τους το πλεονέκτημα να διαμορφώνουν την πολιτική τιμών προς τον καταναλωτή αξιολογώντας κάθε φορά τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.  Για τους λόγους αυτούς η κατανάλωση του espresso Portioli δεν έχει επηρεαστεί αρνητικά από τις παρούσες συνθήκες , αντιθέτως η ESE PROFILO ΕΠΕ ξεκίνησε το 2009 με αύξηση των πωλήσεων της.

 

Πιστεύοντας πως η περίοδος που διανύουμε απαιτεί πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και όχι τήρηση αμυντικής στάσης, η ESE PROFILO ΕΠΕ προχωρά στην επένδυση σε νέα προϊόντα σε συνεργασία με τους Οίκους Portioli και GIME αλλά και με ελληνικές εταιρίες. Τα νέα προϊόντα θα παρουσιαστούν σταδιακά στην ελληνική αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2009. Παράλληλα, αναμένεται και η νέα σειρά επαγγελματικών μηχανών GIME HT 23 και GIME GIADA, η οποία θα παρουσιαστεί τον προσεχή Νοέμβριο.

 

 

Η ESE PROFILO ΕΠΕ συνεχίζει την πορεία της στην ελληνική αγορά πιστή στην φιλοσοφία της επιλεκτικής διανομής, της εστίασης στην ποιότητα του τελικού προϊόντος και της ολοκληρωμένης τεχνικής υποστήριξης,

 

Πιστεύοντας ότι κάθε εποχή χαρακτηρίζεται από μοναδικές συνθήκες στις οποίες θα πρέπει να λειτουργούμε με βάση την διαφοροποίηση  πολύ ορθά κάποιος παράφρασε την γνωστή ρήση ‘Business As Usual’ σε ‘Business Unusual’

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Πλεξίδας:  Εμπορικός Διευθυντής

Ιωάννα Δροσουλάκη,  Έλλη Κουτέρη,  Χρύσα Τσουκάλη:  Τμήμα Marketing & Διαφήμισης

Νίκος Παππάς: Διευθυνων Σύμβουλος


 

ESE PROFILO

 

M’ ΑΡΕΣΕΙ

 

ü       Που  me περικυκλωνουν οι μυρωδιεσ της ανοιξησ!!!!

ü       που αρχισε ο ηλιοσ να ζεσταινει περισσοτερο μερα με τη  μερα και

ü       που αρχισα παλι  να ψαχνω γωνιεσ με συμπαθητικα cafe

ü       ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΒΟyΚΑΜΒΙΛΙΕΣ ΣΕ ΧΡΩΜΑ “ΦΟΥΞΙΑ ΤΟΥ PORTIOLI ΕSPRESSO»

ü       που μυριζω αρωμα ESPRESSO portioli στα μικρα καφε και όχι μονο

ü       ΠΟΥ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ PORTIOLI ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

ü       που το da capo φτιαχνει μακραν το καλύτερο espressino

ü       το ιδιο και το social στη θεσσαλονικη

ü       που ο καφές ESPRESSO portioli μας ταξιδευει

ü       που ο καφεσ ESPRESSO portioli είναι παντα αφορμη συναντησησ

ü       που ο καφεσ ESPRESSO portioli μας  λυτρωνει και “ακαδημαικη αδεια” ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΛΥΑΡΟΥΜΕ  

ü       ΠΟΥ H ESE PROFILO  PORTIOLI ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

ü       ΠΟΥ H ESE PROFILO  ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ “espresso boutique”

ü       ΠΟΥ o portioli espresso -ατομικη μεριδα-  ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ

ü       ΠΟΥ Η REAL NEWS ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΙ ΧΑΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ «ΤΖΙΠΑΡΕΣ» ΤΗΣ

ü       που ο κλιντ ηστγουντ επεστρεψε  με το film grand torino (MHN TO XAΣΕΤΕ)

ü       που ΕΝΩ η  παγκοσμια οικονομια εγινε μπαχαλο για πολλοστη φορα

ü       ολοι συζηταμε «στρογγυλα» με ένα φλυντζανι ESPRESSO portioli  για τα τεκταινομενα και εκεινη τη στιγμη αποφασιζουμε πως θα το ξεπερασουμε ΜΕ ΤΗΝ “ΕΙΣ ΑΤΟΠΟΝ ΑΠΑΓΩΓΗ” και χαμογελαμε!!

ü       H αναπτυξη της ταξησ του 20%

ü       ΠΟΥ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ -χενια με τον κο κουμανη , horeca με τον κο χουδαλακη, και η τροφιμων και ποτων  

ü       η fiera milano που θα γινει τον οκτωβρη του 2009 στο μιλανο

 

ΔΕΝ Μ’ΑΡΕΣΕΙ

 

ü       ο ESPRESSO PORTIOLI ΧΩΡΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ

ü       ΝΑ ΖΗΤΑΩ STRETO ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ LUGO

ü       ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΩ ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΝΥΚΤΙΣ

ü       ΠΟΥ επιχειρηματιες των café γινονται θυματα στο ονομα του χρηματοσ

ü       Η «ΕΠΑΙΤΕΙΑ» ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ επιχειρουν  ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ

ü       NA ΠΑΙΡΝΩ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ «ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ»

ü       ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΩ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΜΕ ΧΡΗΣΙΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ «ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ»

ü       Να ακουω για μειωση της ταξησ του 40%

ü       που μεσουσησ της οικονομικησ κρισησ βλεπω ολεσ αυτές τις μελαγχολικεσ φιγουρεσ διπλα μου και μπροσ μου και παντου! ΕΛΕΟΣ!! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ μαυρο ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!! ΤΟ ΦΟΥΞΙΑ ΤΟΥ PORTIOLI ΘΕΛΟΥΜΕ!!

ü       που ολοι ασχολουνται με το τριπτυχο τραπεζεσ-χρημα-δανειοχρεωκοπεια και να χανουν τη δυναμικη τους

ü       που δεν εστιαζουν  πάνω στη δουλεια τους  παρα μονο αναλωνονται  σε αφορισμουσ

ü       η ρηση  «ετσι και αλλιωσ η κατασταση εχει ξεφυγει»

ü       που δεν χρεωνεται κανεις τη χασουρα

ü       που ολοι ειμαστε αμεμπτοι και εξαγνισμενοι  στην κολυμβηθρα του σιλωαμ!

ü       που ολοι οι στοχοι εχουν παραπλευρεσ απωλειεσ

 

«Χρυσο μηλο» στα χερια του καθενοσ μας είναι ο ESPRESSO portioli . Κι οσοι εχουν εντρυφησει σ’αυτόν και στην κουλτουρα του εγιναν οι πιστοι του.

ESE PROFILO ΕΠΕ
NEWSLETTER

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
Το 2008 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση της Torrefazione Portioli S.p.A. στο Μιλάνο.

Για το γεγονός αυτό, η Torrefazione Portioli S.p.A. διοργάνωσε από την 15 /10/2008 έως την 19/10/2008 ένα λαμπρό event στο διάσημο τουριστικό θέρετρο της Αιγύπτου, το Sharm el Sheikh στο οποίο συμμετείχαν τα στελέχη και οι αντιπρόσωποι της εταιρίας από όλο τον κόσμο.

Κατά την παραμονή μας εκεί είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με επιχειρηματίες από όλη την υφήλιο και με την ευκαιρία αυτή επικοινωνούμε μαζί σας για να σας μεταφέρουμε τα τελευταία νέα της εταιρίας μας.

Η Torrefazione Portioli S.p.A. αυξάνει δυναμικά την παρουσία της στην διεθνή αγορά επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της σε μεγάλες αγορές όπως αυτή της Ινδίας και της Κίνας. Παράλληλα, το στελεχιακό δυναμικό της Torrefazione Portioli S.p.A. ανανεώνεται με την προσθήκη ανθρώπων με σημαντική εμπειρία στις διεθνείς αγορές , στα χρηματοοικονομικά και στο Marketing προκειμένου να αντεπεξέλθει στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην παγκόσμια αγορά καφέ . Οι αλλαγές αυτές σηματοδοτούν την νέα πορεία της εταιρίας και χαράσσουν τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι αντιπρόσωποι της Torrefazione Portioli S.p.A. στις κατά τόπους αγορές τα επόμενα χρόνια.

Αναφορικά με την κατάσταση στην αγορά, οι εκτιμήσεις των αντιπροσώπων της Torrefazione Portioli S.p.A. συμφωνούν με αυτές των αναλυτών, που προβλέπουν ότι η πρόσφατη κρίση στην διεθνή χρηματοπιστωτική αγορά θα επηρεάσει βαθμιαία και την Ευρώπη τα επόμενα 2 έτη. Αυτό σημαίνει πως οι οικονομίες των χωρών της Ε.Ε. εισέρχονται σταδιακά σε κατάσταση ύφεσης που θα θέσει πιθανά εκτός αγοράς επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν ορθή οικονομική διαχείριση, δεν επενδύουν στην ποιότητα, και αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια την αγορά με την λογική του Eldorado, επενδύοντας σε προϊόντα, υπηρεσίες και συνεργάτες για τα οποία ανέλαβαν τεράστιες επισφάλειες.

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, η ESE PROFILO ΕΠΕ κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις διεθνώς στον όγκο πωλήσεων του espresso Portioli. Η ESE PROFILO ΕΠΕ και γενικότερα η ελληνική αγορά του καφέ αποτελεί παράδειγμα για τους νέους αντιπροσώπους της Torrefazione Portioli S.p.A., κατά την εκτίμηση του Προέδρου της εταιρίας κ.Moreno Portioli.

Η ESE PROFILO ΕΠΕ, παραμένοντας πιστή στην φιλοσοφία Portioli που πρεσβεύει την επένδυση στην ποιότητα, την άριστη τεχνική υποστήριξη και την επιλεκτική διανομή, συνεχίζει την ανοδική της πορεία με αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 19%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εννιαμήνου 2008. Την συνέπεια μας στην πολιτική αυτή σε σχέση και με την παρούσα κατάσταση στην αγορά αποδεικνύει η αυξανόμενη προτίμηση των καταναλωτών στον espresso Portioli. Είναι σαφές ότι σε περιόδους κρίσεων οι καταναλωτές περιορίζουν τις αγορές ενώ προτιμούν κυρίως επώνυμα προϊόντα τα οποία προσφέρουν ασφάλεια, ποιότητα και λογική τιμή.

Όλοι εμείς, οι άνθρωποι της ESE PROFILO ΕΠΕ, σας ευχόμαστε από καρδιάς καλές δουλειές, καλές γιορτές, υγεία και ευτυχία για το έτος 2009.

Με εκτίμηση,

Νίκος Παππάς   Διευθύνων Σύμβουλος

Δημήτρης Πλεξίδας     Εμπορικός Διευθυντής

Αλέξανδρος Παπαλάμπρου    Οικονομικός Διευθυντής


Αγαπητοί Φίλοι, Πελάτες και Συνεργάτες,
Είναι γεγονός ότι διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Η εύρωστη άλλοτε μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά του κλασσικού μοντέλου ανάπτυξης της Δύσης, τείνει να εξαφανιστεί. Με άλλα λόγια πάει.......στην κόλαση! Η ανεργία αυξάνεται. Η τεχνολογική εξέλιξη και η κατάρρευση των οικονομικών συνόρων δημιουργούν μια τεράστια μετατόπιση στη σχέση εργασίας και κεφαλαίου. Η πληθυσμιακή έκρηξη και η διεύρυνση της αγοράς εργασίας με τη μετανάστευση, τροφοδοτούν τις οικονομίες με δυναμικό χαμηλότερης εκπαίδευσης. Η τρομερή ανάπτυξη του χρηματιστικού κεφαλαίου έχει μετατρέψει τα δάνεια, τις πρώτες ύλες, τα εμπορεύματα κλπ, σε αντικείμενο ενός άγριου κερδοσκοπικού παιχνιδιού. Γενικά οι εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και όλοι εμείς καλούμαστε καθημερινά ν αντιμετωπίσουμε τα σκαμπανεβάσματα και ν απορροφήσουμε όλους τους κραδασμούς τόσο στο χώρο των επιχειρήσεων όσο και στα νοικοκυριά. Η ξέφρενη ανοδική πορεία του πετρελαίου και η κατακόρυφη πτώση του δολαρίου έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Παρά το γεγονός ότι με 11 δολάρια αύξηση σε μια μέρα ο έλεγχος έχει χαθεί και όλοι σπεύδουν ν ανακοινώσουν νέες ανατιμήσεις, εγώ επιμένω στο δικό μου μποϊκοτάζ διατηρώντας την τιμή του espresso Portioli σταθερή για τη σεζόν 2008-2009, εκτός βέβαια και αν επαληθευτούν οι «γκουρού της πλατείας», που προβλέπουν τιμή για το μαύρο χρυσό μεγαλύτερη των ? 199. Σ αυτή την περίπτωση φίλοι μου.... «φάτε μάτια ψάρια......και όποιος αντέξει»!
Βέβαια στα ράφια περιμένουν πολλοί καφέδες, ανώνυμοι μεν, φτηνοί δε...... όμως καλό το φτηνό αλλά προσέξτε να μην έχει ηλιέλαιο!!!!!!!!
Εάν πάλι αναζητάτε έναν καφέ με ισορροπημένο σώμα, άρωμα και γλυκιά ντελικάτη γεύση, ήρθε η ώρα επιτέλους να υποκλιθείτε μπροστά στον πιο καλοφτιαγμένο espresso. Γιατί σίγουρα δεν εφηύραμε εμείς τον καφέ αλλά «καταφέραμε μαζί μ εσάς να καταστήσουμε τον Portioli κουλτούρα για σοβαρούς παίκτες, λίγους, καλούς και εκλεκτούς εραστές του espresso»!!!
Και βέβαια ως εκ πεποιθήσεως επαναστάτης και ανέκαθεν αισιόδοξο άτομο που πάντα εναντιώνεται στους κακούς οιωνούς για κάθε είδους επαγγελματικά ανοίγματα, σας ανακοινώνω την απόφασή μου να διευρύνω τη συνεργασία της ESE Profilo ΕΠΕ με την πασίγνωστη πλέον αλυσίδα καταστημάτων Coffeeway από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Επίσης, στις αρχές του Φθινοπώρου ένα νέο προϊόν θα προστεθεί στη γκάμα προϊόντων της εταιρίας. Πρόκειται για ένα «ελιτίστικο μείγμα ξηρών καρπών», το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμηθεί από τους λάτρεις της ποιότητας.
Τις εντυπώσεις κερδίζει καθημερινά και το νέο μας προϊόν Velvet coffee. Η τελευταία γκουρμέ δημιουργία του Οίκου Portioli παρασκευάζεται με την προσθήκη μερικών φλιτζανιών espresso Portioli, λικέρ amaretto και φρέσκου γάλατος και φαίνεται να ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό μας πελάτη. Αυτό άλλωστε είναι και ο στόχος μου. Η ικανοποίηση του πελάτη. Διότι κακά τα ψέματα φίλοι μου. Ζούμε πλέον στην εποχή του έντονου ανταγωνισμού. Οι επιχειρήσεις που «παίζουν δυνατά» στην αγορά έρχονται ολοένα και πιο κοντά στους πελάτες τους, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς μαζί τους. Στήνουν «επιτελεία πολέμου» , δημιουργούν αξιόλογα συστήματα διανομών πολλαπλής διόδου για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα, στις υπηρεσίες, στην ταχύτητα και στην προσωποποίηση των παραγγελιών, ως παράγοντες διαφοροποίησης της αξίας τους. Ισχυροποιούν τις μπράντες τους με την άσκηση του κατάλληλου μάνατζμεντ, ενώ ταυτόχρονα αναδιοργανώνονται για να εστιάσουν σε επιλεγμένες κάθετες αγορές. Αν υπήρξε ποτέ μία περίοδος κατά την οποία να είναι επιτακτική η ανάγκη ν΄ αλλάξετε το μάρκετινγκ της επιχείρησής σας, αυτή είναι τώρα. Το σύγχρονο μάρκετινγκ επικεντρώνεται κυρίως στη δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας στον πελάτη και στη δόμηση επικερδούς σχέσης μαζί του. Είναι η φιλοσοφία βάσει της οποίας πρέπει να διάγει εν γένει κάθε επιχείρηση.
Στο σημείο αυτό να σας υπενθυμίσω ότι μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις Portioli μέσω της ιστοσελίδας μας www.eseprofilo.gr. αλλά και των ΜΜΕ. Ήδη από τις αρχές του έτους που διανύουμε, όπως πολλοί από εσάς ήδη γνωρίζετε, η ESE Profilo ΕΠΕ προχώρησε σε μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, η οποία ξεκίνησε στον REAL FM στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ταυτόχρονα σχεδόν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα αλλά και στην εκπομπή του ιδίου «ΠΡΟΣΩΠΑ» στον Alter. Παράλληλα το σποτ έπαιζε και στο Nova FM στη Λαμία, στη Ραδιοφωνική Λέσχη Τρικάλων και σε άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την επικράτεια. Η καμπάνια συνεχίζεται και με έντυπες καταχωρήσεις σε πολλά περιοδικά όπως Bηmagazino, Έψιλον, Κάπα, Status, Down Town, Κλικ, Nitro, Money and Life, Coffenet, Foodservice, Hot Pepper (Εύα Πλακά), Metrorama, Xenia News, Εκδόσεις Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, On the road της Hertz, G του ομίλου Grecotel κ.ά. και θα συνεχιστεί για όλη τη χρονιά.
Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο εξής μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 6722615 ή στο Fax 210 6729643 ή ακόμα να στέλνετε την αλληλογραφία σας στη διεύθυνση του νέου μας υποκαταστήματος: Αδριανείου 25 - Ν. Ψυχικό Τ.Κ. 11525 και να σας θυμίσω ότι και φέτος η εταιρία θα υπολειτουργεί τον μήνα Αύγουστο. Για τον λόγο αυτό παρακαλώ φροντίστε οι καλοκαιρινές σας παραγγελίες να έχουν ολοκληρωθεί έως 15 Ιουλίου, έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος ασφαλείας αμφοτέρων των πλευρών.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
Με εκτίμηση
ESE PROFILO
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ
 


…Όντας ο καφές των εραστών!!!

Αθήνα 12/11/2007
Αγαπητοί πελάτες και συνεργάτες,
Με την επιστολή μου αυτή, θα ήθελα να απευθυνθώ προσωπικά στον καθένα σας και να σας ενημερώσω για την νέα τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας ESE PROFILO ΕΠΕ από την αρχή του έτους 2008.
Σε όλα τα χρόνια που μεσολάβησαν από την έναρξη της παρουσίας της ESE PROFILO ΕΠΕ στην ελληνική αγορά έως σήμερα, παραμείναμε συνεπείς στις βασικές αρχές που διέπουν την φιλοσοφία του Οίκου Portioli, οι οποίες επιγραμματικά συνοψίζονται στα παρακάτω:
* επιλεκτική διανομή
* έμφαση στην ποιότητα
* άριστη και άμεση τεχνική υποστήριξη
* ανταγωνιστική σχέση ποιότητας και τιμής
* εμπορική πολιτική μη δεσμευτική προς στον πελάτη (χωρίς συμβόλαια)
Με σκοπό να καταστήσει ευρύτερα γνωστή την φιλοσοφία Portioli στην ελληνική αγορά, η ESE PROFILO ΕΠΕ προχώρησε το 2004 σε μία διετή μεγάλη εμπορική επένδυση για τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης, μέσω μιας διαφημιστικής καμπάνιας, με αποτέλεσμα ο espresso Portioli να συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στα 3 ισχυρότερα και πλέον αναγνωρίσιμα brand name στην αγορά της καφεστίασης.
Με ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο δίκτυο διανομής, στα πλαίσια όμως της πολιτικής που ακολουθήθηκε πιστά όλα τα προηγούμενα έτη στοχεύοντας κυρίως στα cafe –cafe, κατέχουμε σήμερα την τρίτη θέση στην αγορά του espresso πανελλαδικά και αυξήσαμε το μερίδιο της αγοράς μας γεγονός που επιβεβαιώνεται και μέσω των αναλύσεων που δημοσιεύει κάθε χρόνο η εταιρία ICAP (πηγή: ICAP-κλαδική μελέτη καφές και αλυσίδες καφέ 2006).
Παράλληλα με την πραγματοποιηθείσα εμπορική επένδυση, η ESE PROFILO ΕΠΕ από το 2004 έως σήμερα, επένδυσε στο ανθρώπινο δυναμικό με την δημιουργία μεταξύ άλλων ενός τμήματος τεχνικής υποστήριξης, με καταρτισμένους τεχνικούς μηχανών espresso, ενταγμένους στην εταιρία για την καλλίτερη και αμεσότερη τεχνική υποστήριξη των πελατών μας.
Διεύρυνε δε το δίκτυο των αντιπροσώπων της σε όλη την ελληνική επικράτεια, με στόχο να βρίσκεται πιο κοντά στους πελάτες της.
Πέραν των ανωτέρω, προσπαθήσαμε και πετύχαμε από τις αρχές του 2004 μέχρι σήμερα, να μην αυξήσουμε τις τιμές μας, απορροφώντας μια σειρά αυξήσεων στο κόστος αγοράς των προϊόντων του Οίκου Portioli καθώς επίσης και την αύξηση του κόστους λειτουργίας και διανομής των προϊόντων μας.
Οι οικονομικές συνθήκες της αγοράς που είναι γνωστές σε όλους σας (αύξηση κόστους λειτουργίας, τιμών πετρελαίου, πρώτων υλών κτλ) επιβάλλουν πλέον την διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής τιμών, προκειμένου να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να τροφοδοτούμε την αγορά και να παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, στα υψηλά ποιοτικά επίπεδα που θέσαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Έτσι, αποφάσισα να προχωρήσω από 1-1-2008 σε αύξηση των τιμών τιμοκαταλόγου η οποία θα κυμανθεί από 5,9% έως 14,9%. Το ύψος της αύξησης θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των τιμών του πετρελαίου κατά το προσεχές διάστημα και θα οριστικοποιηθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.
Η επιστολή μου αυτή σκοπό έχει την έγκαιρη ενημέρωση σας για την αύξηση αυτή, καθώς δεν είμαι οπαδός του αιφνιδιασμού αλλά της τεκμηριωμένης αποτύπωσης των λόγων που οδηγούν σε μεταβολές της εμπορικής πολιτικής μας, μιας και όλοι εμείς στην ESE PROFILO ΕΠΕ αντιμετωπίζουμε τους πελάτες και συνεργάτες μας ως μέλη της οικογένειας Portoli.
Επιθυμία μου ήταν η προσωπική επικοινωνία με τον καθένα σας, αλλά αυτό θα σήμαινε τεράστια χρονική καθυστέρηση στην ενημέρωση σας.
Θα ήθελα όμως να σας συναντήσω στο περίπτερο μας στην έκθεση ΞΕΝΙΑ 2007, προκειμένου να συζητήσουμε μαζί την ευρύτερη συνεργασία μας και παράλληλα να σας παρουσιάσω μαζί με τους συνεργάτες μου, τα νέα προϊόντα του Οίκου Portioli μαζί με όλες τις εξελίξεις στην αγορά του καφέ espresso .
Τέλος, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, η εταιρία μας σας προσφέρει για το διάστημα από 25-11-2007 έως 20-12-2007 για ελάχιστη παραγγελία 24 κιλών, έκπτωση 29% επί της τιμής τιμοκαταλόγου στην σοκολάτα Portioli με γεύση πραλίνα φουντουκιού.
Με εκτίμηση,
Νίκος Παππάς
Διευθύνων Σύμβουλος
ESE PROFILO ΕΠΕ
 


Συνέντευξη του κ. Νίκου Παππά,

Διευθύνοντα  Συμβούλου της ESE PROFILOστην εφημερίδα xenia news

 

Eρ.Δημ. : 1) Ως επιχειρηματίας της αγοράς του καφέ, πώς κρίνετε τον κλάδο στον οποίον δραστηριοποιείστε;

 

Ν.Π: Ο espresso εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει την «καλημέρα» του σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μπροστά μας ξετυλίγονται με φωτογραφική ταχύτητα σημαντικά γεγονότα και αλλαγές σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο.

Παρ’ όλα αυτά, είθισται δίπλα μας να έχουμε πάντα ένα απολαυστικό φλιτζάνι espresso.

 

Όσο δυσκολεύουν τα πράγματα στην αγορά τόσο θα ανεβαίνουν και οι αξίες των πραγματικών επαγγελματιών στον κλάδο μας. Αυτό είναι και το κυρίαρχο θέμα που μας ενδιαφέρει όλους και θα πρέπει να προσπαθήσουμε για το τέλειο αποτέλεσμα και να κρατήσουμε ψηλά τις άξιες μας σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες στον δύσκολο κόσμο του καφέ.

Στη δύσκολη αγορά νικούν οι ικανοί, γι’ αυτό και βάζουμε στόχους και προσπαθούμε να τους πετυχαίνουμε, για να νιώθουμε την ικανοποίηση της δημιουργίας.

 

«Ο Έλληνας πελάτης αρχίζει και τιμωρεί τον κακό καφέ.»

 

Η επιτυχία όμως θέλει οπωσδήποτε καινοτομίες, ο πελάτης αναζητεί νέα πράγματα, νέες γεύσεις.

Έτσι λοιπόν, η ESE PROFILO ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας δύο νέων εταιρειών, της Espresse και της La Gime από τις 02/01/2007.

Στόχος της ESE PROFILO είναι η διατήρηση της θετικής της πορείας, χωρίς να επιδιώκει την πρωτιά στην αγορά αλλά την ισχυρή θέση του τρίτου παίκτη που προτιμάει να ανήκει στους λίγους, καλούς και εκλεκτούς! 

 

Σημαντική αύξηση του 20% - 30% έχει σημειωθεί σε όλα τα ροφήματα γύρω από τον καφέ, με πρώτον τον espresso και τη σοκολάτα. Ενώ κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ο decaf espresso.

  

Ε.Δ: 2) Πόση βαρύτητα δίνουν οι ξενοδόχοι σε έναν καλό espresso?

 

Ν.Π: Στην 38η έκθεση xenia που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2006, η ESE PROFILO, που αντιπροσωπεύει τον Οίκο Portioli, παρουσίασε όλη την γκάμα των προϊόντων της.

Ο αριθμός των επισκεπτών υπερέβη κάθε προηγούμενη έκθεση. Ο κλάδος του καφέ αλλά και του εξοπλισμού του, παρουσιάζει αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου, οι οποίοι όλο και περισσότερο ενδιαφέρονται να εντάξουν στις προσφερόμενες προς τον πελάτη τους υπηρεσίες, έναν καλό espresso.

 

Η φιλοσοφία της ESE PROFILO πέραν του τέλειου espresso Portioli, βασίζεται στην ποιότητα των προϊόντων, στη λογική αξία αυτών και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στην εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Οι παροχές υπηρεσιών είναι ένα μεγάλο στοίχημα όπου πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες και πρωτοβουλίες ο καθένας στον κλάδο του, ώστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να πάρουμε το μερίδιο που μας αξίζει.


«PORTIOLI NEWS» .......και όχι μόνο!!!

 

Αγαπητοί μας φίλοι και συνεργάτες,

Δυναμικά ξεκίνησε η νέα σεζόν με Κύπελλο και Δόξα για άλλη μια φορά.

Μπράβο και πάλι μπράβο στα Αργυρά Παιδιά της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ που σαν δεύτερος Ιούλιος Καίσαρας..... «Πήγε, Είδε, Κατέκτησε»!!!

 Αλλά και σε πολιτικό επίπεδο οι κατακτήσεις έπονται. Προσοχή και ψυχραιμία συνιστούμε στους υποψηφίους Δημάρχους και Νομάρχες, γιατί είναι καλύτερα να σκέπτεσαι πριν από τις πράξεις σου παρά να μετανοείς μετά, μια και όπως λεει και ο λαός μας «Η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η αυγή Μητροπολίτη»!

Όμως τι τα θες, «αν έχεις μέσον.... ξάπλωνε»! Γιατί μέσον έπρεπε να έχεις φέτος στη Ψαρού για μια ξαπλώστρα των 3.000 € παρακαλώ! Η λίστα των κρατήσεων για του χρόνου το καλοκαίρι ήδη έκλεισε! Χρυσές ξαπλώστρες ή κουβέντες εντυπωσιασμού; «Πάρε τη γνώμη καθενός μα εσύ να κρίνεις μόνος»!

Aναπόφευκτη είναι πλέον η αύξηση της τιμής  του καφέ και των συναφών ειδών του και μάλιστα μετά από πέντε χρόνια σταθερών τιμών της ESE PROFILO! Η προβλεπόμενη αυτή αύξηση για τις αρχές του 2007 – η οποία οφείλεται στο υψηλότερο κόστος διανομής, στην άνοδο της τιμής του πράσινου καφέ και στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα – με τα σημερινά δεδομένα δε θα ξεπερνούσε το 3,7%.

 Αν όμως, παρά τις κρυφές μας ελπίδες, δεν τερματίσει η ξέφρενη ανοδική κούρσα της τιμής του πετρελαίου αλλά και των μετάλλων, το βαρέλι  αναμένεται να φτάσει τα 100 δολάρια και σε συνδυασμό με το χρυσό που ήδη έχει φτάσει τα 620 δολάρια η ουγκιά και το ασήμι που η αύξησή του φέτος πλησιάζει το 50%, το ποσοστό αύξησης του καφέ θα κυμαίνεται μεταξύ 3,7 και 9,3%. Με άλλα λόγια ....«πάρε ότι μπορείς και φύλαξε ότι έχεις». Κι όσο για τους αναλυτές -  τι να κάνουν κι αυτοί - ερευνούν τα δρώμενα και φιλοσοφούν!

 Στη Μύκονο φέτος κι ο Αντώνης με τη Τάνια στο cafe restaurant RAYA no 1 στον Γυαλό,κι ο Λάμπης στο cafe restaurant LAVMI στο Καλό Λιβάδι τα οποία, απ’ ότι λένε όλοι, έχουν την καλύτερη διακόσμηση - σκίζουν - εξού και ο εμπορικός πόλεμος που δέχονται από διάφορους μεγαλοκαρχαρίες της Μυκόνου!

Ας επανέλθουμε όμως στα δικά μας με Νίκο και Κατερίνα Cimbali να σκίζουν σε πωλήσεις  αυτό το καλοκαίρι. Μπορεί να μην πήγαν διακοπές όμως τι καλό κερδίζεται χωρίς κόπο και θυσίες; Άλλωστε ... «για να φας αμύγδαλο πρέπει και να το σπάσεις»!

Αλλά και η δύναμη του πάθους είναι ακαταμάχητη! Αυτό αποδεικνύουν οι 75 τόνοι (αυξ 32%) των  πωλήσεων της ESE PROFILO σε σπυρί Portioli  για το Α’ εξάμηνο του 2006 καθώς και η αύξηση των πωλήσεων κατά 37% στις μερίδες Portioli από τα S/M ΑΒ Βασιλόπουλος και τα καταστήματα Coffeeway.

 Φανατική θαυμάστρια του Da Capo και Portioli  δηλώνει πλέον και η μικρή Ζένια. Η καλύτερή της ενασχόληση μια βόλτα με τον μπαμπά στο Στρατηγείο του Κολωνακίου. Ε, πως να το κάνουμε... «το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει»!

Kι άλλη έκπληξη φαίνεται να ετοιμάζει ο κ. Στάθης για τον Νοέμβριο. Ίσως κάποιο νέο μαγαζί στο Ψυχικό;

«Τα πάντα είναι ανοιχτά κι όλοι μιλούν για όλους»!

 Μα αν δεν αστράψει δε βροντά! Πόλεμος σε εξέλιξη μεταξύ ILLY & STARBUCKS. Ψυχραιμία Γιάννη…. Είμαι εδώ!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο γευσηγνωσίας και τεχνικής υποστήριξης που διοργανώθηκε πιλοτικά από τον Portioli στο Κολωνάκι, στα γραφεία της ESE PROFILO. Σύντομα θα επαναληφθεί, κατά πάσα πιθανότητα στην Έκθεση XENIA  που διοργανώνει η οικ. Κούμανη τον Νοέμβριο του 2006, όπου θα γίνει και η παρουσίαση του νέου μοντέλου

 της μηχανής GIME, μετά την  τριετή πορεία στην ελληνική αγορά, από τον ίδιο τον Moreno Portioli.

 Κάθε επιτυχία στους νέους του στόχους ευχόμαστε στον εμπορικό διευθυντή της ESE PROFILO Θοδωρή Μιχαλόπουλο, που πρόσφατα αποχώρησε από την εταιρία. Τις αρμοδιότητές του αναλαμβάνει προσωρινά ο διευθυντής πωλήσεων Δημήτρης  Πλεξίδας.

Καλή επιτυχία και σε σένα Δημήτρη!

 Και επειδή η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς, μέσα στη δύνη των εξελίξεων και των

αλλαγών στον επιχειρηματικό κόσμο, η ESE PROFILO ανακοινώνει επίσημα την έναρξη δύο νέων εταιριών, της Espresse και της La Gime από 02/01/2007. Στόχος της ESE PROFILO είναι η διατήρηση της θετικής  της πορείας, χωρίς να επιδιώκει την πρωτιά στην αγορά αλλά την ισχυρή θέση του τρίτου παίκτη που προτιμάει ν’ ανήκει στους λίγους, καλούς και εκλεκτούς!

 

Ευχαριστούμε θερμά τον περιοδικό τύπο, που για άλλη μία σεζόν μας φιλοξένησε στις σελίδες του και ιδιαίτερα το BHMAGAZINO της εφημερίδας ΒΗΜΑ του κ. Ψυχάρη καθώς επίσης το 

 Nitro Radio του κ. Κωστόπουλου και το Best Radio του κ. Λυμπέρη για τις ευγενικές αναφορές τους στον οίκο Portioli.

Στο τέλος Μαρτίου του 2007 αναμένεται η νέα καμπάνια του Portioli για την Ελλάδα. Πιθανότατα και στην τηλεόραση!

 

Καλοκαιράκι, λοιπόν, ΤΕΛΟΣ«Δουλειά, Δουλειά, Δουλειά» το φθινοπωρινό σλόγκαν του Portioli, επιτέλους πιάνει τόπο στο ελληνικό επαγγελματικό γίγνεσθαι! Καλή αρχή λοιπόν γιατί...... « η αρχή δεν είναι μόνο το ήμισυ του παντός, αλλά διαγράφει και το τέλος»!

 

επωφεληθείτε και φέτος από την

φθινοπωρινή ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ

 ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΔΙΠΛΑ!!!

Με την αγορά 12 κιλών σοκολάτας πραλίνα φουντουκιού(τιμ) PORTIOLI, χαρείτε επιπλέον 1 κιβώτιο σοκολάτα δώρο.

 

       Δημήτρης Πλεξίδας                                                                              Βάνα Δροσουλάκη

        Δ/ντής Πωλήσεων                                                                                 Δ/ντρια Γραφείου

 

 

                                                                     Με εκτίμηση

                                                                     Νίκος Πάπας

 

 

NEWSLETTER 11/2005

 «Είναι ο espresso που προσφέρει την καλημέρα του σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Καθορίζει το βιορυθμό μας και τις συνήθειες μας στο ξεκίνημα της ημέρας, στα διαλείμματα, αλλά και κάθε φορά που αναζητάμε μια στιγμή απόλαυσης. Είναι ο καφές των buongustai, ‘των εραστών του τέλειου espresso’. Ένας καφές με αρωματική και γευστική ταυτότητα.» Ο Espresso Portioli, ο καφές των buongustai, «των εραστών του τέλειου espresso »γλυκόπιοτος, κρεμώδης και αρωματικός, είναι αποτέλεσμα μίξης των εκλεκτότερων ποικιλιών «Arabica» και «Canephora».

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Φθάνουμε στο τέλος μιάς ακόμη χρονιάς με σημαντικά γεγονότα και αλλαγές σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο που ξετυλίγονται μπροστά μας με φωτογραφική ταχύτητα. Είθισται όμως δίπλα μας στα καλά και στα κακά, στα καθημερινά και ες αεί να έχουμε πάντα ένα απολαυστικό φλυτζάνι espresso PORTIOLI. Πιστεύουμε ότι ο espresso PORTIOLI είναι ο μοναδικός αξιόπιστος σύντροφος και φίλος στις χαρές και τις λύπες της ζωής μας . Όλα φαίνονται πιο όμορφα μέσα από την πλούσια κρέμα και την γλυκιά γεύση του espresso PORTIOLI.

Η χρονιά αυτή καθώς και οι επόμενες θα είναι πολύ κρίσιμες. Όλοι οι σοφοί και οι λεγόμενοι ‘’γκουρου’’ του σύγχρονου κόσμου συμφωνούν ότι όσο δυσκολεύουν τα πράγματα στην αγορά τόσο θα ανεβαίνουν οι αξίες των πραγματικών επαγγελματιών στον κλάδο μας. Αυτό είναι και το κυρίαρχο θέμα που μας ενδιαφέρει όλους και θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το τέλειο αποτέλεσμα και, να κρατήσουμε ψηλά τις άξιες μας σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες στον δύσκολο κόσμο του καφέ .

Το τελευταίο διάστημα είχαμε την τιμή και την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πολλά σεμινάρια για την δουλειά μας στην έδρα της « μαμάς εταιρείας, TORREFAZIONE PORTIOLI S.p.A» στο MILANO ITALIA. Σας μεταφέρουμε τα πιο σημαντικά συμπεράσματα και τα θέματα που αναλύθηκαν σε «κλειστό στρογγυλό τραπέζι εργασίας» με τον Πρόεδρο της PORTIOLI S.p.A. κ.Moreno Portioli.

Στην δύσκολη αγορά νικούν οι ικανοί .

 Με αυτή την σπουδαία φράση ξεκίνησε ο κ.Moreno PORTIOLI την ομιλία του δίνοντας πανταχόθεν το μήνυμα των ημερών..

Το αποστηθίσαμε, το καταγράψαμε και σας το μεταφέρουμε ατόφιο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έχουμε στα χέρια μας ‘’ατόφιο χρυσάφι ‘’,και το τυχερό λαχείο της ‘’μεγάλης κλήρωσης’’ που λέγεται espresso PORTIOLI.

 Δεν υπάρχουν δύσκολες εποχές γιατί ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα.

Προσοχή στις πονηρές μέρες που περνάμε.

Πρέπει να πιστεύεις σε κάτι για να πετύχει και να έχει αποτέλεσμα.

 Με αυτά τα λόγια, όπως μας εξήγησε, ξεκίνησε να εξαπλώνεται παγκόσμια η φιλοσοφία PORTIOLI.

Ουσιαστικά όμως πρέπει, όπως αναφέρθηκε, να βάζουμε στόχους και να προσπαθούμε να τους πετυχαίνουμε, για να νοιώθουμε την ικανοποίηση της δημιουργίας.

Οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται βήμα- βήμα.

 Από τα πιο σημαντικά νέα που έρχονται από την Ιταλική αγορά, από την οποία κατευθύνονται οι εξελίξεις στο χώρο του καφέ είναι ότι κάποια σημεία πωλήσεων- bar- θα κλείσουν, διότι δόθηκαν πολλές νέες άδειες και μοιράσθηκε σε πολλά μικρά κομμάτια η πίτα της αγοράς. Το ίδιο θα συμβεί και στις εταιρείες caf? οι οποίες από 700 περίπου θα παραμείνουν στην αγορά την επόμενη πενταετία 300. Λίγοι, καλοί και εκλεκτοί. Επομένως πρέπει όλοι μας να οργανωθούμε και να επενδύουμε διαρκώς σε ειλικρινείς και ανθρώπινες σχέσεις με τους συνεργάτες μας. Η δουλειά μας θέλει Μέθοδο στις ομάδες εργασίας . Η διαρκής επιμόρφωση με σεμινάρια ενημερωμένα από τις τελευταίες εξελίξεις είναι επιτακτική ανάγκη της αγοράς. Αλήθεια, πόσα χρόνια έχουμε να ακούσουμε την λέξη’’ καλημέρα’’ όταν μας σερβίρουν τον καφέ μας, σπάνιο φαινόμενο πλέον ! Η ευγένεια, η εξυπηρέτηση, η καθαριότητα, η ποιότητα των προϊόντων καθώς και η σωστή διαχείριση των οικονομικών είναι οι βασικοί άξονες που πρέπει όλοι μας να βελτιώνουμε συνεχώς. Ο καθένας μας πρέπει να προσφέρει εξυπηρέτηση στον πελάτη και στον συνεργάτη με τον καλύτερο του εαυτό, για να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η επιτυχία έρχεται με ομαδικό πνεύμα, αγαστή και αρμονική συνεργασία. Οι τυχάρπαστοι και οι αριβίστες οσονούπω ξεκαθαρίζουν από την αγορά. Η επιτυχία θέλει οπωσδήποτε καινοτομίες. ΝΕΑ πράγματα ,νέες γεύσεις ο πελάτης ζει με αυτά. Ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας, πρέπει να προσφέρουμε γεύσεις από την πλούσια γκάμα των 16 γεύσεων caf? που προτείνει ο PORTIOLI. Μπορείτε να παρασκευάσετε επίσης με τον espresso PORTIOLI συνοδευτικά γλυκά, μπισκότα ,brioss για τον espresso η cappuccino η καφέ φίλτρου PORTIOLI ,όπως επίσης ανάλογες καινοτομίες μπορείτε να υιοθετήσετε για το τσάι PORTIOLI όπως μέλι ακακίας ,μερίδες espresso PORTIOLI, μερίδες καφέ φίλτρου PORTIOLI ,σοκολάτα πραλίνας Φουντουκιού PORTIOLI, σοκολάτα BITTER PORTIOLI, panettone PORTIOLI , σοκολατάκια PORTIOLI κ.α . Ένα άλλο σημαντικό που εμείς το κάνουμε ήδη πράξη, αλλά πρέπει και εσείς από την πλευρά σας να το υιοθετήσετε, το ‘’σε νοιώθω’’ και να κοιτάτε τον πελάτη στα μάτια , για να μην γινόμαστε αντιπαθείς .Το ‘’καλημέρα, σε τι μπορώ να σας φανώ χρήσιμος ‘’είναι η έκφραση του πωλητή της ESE PROFILO που ακούγεται πρώτη όταν επικοινωνούν μαζί σας. Εάν δεν το ακούσετε επικοινωνήστε αμέσως με την εταιρεία μας.

‘’εάν δεν θεραπεύσεις το πρόβλημα θα ζεις συνέχεια μ’αυτό’’

 

Όλα αυτά αποτελούν για εμάς στην ESE PROFILO στόχο για τον οποίο διαρκώς εργαζόμαστε και σας ενημερώνουμε .

Χρειαζόμαστε όμως και την δική σας ενεργό συμμετοχή στην ‘’ομάδα PORTIOLI’’που χτίζουμε ..

 ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

FIERA MILANO ITALIA HOST’05

Η TORREFAZIONE PORTIOLI S.p.A. MILANO ITALIA έκανε πάλι αισθητή την παρουσία της ,σε ένα τεράστιο χώρο στη πρώτη γραμμή της έκθεσης EXPRO 2005, εντυπωσιάζοντας και προσελκύοντας την προσοχή και τον θαυμασμό των επισκεπτών. Στο καταπληκτικό νέο εκθεσιακό κέντρο του MILANO είχαμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε πολλά νέα από τον PORTIOLI.

Νέες συσκευασίες και καινούργιες ποικιλίες γλυκόπιοτου καφέ espresso,νέα φλυτζάνια με παγκόσμια αποκλειστικά σχέδια και καινοτομίες. Την παράσταση έκλεψαν και οι νέες μηχανές GIME, με τρομερό design, προχωρημένη τεχνολογία , καλύπτοντας όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες τις αγοράς. Πραγματικά όσοι είχαν την ευκαιρία από τους πελάτες μας να το επισκεφθούν έμειναν έκπληκτοι και κατάλαβαν πλέον τι σημαίνει PORTIOLI για την παγκόσμια αγορά του καφέ. Στο συνέδριο που έγινε στο Lydra Mariott Hotel MILANO, η TORREFAZIONE PORTIOLI S.p.A., βλέποντας τους υψηλούς στόχους και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στην ελληνική αγορά η ESE PROFILO με άψογη 10ετή συνεργασία , μας βράβευσαν σε ειδική τελετή ενώπιον 120 αντιπροσώπων από όλο τον κόσμο. Μεγάλη η τιμή και η συγκίνηση για εμάς. Είμαστε πλέον και εμείς ένας σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια ομάδα του PORTIOLI, όπως συγκινητικά αναφέρθηκε ο κ. Moreno Portioli. Στην Ελληνική ομάδα PORTIOLI ανήκετε και εσείς, οι «μερακλήδες» και «νοικοκυραίοι» πελάτες του espresso PORTIOLI στην Ελλάδα .

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ μέρους μας γιατί αποτελείτε και ΕΣΕΙΣ ένα αναπόσπαστο κομμάτι της τόσο μεγάλης επιτυχίας της ESE PROFILO.

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

 Για τις απαντήσεις στις τηλεφωνικές ερωτήσεις που μας κάνετε , όσον αφορά το που μπορείτε να προμηθευτείτε μερίδες 7 γρ. espresso PORTIOLI, η απάντηση είναι από την αλυσίδα S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και από τα καταστήματα Coffeeway καθώς και από τα επιλεγμένα καφεκοπτεία ΜΙΣΕΓΙΑΝΝΗ –Κολωνάκι, ΛΟΥΜΙΔΗ-Κηφισιά, ΚΑΦΕΠΟΛΙΣ –Γλυφάδα. Για την ατομική συσκευασία σοκολάτας 25 γρ πραλίνα φουντουκιού είναι…….μία έκπληξη, ένα μεγάλο σουπερμάρκετ που θα σας ανακοινώσουμε το 2006. Στην ερώτηση για τον Ελληνικό καφέ (πάντα με τις δικές μας γευσιγνωσίες ως ESE PROFILO), προτείνουμε για το 2006 Coffeeway(Φίλιος), ΛΟΥΜΙΔΗ(κλασικός) και τα παραπάνω καφεκοπτεία.

΄΄Όταν δίνεις παροχές είναι όλα εύκολα και τα κάνει οποιοσδήποτε ,
 
ο άλλος δρόμος θέλει κόπο και για αυτό τον αποφεύγουν πολλοί.΄΄

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

επωφεληθείτε και φέτος από την

φθινοπωρινή ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ

 ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΔΙΠΛΑ!!!

Με την αγορά 12 κιλών σοκολάτας πραλίνα φουντουκιού(τιμ) PORTIOLI, χαρείτε επιπλέον 1 κιβώτιο σοκολάτα δώρο.

 

       Δημήτρης Πλεξίδας                                                                              Βάνα Δροσουλάκη

        Δ/ντής Πωλήσεων                                                                                 Δ/ντρια Γραφείου

 

 

                                                                     Με εκτίμηση

                                                                     Νίκος Πάπας

 

 

   

΄΄Μην βάζεις τον άλλον σε δυσκολία γιατί θα γυρίσει σ’ εσένα΄΄

Συμβουλή του αείμνηστου Giorgio PORTIOLI ιδρυτή της TORREFAZIONE PORTIOLI S.p.A. στον υιό του και διάδοχο κ. Μoreno PORTIOLI

   

XENIA ‘06

 Η ESE PROFILO θα έχει την τιμή να παρουσιάσει όλα αυτά καθώς και πολλά άλλα  στους πελάτες της και στους επισκέπτες του περιπτέρου της στην 37η ΧΕΝΙΑ ’06 που θα γίνει  στο κτήριο του  Ο.Λ.Π. στον Πειραιά από 27 έως 30 Ιανουαρίου 2006.

Σας περιμένουμε , ήρθε η ……

ORA PORTIOLI

Οι εργαζόμενοι στην   ESE PROFILO

Βάσω, Χρύσα, Χριστιάνα, Άκης, Κώστας, Χρήστος, Γιάννης, Θωμάς,

Χρήστος, Παναγιώτης, Αλέξανδρος, Μάκης, Κώστας, Γιώργος,

Μιχάλης, Μαργαρίτα, Έλενα, Μαρία, Zhivko, Κυριάκος

Ντέπυ, Έλλη, Νίκος, Ζένια

σας ευχόμαστε από την καρδιά μας

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2006

 και πολλά-πολλά ποιοτικά κιλά

 espresso

 PORTIOLI

 

 Θ. Μιχαλόπουλος                Δ. Πλεξίδας                 Β. Δροσουλάκη                 Γ. Μπενάρδος

Εμπορικός  Δ/ντης     Δ/ντης Πωλήσεων     Διευθύντρια Γραφείου   Εξ/κός Συνεργάτης

 Για σας που σας αρέσει να σερφάρετε  στο διαδίκτυο, θα μας  βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:www.eseprofilo.com

www.eseprofilo.gr / www.portioli.gr και www.portioli.it  και ανακαλύψετε την φιλοσοφία που διέπει εν γένει τον espresso Portioli  και η οποία τείνει να εξαπλωθεί παγκοσμίως .

Με εκτίμηση,

Νίκος Παππάς                                                                                                                                                            

                                                             NEWSLETTER 9/2004

               …όντας ο καφές των εραστών!!!

«Είναι ο espresso που προσφέρει την καλημέρα του σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Καθορίζει το βιορυθμό μας και τις συνήθειες μας στο ξεκίνημα της ημέρας, στα διαλείμματα, αλλά και κάθε φορά που αναζητάμε μια στιγμή απόλαυσης. Είναι ο καφές των buongustai, `των εραστών του τέλειου espresso’. Ένας καφές με αρωματική και γευστική ταυτότητα.»

Ο Espresso Portioli, ο καφές των buongustai, «των εραστών του τέλειου espresso» γλυκόπιοτος, κρεμώδης και αρωματικός, είναι αποτέλεσμα μίξης των εκλεκτότερων ποικιλιών «Arabika» και «Canephora».

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑ 2004 τελείωσαν. Για μια ακόμη φορά η Ελληνική ψυχή κέρδισε. Απογοητεύοντας τις προβλέψεις των ξένων για αποτυχία και υποχρεώνοντας τα μεγάλα διεθνή κέντρα τύπου (CNN, ΤΙΜES κ.α. να ζητήσουν συγνώμη.? Τελικά το “ όταν Θέλουμε μπορούμε “επιβεβαιώνετε πάλι.

Συγχαρητήρια εκ μέρους της ΕSE PROFILO στην Κα Γιάννα Αγγελοπούλου και σε όλους τους εργαζόμενους στο «ΑΘΗΝΑ2004» για την επιτυχία της διοργάνωσης. Ιδιαίτερη μνεία στον κ. Παπαιωάννου και στο επιτελείο του που κατάφεραν αφ’ ενός με την τελετή έναρξης να αποδείξουν το μοναδικό πνεύμα του Ολυμπισμού όπως το νοιώθουν μόνο οι Έλληνες μέσα τους και αφ’ ετέρου με την τελετή λήξης που έβγαλε την πραγματική ταυτότητα του Ελληνικού λαού. Τέλος συγχαρητήρια στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ για το δύσκολο έργο τους και στους Αθλητές μας Ολυμπιονίκες και μη (αξίζει πολλά και η συμμετοχή) για την περηφάνια που μας έδωσαν.

Τελικώς οι Έλληνες είμαστε πρώτοι γεννημένοι για νικητές?

Καλά όμως όλα αυτά τα Ευαγγέλια, για την «Ταμπακέρα» όμως πολλά παράπονα.

?      Ποιος να φταίει?

?      Που δεν είχαμε τον αναμενόμενο τουρισμό πανελλαδικά?

?      Που όλοι μιλούν για κρίση στην μοναδική βιομηχανία που μας απέμεινε τον Τουρισμό?

?      Που μικραίνει η τουριστική περίοδος (μικραίνει πολύ)?

?      Που η Ελλάδα δεν ‘πουλάει’ παρά τις διεθνής αθλητικές επιτυχίες.?

?      Πότε Θα ‘εισπράξουμε’ τα ανταποδοτικά τέλη αυτής της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ?

?      Πότε Θα γίνει η Ελλάδα της ‘Μόδας’ για τους ‘επώνυμους’ και διάσημους και όχι μόνο για την Μύκονο.

?      Πώς Θα πετύχουμε και σ’ αυτό ώστε να ανέβει η οικονομία μας και το ηθικό μας?

?      Τι πρέπει να κάνουμε για να πάρει μπρός η βιομηχανία του Τουρισμού?

Πολλά τα ερωτήματα, πολλές οι σκέψεις πολλές συσκέψεις αρμοδίων και μη, πολλά λόγια, μήπως πρέπει επιτέλους να χαράξουμε μακροχρόνια στρατηγική με σίγουρα βήματα, βασισμένη σε διαχρονικές αξίες, για αποτελέσματα όπως

Service στον πελάτη Έλληνα ή ξένο- βλέπε Da Capo, Macedonia Palace κ.α…

Ποιότητα στην εξυπηρέτηση- βλέπε Da Capo, Macedonia Palace κ.α…

Ανταγωνωνιστικές τιμές βλέπε- Da Capo, Macedonia Palace κ.α…

Ποιότητα στα  προιόντα βλέπε- Da Capo, Macedonia Palace κ.α…

Τελικά είμαστε γεννημένοι νικητές και για τον τουρισμό ή όχι? Μεγάλο το στοίχημα ας προβληματιστούμε όλοι ,ας αναλάβουμε τις ευθύνες και πρωτοβουλίες ώστε να δώσουμε στον τουρισμό μας τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε το μερίδιο που μας αξίζει.

Η ESE PROFILO πάντα κοντά στους πελάτες της και στους φανατικούς οπαδούς του espresso PORTIOLI πήρε το δικό της βραβείο από τον καλύτερο κριτή ,την ίδια την αγορά, του . Οι πωλήσεις της είχαν άνοδο 50% στο πρώτο 6 άμηνο του 2004. Η ESE PROFILO έχει κάνει ευαγγέλιο της την ποιότητα του καφέ, το service και την εξυπηρέτηση του πελάτη. Η επιλογή του espresso Portioli από τα διάσημα ξενοδοχεία όπως το ΚΙΝG GEORGE, ATHENS PLAZA, MACEDONIA PALACE,του ομίλου GRECOTEL κ.α. το επιβεβαιώνουν. Γι’ αυτό και η ESE PROFILO αύξησε την επικοινωνία  με τους πελάτες της και τους καταναλωτές της μέσω του τύπου ΝΙΤRΟ RADIO, STAR FM, MARKETING WEEK κ.α. ‚όπως και με άλλες ενέργειες, ομπρέλες Portioli κ.α ώστε να δυναμώνει την σχέση του espresso Portioli με τους πελάτες της

Εσείς που Θέλετε να ανακαλύψετε τη φιλοσοφία του Portioli espresso δεν έχετε παρά να ξεφυλλίσετε κάποιο από τα περιοδικά που σε τακτά χρονικά διαστήματα τον φιλοξενσύν, όπως ΒΗΜΑGΑΖΙΝΟ, CUP, Έψιλον, Money and Life, Coffenet, lipstick, NITRO,KLIK, ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ, Επιστημονικό marketing Athens Golf Club, City, About Θεσσαλονίκη, Today Σαντορίνη — Μύκονο, Επιχειρηματικότητα & Επιτυχία (κ. Ρεγκούκος), Le chef, Marketing Week, Marketing Guide, Times in Kolonaki, Ενημέρωση, Idee (Παζαρόπουλος), Θέαμα Idea Italiana ‚Επιλογές, Cinerama, Ticket, Yassas Mgazine Espresso κ.α ή να δείτε το video clip του Γιάννη Πάριου, στο τραγούδι «Μου έχεις κάνει τη ζωή μου κόλαση»

ΝΕΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Αναφορικά για την διάσημη μερίδα PORTIOLI καθώς και τον αλεσμένο espresso 250gr + decaffeine portioli μας επέλεξαν και τους επιλέξαμε να υπάρχουν και στα ράφια του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ώστε οι πιστοί καταναλωτές  μας βρίσκουν παντού.

GIME ΜΗΧΑΝΗ ESPRESSO

Επίσης άριστα είναι και τα αποτελέσματα των επαγγελματικών μηχανών espresso GIME (κατασκευαστης ο οίκος Ροrtίolι ) με την είσοδο τους στην Ελληνική αγορά δίνουν ένα τέλειο ειρτειιο Ροι·ΐίοΙί με πλούσια κρέμα διατηρώντας την ποιότητα αυτή κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη διότι είναι εξοπλισμένες με μοναδικά και πρωτοποριακά για την αγορά συστήματα όπως C. TAI( αυτόματος έλεγχος Θερμοκρασίας) και C.PSI (αυτόματο έλεγχο πίεσης ), πυρίμαχα ρουξούνια display‚κ.α

 


6/2005

 

NEWSLETTER                                                                                 

 

«Είναι ο espresso που προσφέρει την καλημέρα του σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Καθορίζει το βιορυθμό μας και τις συνήθειες μας στο ξεκίνημα της ημέρας, στα διαλείμματα, αλλά και κάθε φορά που αναζητάμε μια στιγμή απόλαυσης.  Είναι ο καφές των buongustai, ‘των εραστών του τέλειου espresso’.  Ένας καφές με αρωματική και γευστική ταυτότητα.» Ο Espresso Portioli, ο καφές των buongustai,  «των εραστών του τέλειου espresso »γλυκόπιοτος, κρεμώδης και αρωματικός, είναι αποτέλεσμα μίξης των εκλεκτότερων ποικιλιών «Arabica» και «Canephora».

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Το καλοκαίρι έφθασε,  η ψυχολογία μας και η διάθεση μας ανεβαίνει, μεσογειακός λαός γαρ. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο που θα διαλέξουν την πατρίδα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Πρέπει να μην χάσουμε και αυτή την ευκαιρία. Πρέπει τον κάθε ξένο  επισκέπτη ( και οι Έλληνες όταν ταξιδεύουν στο εσωτερικό της Ελλάδας  είναι τουρίστες) να τον κάνουμε τον καλύτερο πρεσβευτή της πατρίδας μας η του τόπου μας, εάν είναι από τον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος γυρνώντας πίσω στη χώρα του η στον τόπο του ( εάν πρόκειται για εσωτερικό τουρισμό)να μας διαφημίζει. Πρέπει λοιπόν να εστιάσουμε την προσοχή μας, στην ποιότητα και στην λογική αξία τιμών των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Είναι μονόδρομος. Ο τουρισμός  είναι ένα παιχνίδι παγκόσμιο με νικητές και ηττημένους . Δεν ταιριάζει τους Έλληνες  η ήττα. Πρέπει να βγαίνουμε κάθε χρόνο νικητές. Στο χέρι μας είναι να κατανοήσουμε τα βαθύ νόημα της παγκόσμιας ελληνικής λέξης  ’Philοxenia’ και να το κάνουμε πράξη. Το αποτέλεσμα τότε να είστε  σίγουροι θα είναι θετικό για όλους μας .Καλή  Επιτυχία σε όλους.

                                                                                                                                  

                                                                                        

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ KAΦΕ & Η  ΚΙΝΑ

 

Όπως γνωρίζεται ο καφές είναι ίσως η δεύτερη σε μέγεθος πρώτη ύλη στον κόσμο ,μετά το πετρέλαιο, όσον αφορά την αξία των συναλλαγών στα χρηματιστήρια του Λονδίνου ,του Τόκιο και της Νέας Υόρκης. Μετά το ζενίθ της αγοράς το 1997 όταν η λίβρα καφέ διαπραγματευόταν στα 3,2 $ η τιμή του καφέ έπεσε το 2001 στα 0,4 $. Στο διάστημα αυτό βλέποντας οι παραγωγοί καφέ ότι είναι οικονομικά ασύμφορη η καλλιέργεια του καφέ προτίμησαν να στραφούν σε άλλες σοδειές όπως σόγια και ζαχαροκάλαμα. Το πρόβλημα με τον καφέ είναι το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα η  καλλιέργεια του. Τα δένδρα καφέ αφού φυτευτούν γίνονται παραγωγικά μόνο τρία έως πέντε χρόνια αργότερα. Όπως καταλαβαίνεται όταν αυξάνεται η ζήτηση και δεν την καλύπτει η παραγωγή το άμεσο  αποτέλεσμα είναι η αύξηση της τιμής. Την ίδια στιγμή η ΚΙΝΑ, μια χώρα που θα ηγηθεί των εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο στο μέλλον, αυξάνει τις εισαγωγές καφέ, καθώς αυξάνεται η κατανάλωση επειδή η μεσαία τάξη της χώρας  ανακαλύπτει και  υιοθετεί πλέον πολλές από τις δυτικές συνήθειες του τρόπου ζωής.

Οι Κινέζοι στελέχη επιχειρήσεων και ελεύθεροι επαγγελματίες αντικαθιστούν το παραδοσιακό τσάι με καφέ. Οι συνολικές πωλήσεις καφέ στην ΚΙΝΑ αυξήθηκαν κατά 90% μεταξύ 1998-2004. Κατόπιν  η κατά κεφαλή  κατανάλωση καφέ στο Πεκίνο και στη Σαγκάη έφθασε  το ένα(1) κιλό από 0,4 του κιλού που ήταν το 2000 και προβλέπεται να συνεχίζει να αυξάνεται με τους ίδιους ρυθμούς για τα επόμενα χρόνια.

Η ΚΙΝΑ είναι ίσως ο πλέον σημαντικός παράγοντας στην αγορά του καφέ αυτή την στιγμή όπως άλλωστε σε όλες τις πρώτες ύλες.

Δεύτερος σημαντικός  παράγοντας ο οποίος έχει δημιουργήσει τον διπλασιασμό της τιμής του καφέ τους τελευταίους δώδεκα μήνες αφορά την παραγωγή του. Ο καφές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο αγροτικό προϊόν. Η παραγωγή του είναι κυκλική ,καθώς τα δένδρα του καφέ εναλλάσσονται ένα έτος καλής σοδειάς με ένα έτος χαμηλής σοδειάς.

Τέλος σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό  Καφέ  η συνολική παραγωγή του  2004/2005 ανέρχεται σε 114 εκατ. σάκους και η ζήτηση σε 118 εκατ. σάκους. Η διαφορά της ζήτησης με την παραγωγή εξηγεί την ανατίμηση του καφέ κατά 100%

Είμαστε λοιπόν σε αναμονή σημαντικών εξελίξεων στην παγκόσμια  αγορά του καφέ. Ο πόλεμος για τον καφέ μόλις ξεκίνησε.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις οποιεσδήποτε εξελίξεις στο θέμα του καφέ, διότι μας αφορά όλους, ιδιαιτέρως  δε η τιμή του καφέ. 

 

 

COFFEEWAY

 

H ESE PROFILO ανακοινώνει στους εραστές του espresso PORTIOLI ότι ξεκίνησε η συνεργασία με την αλυσίδα καφεκοπτείων

COFFEEWAY.Στα καταστήματα COFFEEWAY θα μπορείτε να βρείτε   την διάσημη ατομική μερίδα espresso Pοrtioli ‘’il caf? Top’’ καθώς και την ‘’decaffeinato’’ ατομική μερίδα espresso PORTIOLI .Πραγματικά ο κ.ΓΙΑΝΝΟΣ ΜΠΕΝΟΠΟΥΛΟΣ και οι συνεργάτες του έβαλαν τον ‘’πήχη ψηλά’’ στην υπόθεση της λιανικής του καφέ . Άριστη οργάνωση, ξεκάθαρη προβολή, ποικιλία προϊόντων και γεύσεων που καλύπτουν όλα τα γούστα των καταναλωτών του καφέ. Τους καλωσορίζουμε στην οικογένεια του PORTIOLI και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.

 

 

ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΑ

 

Τα προϊόντα του οίκου PORTIOLI κοσμούν πλέον τις βιτρίνες των φημισμένων  καφεκοπτείων της ΑΘΗΝΑΣ.Οι εραστές του τέλειου espresso PORTIOLI θα μπορούν στην Κηφισιά (Τροχονόμο)  στο γνωστό κατάστημα του ΛΟΥΜΙΔΗ , στο Κολωνάκι στον διάσημο ΜΙΣΕΓΙΑΝΝΗ της οδούς Λεβέντη και στην Γλυφάδα από τον μοναδικό και  άριστο γνώστη των μυστικών του τέλειου espresso κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥλΟ ιδιοκτήτη του γνωστού ΚΑΦΕΠΟΛΙΣ στην οδό Λαζαρακη , να βρουν ολόκληρη την  γκάμα  προϊόντων του οίκου PORTIOLI, καθώς και τις διάφορες  συλλεκτικές σειρές  φλιτζανιών ,όπως και τις μηχανές για ατομικές μερίδες espresso της πανέμορφες GIME.Tους ευχαριστούμε για την συμμετοχή στην οικογένεια του PORTIOLI και τους ευχόμαστε καλές δουλειές.  

 

 

S.O.S

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ  ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ PORTIOLI

 

Αγαπητοί συνεργάτες ,στα πλαίσια της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης από πλευράς της ESE PROFILO σας πληροφορούμε ότι η  TORREFAZIONE PORTIOLI  MILANO spa θα παραμείνει κλειστή από 01/08/05 έως 31/08/05 ,το ίδιο διάστημα θα παραμείνει κλειστή και η ESE  PROFILO λόγω ότι ακολουθεί το πρόγραμμα της μητρικής TORREFAZIONE PORTIOLI  MILANO spa. Την περίοδο του Αυγούστου θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας εφ’οσον υπάρχει διαθεσιμότητα προϊόντων.  Αυτό σημαίνει ότι στη TORREFAZIONE PORTIOLI  MILANO spa θα παραλαμβάνουν παραγγελίες για εκτέλεση έως 11/07/05 και θα επαναλειτουργήσουν μετά από τις 31/08/05.Παρακαλούμε όπως  προγραμματίσετε τις παραγγελίες σας εγκαίρως έως 15  ΙΟΥΛΙΟΥ με πρόβλεψη αποθεμάτων έως 20/9/05 για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.  Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας καθώς και το Τμήμα Πωλήσεων της ESE PROFILO στην διάθεση σας. Σας ευχαριστούμε εκ των πρότερων και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα ανταποκριθούμε απόλυτα  στις αυξημένες ανάγκες σας  εφ’ όσον μας δοθούν εγκαίρως.


 

΄΄Μην βάζεις τον άλλον σε δυσκολία γιατί θα γυρίσει σ’ εσένα΄΄

Συμβουλή του αείμνηστου Giorgio PORTIOLI ιδρυτή της TORREFAZIONE PORTIOLI S.p.A. στον υιό του και διάδοχο κ. Μoreno PORTIOLI

 

Νίκος Παππάς Γ.Μπεναρδος Δ.Πλεξιδας
Δ/νων Σύμβουλος Γενικός. Δ/ντης Δ/ντης . Πωλήσεων

                      

Για σας που σας αρέσει να σερφάρετε  στο διαδίκτυο, θα μας  βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:www.eseprofilo.com

www.eseprofilo.gr / www.portioli.gr και www.portioli.it  και ανακαλύψετε την φιλοσοφία που διέπει εν γένει τον espresso Portioli  και η οποία τείνει να εξαπλωθεί παγκοσμίως .

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2002

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, βγαλμένο μέσα από χιλιάδες φλυτζάνια καφέ Espresso Portioli σε όλους εσάς που τον γεύεστε και τον προσφέρετε καθημερινά σε ώριμους πότες και εραστές του, λαμβάνοντας έτσι την πρωτοκαθεδρία στο χώρο του espresso. Χωρίς τη δική σας συμβολή, η απόλαυσή του θα ήταν προνόμιο μόνο δικό μας!!

 

Είστε οι «εκλεκτοί» μας, οι άνθρωποι που σκέπτονται και επιλέγουν ώριμα, που γνωρίζουν από ποιότητα και γεύση, που έμαθαν να ξεχωρίζουν απ΄ τις μάζες. Γι΄αυτό και εμείς συνεργαζόμαστε μαζί σας, διακινώντας με σοβαρότητα και ειλικρίνεια, με άποψη και ωριμότητα, αυτό το τόσο εξαιρετικό προϊόν. Τον ESPRESSO PORTIOLI.

 

Είμαστε πάντα κοντά σας με τη γνωστή γκάμα προϊόντων του ΟΙΚΟΥ PORTIOLI με «ναυαρχίδα» στο χώρο του espresso τον ILY TOP CAF? και στο χώρο της σοκολάτας, τη σοκολάτα με γεύση ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ! Ολοκληρώστε τη συλλογή σας από τα προϊόντα του ΟΙΚΟΥ PORTIOLI με τα αποστάγματα AQUAVITE Grappa και GRAPPA. Σε ότι αφορά το πρώτο, πρόκειται για το απόσταγμα τριών ειδών από τις πιο εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών, ασύγκριτης ποιότητας με έντονο άρωμα και γεύση. Η δε  GRAPPA, μοναδικό, παραδοσιακό, Ιταλικό προϊόν, είναι αποτέλεσμα πρώτης απόσταξης σταφυλιού με ζεστή και έντονη γεύση πλησιάζοντας κατά πολύ το ελληνικό τσίπουρο. Σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε, να τα απολαύσετε με τον καφέ σας ή όχι, να τα χαρίσετε σε φίλους, να γιορτάσετε μαζί τους!!! Τα διαθέτουμε στη συσκευασία των έξι μπουκαλιών για κάθε είδος.

 

Όπως όλα τα επίλεκτα προϊόντα σε όλους τους τομείς των καταναλωτικών αγαθών, έτσι και ο ΟΙΚΟΣ PORTIOLI, συμβαδίζοντας με τους νόμους της αγοράς και της πώλησης διεθνώς, μας ενημέρωσε ότι θα στρογγυλοποιήσει τις τιμές του με τον ερχομό της καινούργιας χρονιάς. Εμείς με τη σειρά μας, θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο ευέλικτοι μπορούμε σε ότι αφορά τη σχέση μας μαζί σας.

 

 

 

 

Με τιμή

 

Νίκος Παππάς

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2001

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

Ελπίζουμε να σας βρίσκουμε πολύ ικανοποιημένους από τη σεζόν που πέρασε, έχοντας κοντά σας την E.S.E. PROFILO  και όλους τους συνεργάτες της.

Όλοι μαζί προετοιμαζόμαστε για το 2002 που έρχεται και η E.S.E. PROFILO  θα είναι μαζί σας με καινούργιες προσφορές στα προϊόντα μας, διαφημιστικά budget, ανανεωμένη γκάμα, καινούργιες συνεργασίες. Τα στοιχεία που μας διακρίνουν είναι η υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, ο σεβασμός στον πελάτη, στις ιδιαίτερες ανάγκες του, η εξειδίκευση και η τεχνογνωσία στον τομέα της τεχνικής υποστήριξης, οι ανταγωνιστικές τιμές και οι αυστηρές χρόνοι παράδοσης.

Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στον τομέα του “After Sale Service”, φροντίζοντας πάντα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και μετά την πώληση.

Η εταιρία E.S.E. PROFILO  Ε.Π.Ε. έχοντας ήδη συνεργασία με μεγάλες εταιρίες μηχανών καφέ όπως η HEINAMI, η EUROGAT, ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ, ξεκινάει και μια νέα πλέον συνεργασία, με την εταιρία Ν. ΓΕΩΡΓΌΠΟΥΛΟΣ Ε.Π.Ε., αντιπρόσωπος των Ιταλικών μηχανών καφέ, μύλων και ανταλλακτικών “LA CIMBALI”, σε θέματα τεχνικής υποστήριξης σε όλους τους τύπους μηχανών καφέ.

                Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην Ιταλική αγορά σύμφωνα με επίσημα στοίχεια, ο espresso Portioli  κατέχει ήδη την Τετάρτη θέση σε πωλήσεις, ανάμεσα σε 75 εταιρίες καφέ, ενώ την πρώτη θέση κατέχει ο Segefreddo, την δεύτερη ο Lavazza, και την Τρίτη ο Illy.

                Όσον αφορά την ανανεωμένη γκάμα μας, εκτός από τις μερίδες PORTIOLI 7gr., που ανήκουν στο σύστημα  E.S.E., που σημαίνει Easy Serving Espresso δηλαδή εύκολος τρόπος σερβιρίσματος του espresso, οι οποίες κρατάνε μέσα στην αεροστεγή συσκευασία τους όλο το άρωμα και τη γεύση ενός espresso Portioli υπάρχει και ο IL CAFF? TOP σπυρί (1kg). Το χαρμάνι “il caff αποτελείται από κόκκους καφέ που προέρχεται από την κεντρική και νότια Αμερική, την Αφρική, και την Ασία, οι οποίοι επιλέγονται και ψήνονται ξεχωριστά σύμφωνα με την παράδοση και έπειτα ενώνονται στο μίγμα του χαρμανιού κατά τέτοιο τρόπο ώστε αυτό να παρουσιάζεται με μια αρμονία γεύσεων και μια ευχάριστη οσμή αρωμάτων.

 

«Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ESE PROFILO ΕΠΕ ΔΕΝ ΜΕ ΕΛΚΥΕΙ ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ»

 

Ευφάνταστοι, ονειροπαρμένοι κοινοί θνητοί συνάδελφοι μου με παρουσιάζουν στην αγορά (πιάτσα) ότι πουλάω την ESE PROFILO ΕΠΕ. Για μένα πάλι (που δεν με ρώτησαν) μια τέτοια κίνηση βρίσκεται πάρα πολύ μακριά και από τον ξύπνιο μου. Το να κάνεις μια πώληση είναι εύκολο το μετά την είναι το δύσκολο. Η εργασία μου είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αποδοτική. Άσε πάλι που κανένας δεν μου πρότεινε ποτέ την πώληση και ποτέ την συγχώνευση. Άλλωστε οι φίλοι μου και οι γνωστοί μου γνωρίζουν το μεράκι που έχω για αυτή τη δουλεία του καφέ (αναπνέω). Τώρα αν κάποιοι έχουν αμηχανία μπροστά σε μια αποθήκη και δεν ξέρουν τι να τον κάνουν, τον καφέ τους θα τους παρακαλέσω να βρούνε κάποιον άλλο τρόπο προώθησης των προϊόντων τους.

 

 

 

Η ομάδα του Potrioli, σας εύχεται

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 

Μετά τιμής

 

Νικός Παππάς

 

 

 

 

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡ “PORTIOLI”

 

Το σενάριο του καφέ, που καταναλώνεται εκτός οικίας, όλο και αλλάζει, ύστερα από την άφιξη εναλλακτικών λύσεων πέραν αυτής του φλυτζανιού με τον καφέ στο μπαρ, εξ αιτίας της αυτόματης διανομής στις εταιρίες και στα γραφεία που προσελκύει τους πελάτες από το παραδοσιακό μπαρ που συνήθως βρίσκεται «κάτω από το σπίτι».

                Δεν είναι ανησυχητική η μείωση του καφέ που καταναλώνεται στο μπαρ, διότι παρά το κλείσιμο μερικών επιχειρήσεων (μπαρ)  εξαιτίας της τρέχουσας οικονομικής κρίσεως που μερικώς έχει αποκατασταθεί, ύστερα από τη ανεύρεση νέων εμπορικών λύσεων, το ποσοστό του καφέ που πωλείται σε δημόσιους χώρους βρίσκεται σε πολύ καλή θέση τουλάχιστον όσον αφορά τη ποιότητα.

                Ο καφές που καταναλώνεται εκτός οικίας, μπορούμε να τον βρούμε εκτός από το παραδοσιακό μπαρ- καφέ και στα εστιατόρια, στους δήμους, στις εταιρίες, στα γραφεία ακόμα και αν είναι μικρά, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς ή σε σταθμούς του μετρό, και σε πολλά μέρη όπου υπάρχουν περαστικοί καταναλωτές. Από ένα υποτιθέμενο ποσοστό 28,5%  κατανάλωσης καφέ εκτός οικίας στα τέλη της δεκαετίας του ’80, περάσαμε σε ένα ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από 25%.

                Ενώ το εμπόριο του καφέ, σε σχέση με τα μέσα της δεκαετίας του ’80, όπου χαρακτηρίζονται από μια στασιμότητα σε όλους τους τομείς γενικότερα (τόσο στο σπίτι όσο και έξω) άρχισε να αναζωογονείται χάρης στις προωθητικές ενέργειες από την πλευρά των παράγωγων και κυρίως από την καλύτερη και πιο ποιοτική προσφορά στο χαρμάνι του καφέ που χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο με διαφορετικά ποσοστά αραβικού και δυνατού καφέ (Robysta).

                Παρότι όλοι οι ιδιοκτήτες των μπαρ δεν γνωρίζουν την πραγματική αλλαγή δηλαδή τεχνική και οργανοληπτική σε μια συγκεκριμένη ποιότητα καφέ και περιορίζονται μονάχα να εξετάσουν την αποδοχή του πελάτη γιατί δεν είναι σε θέση να καταλάβουν σε βάθος την πραγματική ποιότητα του καφέ, ωστόσο υπάρχει συχνά μια προσπάθεια για ενημέρωση τουλάχιστον από μερικούς ιδιοκτήτες μπαρ που σκέφτηκαν να ενημερωθούν σωστά μέσω των imput που φθάνουν από μερικές κυρίαρχες εταιρίες του τομέα.

                Ο καφές που καταναλώνεται εκτός Ιταλίας έχει διαφορετικές όψεις, τόσο εξαιτίας της εσωτερικής ποιότητας στο χαρμάνι όσο και εξαιτίας των νέων προτάσεων που καταφθάνουν. Άλλες προτάσεις βρίσκουν θετική επιβεβαίωση στη πολύμορφη αγορά του καφέ που παρέχεται στον πελάτη. Εδώ και αρκετό καιρό, εκτός από τον παραδοσιακό καφέ σε κόκκους, έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο προσκήνιο άλλοι τύποι καφέ στα fast- food όπως εκείνος που προτείνεται από την Sushard ή εκείνος σε υγρή μορφή συμπυκνωμένος και κατεψυγμένος ιδανικός για πρωινό στα ξενοδοχεία, που παράγεται από την ολλανδική εταιρία Douwe Egberts.

                Εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό καφέ είναι και αυτή του αμερικάνικου καφέ που εδώ και λίγο καιρό εμφανίστηκε στην αγορά. Πρόκειται για ένα πρακτικό φακελάκι μιας δόσης σε φίλτρο που χρησιμοποιείται από τη συνηθισμένη μηχανή του μπαρ. Είναι λοιπόν φακελάκια συσκευασμένα και ειδικά προστατευμένα που διατηρούν για καιρό το πραγματικό άρωμα του καφέ.

                Μια νέα τάση κατανάλωσης, ακόμα σε πρωταρχικό στάδιο που σίγουρα θα αποκτήσει πολλούς οπαδούς. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις για τον καφέ του μπαρ, όπως αυτές των μίνι- μηχανών espresso, που έχουν εγκατασταθεί σε πολλά γραφεία και επιχειρήσεις που λειτουργούν είτε με τον καφέ σε κόκκους είτε με αυτόν σε φακελάκια. Αυτή η τάση της αγοράς έχει φτάσει σχεδόν στο 60% της συνολικής κατανάλωσης και τείνει να αυξηθεί δυναμικά.

                Για να αντέξουν το νέο ανταγωνισμό και για να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον κόσμο στο παραδοσιακό μπαρ ώστε να γευτεί ένα αρωματικό φλιτζάνι ιταλικού espresso, είναι απαραίτητο το κλασσικό φλιτζάνι να αποκτήσει μια διαφορετική εμφάνιση που να έχει μια ανώτερη ποιότητα από την σημερινή.

                Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορούν να μας κάνουν να προσελκύσουμε ή να διατηρήσουμε τους πελάτες εκείνους που τελευταία προτιμούν να κάνουν στο γραφείο με τη δικαιολογία της έλλειψης του χρόνου ή πολύ συχνά για να εξοικονομήσουν χρήματα. Πρώτα απ’ όλα παρότι δεν συμφωνούν με αυτή την άποψη όλοι οι ιδιοκτήτες μπαρ, είναι η ξεχωριστή ποιότητα στο χαρμάνι. Άλλοι καταλογίζουν στο μη τέλειο άλεσμα του καφέ μια ποιότητα μη εξαιρετική του προϊόντος στο φλιτζάνι, άλλοι καυχιόνται για τις ικανότητες του μπάρμαν, μερικοί άλλοι πάλι πιο ρομαντικοί αποδίδουν στο τέλειο επίπεδο υγρασίας την επιτυχία του καλού καφέ και άλλοι τέλος στην υψηλή τεχνολογική ποιότητα της μηχανής. Στην πραγματικότητα εάν το χαρμάνι είναι σωστό- το 70% των barista αποδίδει σε αυτό το στοιχείο την υψηλή ποιότητα ενός espresso- είναι δυνατόν να επιτευχθεί ένας καφές αρκετά καλός ή αξιοπρεπής μαζί με άλλους παράγοντες όπως ο τύπος της μηχανής που χρησιμοποιείται, η θερμοκρασία του νερού, η πίεση, η ποιότητα του νερού, το άλεσμα των κόκκων, η σωστή δόση άλλα επίσης και το «χέρι» του barista.

                Έχουμε προαναφέρει ότι λίγοι είναι οι barista που γνωρίζουν την πραγματικότητα για το χαρμάνι που χρησιμοποιούν ή για τις εναλλακτικές λύσεις από άλλες εταιρίες ή καφεπωλεία. Περιορίζονται λοιπόν σε μια μικρή γνωριμία των δύο ειδών του καφέ : Αραβικού, του πιο σπουδαίου και του Robusta (ρομπουστα). Υπάρχουν μετά ουσιαστικές διαφορές σε ποικίλες εθνικές τυπολογίες του καφέ, δεδομένου ότι κάθε περιοχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες άλλα εξαρτάται πολύ από την εταιρία παραγωγής, δηλαδή από εκείνες που εισάγουν πράσινο καφέ, τον καβουρδίζουν και τον λανσάρουν στην αγορά με κάποια ονομασία (φίρμα). Οι πιο σπουδαίες  είναι η Portioli, Lavazza, Segafreddo, Zanetti, Potrioli, Illy, Caf? do Brasil, Sao Caf?, Portioli,Hausbrandt, Pellini, Nestle, Portioli, Mauro, Kimbo, Vergnano, Portioli, Caffe Hardy και πολλές άλλες όπως Caffe Diemme, Cremcaffe, Pacs, Portioli, κλπ.

                Αρκεί να σκεφτούμε ότι υπάρχουν πάνω από 1500 καφεπωλεία- επιχειρήσεις (μεγάλες- μεσαίες- μικρές και οικογενειακές). Στην Ιταλία εισάγονται κάθε χρόνο περίπου 325 χιλιάδες τόνοι «πράσινου» καφέ (που ένα μέρος από αυτό εξάγεται ξανά) από τα ακόλουθα κράτη: Βραζιλία, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν Ινδία Ουγκάντα, Κολομβία, Τζαμάικα, Κένυα, Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα και από καμιά δεκαριά άλλες χώρες ίδιου ενδιαφέροντος. Άλλες εταιρίες παραγωγής καφέ έχουν εθνική κάλυψη, άλλες καλύπτουν αρκετούς νόμους και άλλες μερικές μόνο περιοχές ή επαρχίες αφήνοντας στα μικρά καφεπωλεία συνήθως οικογενειακά να ικανοποιήσουν ένα μικρό ποσοστό τοπικής αγοράς. Ο barista όπως και ο δοκιμαστής κρασιών θα έπρεπε να ξέρει να ξεχωρίζει έναν καφέ από το συγκεκριμένο χαρμάνι ή μάρκα καφέ: από το χρώμα και τη μυρωδιά του, το καβούρδισμα, το πόσο ξινός ή πικρός είναι και τη στυπτικότητα του. Πρέπει με λίγες λέξεις ο μπάρμαν να σερβίρει ένα καφέ που να έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του πελάτη- καταναλωτή.

                Πριν διαλέξουμε ένα προμηθευτή πέρα από την πολιτική της κάθε εταιρίας είναι ανάγκη να διαλέγουμε ένα καφέ που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της πελατείας που καταναλώνει το καφέ με κανονικό ρυθμό είτε το πρωί, είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένας barista δεν πρέπει να επηρεαστεί από τα δώρα που προσφέρουν οι εταιρίες από τη χρηματοδότηση και από τα συμβόλαια που φαίνεται ότι συμφέρουν, ιδίως όταν έχουν μεγάλη διάρκεια ή από το δώρο της μηχανής του καφέ ή της μηχανής που κόβει τον καφέ. Υπάρχουν στην αγορά σοβαροί επιχειρηματίες που παράγουν τα καλύτερα χαρμάνια του κόσμου. Αρκεί να τους γνωρίζουμε για να διαλέξουμε το καλύτερο στις ποικίλες προσφορές της αγοράς.

 

ΛΕΞΕΙΣ & ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΕΝΑΝ ΩΡΙΜΟ ΠΟΤΗ ΤΟΥ ESPRESSO…….

 

Ο καφές είναι……………………………….

 

δωρεάν δύναμη έλξης · είναι κοινωνικό χαρακίρι · έχει προσωπικότητα  · είναι τρόπος ζωής · είναι παθιασμένη συγκομιδή · μιλάει με τη φύση · είναι ιεροτελεστία · νόμιμο ποτό · είναι τρόπος ζωής · αναπτύσσεται μέσα στον ήλιο · ο μεγαλύτερος εχθρός του είναι η μούχλα · είναι το καλύτερο γεωργικό προϊόν μετά ο πετρέλαιο και το καλύτερο χρηματιστηριακό · μητέρα του είναι η Αιθιοπία · ποιότητα καφέ ....... Portioli.

 

Μετά τιμής

Νίκος Παππάς

 

 

NEWSLETTER                                           4/2005

 

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Το Πάσχα έφτασε .Μετά από μια μακρά σε διάρκεια ‘σαρακοστή’ μπαίνουμε σε μια ‘ανάσταση’ προσδοκιών  για την οικονομική και  τουριστική ανάπτυξη  της πατρίδας μας. Ελπίζουμε τα ανταποδoτικά τέλη των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ να μας  ικανοποιήσουν με την αυξημένη προσέλευση  επισκεπτών  απ’ όλα τα μέρη της γης. Ένας  τόπος γεμάτος Ιστορία, που σημάδεψε αιώνες και έδωσε πολλά στην εξέλιξη των πολιτισμών και των γνώσεων, πρέπει να είναι από τους  πρώτους  προορισμούς επίσκεψης  των λαών. Τα έργα υποδομής δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια, ξενοδοχεία, τελεπικοινωνες, νοσοκομεία  τραμ κ.α. καθιστούν την πατρίδα μας εφάμιλλη των Ευρωπαϊκών κρατών και παρέχουν ασφάλεια και εξυπηρέτηση των μετακινήσεων και των υπηρεσιών. Το μήνυμα όμως το πήραμε από την προηγούμενη χρονιά. Η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών πρέπει να είναι τέλεια, όπως και  η τιμολογιακή πολιτική πρέπει να είναι στην λογική της εποχής μας. Το παγκόσμιο περιβάλλον είναι πλέον άκρως ανταγωνιστικό και δεν συγχωρεί λάθη .. Συγκριτικά πλεονεκτήματα έχουμε αρκετά, την διάφορα την κάνει μόνο η ποιότητα. Η ΕΛΛΑΔΑ   έχει την δυνατότητα να προσφέρει πολλά και  μοναδικά  στους επισκέπτες της, μαζί με αυτά  δε και  ένα τέλειο espresso PORTIOLI  που με την φιλοσοφία που τον διέπει, τείνει να εξαπλωθεί παγκοσμίως.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ

Το ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ σε ειδική τελετή στις 23 Μαρτίου και παρουσία του Πρέσβη της Ιταλίας κ.Gianpaolo  CAVARAI του Εμπορικού Ακολούθου κ.Francesco  CAPECCHI ,του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ.Donato STASI του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Belisario CAPOCCI ,του Αντιπρόεδρου της Ε.Ε. κ. Αnastasio PARIOS, του Οικονομικού Επόπτη κ. UGO VEZZA, του Γενικού Γραμματέα κ.ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ, της Διευθύντριας κυρίας ΦΕΡΕΝΙΚΗΣ ΜΠΑΝΙΑ,  βράβευσε την ESE PROFILO- PORTIOLI για την τόσο δυναμική και έγκυρη παρουσία της στην Ελληνική Αγορά όσο και για την ανάπτυξη και σύσφιξη  των σχέσεων  Ελλάδας- Ιταλίας.  Η πρόταση  για την βράβευση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου έγινε ομόφωνα αποδεκτή.  Τους Ευχαριστούμε πολύ όλους για την μεγάλη τιμή που μας έκαναν, και ιδιαίτερα την κυρία  ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΗ Υπεύθυνη Διαφήμισης& Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε.  H ESE PROFILO  φέρνει στην Ελλάδα την αυθεντική φιλοσοφία του Ιταλικού espresso  PORTIOLI όπως μας την δίδαξε ο οίκος  TORREFAZIONE PORTIOLI  στο  Μιλάνο της  ΙΤΑΛΙΑΣ. Στο βραβείο αυτό μεγάλη συμβολή έχει ο κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ιδιοκτήτης του διάσημου café ‘Da Capo’ στο Κολωνάκι που πρώτος αυτός από το 1992 έφερε  τον espresso PORTIOLI  στην Ελληνική Αγορά.   Στη συνέχεια η ESE PROFILO από το 1997 ανέλαβε την αποκλειστική διάθεση του espresso PORTIOLI για την Ελληνική Αγορά.  Το βραβείο μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση για ότι έχουμε κάνει έως σήμερα για τον PORTIOLI στην Ελλάδα και μεγάλη δύναμη για τον μέλλον ώστε  να φτάσουμε πιο ψηλά και από την 3η θέση της αγοράς που μας δίνει η τελευταία μελέτη έρευνα της ICAP.Στόχος μας είναι η ανάδειξη της παρασκευής του espresso σε έργο τέχνης και της απόλαυσης του, σε συνειδητή πράξη ζωής.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ESE PROFILO συνεχίζει την μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία του καφέ PORTIOLI. Eνα ολοκληρωμένο πλάνο επικοινωνίας τρέχει στα πιο διάσημα & επιτυχημένα Μέσα Επικοινωνίας . Το δημιουργικό της επικοινωνίας βασίζεται στην γυναικεία ομορφιά και στην διέγερση των αισθήσεων που προκαλεί η απόλαυση ενός τέλειου espresso  PORTIOLI Για το πλάνο επικοινωνίας αυτό συνεργάστηκαν ΤΕΜPO OMD HELLAS, BBDO AE, OLYMPIC DDB HOLDING AE ο κ. ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΣ και οι συνεργάτες του, που  είναι και  φανατικοί οπαδοί και πελάτες του espresso PORTIOLI, η κ.ΤΟΥΛΑ ΔΟΥΙΤΣΗ –ΠΑΠΠΑ (hot-spot) και η σύμβουλος επικοινωνίας της ESE PROFILO κ. ΝΤΕΠΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ. Τους ευχαριστούμε πολύ για την  συνεργασία και την συμβολή τους στην επιτυχία του Espresso  PORTIOLI στην ελληνική αγορά  Η επικοινωνία αυτή είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών. Ιδιαίτερα  δε μετά την δημοσίευση από την εταιρεία ICAP Α.Ε. Ερευνών  & Επενδύσεων - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, της ετήσιας κλαδικής  μελέτης για τον καφέ, που ανεβάζει τον espresso PORTIOLI στην  3η  ΘΕΣΗ    της Ελληνικής αγοράς espresso, με μερίδιο πάνω από 5% Αυτό μας γεμίζει με ικανοποίηση και αισιοδοξία αλλά και ευθύνες απέναντι στους πιστούς πελάτες μας και στους φανατικούς εραστές  του τέλειου espresso PORTIOLI.Εσείς που θέλετε να ανακαλύψετε τη φιλοσοφία του Portioli  espresso, δεν έχετε παρά να ξεφυλλίσετε κάποιο από τα περιοδικά που σε τακτά χρονικά διαστήματα τον φιλοξενούν, όπως BHMAGAZINO(BHMA), Έψιλον(Ελευθεροτυπία), ΚΑΠΑ(Καθημερινή), STATUS, NITRO, Down Town, KLIK, ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ Coffenet, lipstick, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ, CUP, Επιστημονικό marketing, IDEA, Magazine Athens Golf Club,City, About Θεσσαλονίκη, Today Σαντορίνη – Μύκονο, Επιχειρηματικότητα & Επιτυχία (κ. Ρεγκούκος),   Le Chef, Marketing Week, Marketing Guide, Times in Kolonaki, Ενημέρωση, Idee  (Παζαρόπουλος), Θέαμα Idea Italiana , Επιλογές, Money and life ,Cinerama, Ticket, Yassas Magazine Espresso κ.α  ή να δείτε το Video Clip του Γιάννη Πάριου, στο τραγούδι  «Μου έχεις κάνει τη ζωή μου κόλαση»

 

 

 

  Για όσους δεν μας πίστευαν,  εάν θέλουν  να  επιβεβαιώσουν  τα ανωτέρω, μπορούν από …

  Την κλαδική μελέτη για καφέ του  2004, έντυπο στην σελίδα 60 της ΙCAP    η    από την   ΙCAP AE Λεωφ. Β. Σοφίας 64  τηλ.  210 7200 000

 *Mην Ξεχνάμε ότι η ESE PROFILO  ακολουθεί την ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, βασισμένη στην φιλοσοφία του PORTIOLI για υψηλή ποιότητα και τέλειο αποτέλεσμα. Ο τέλειος espresso πρέπει να τονίζει τι παραδοσιακές γεύσεις και τα αρώματα του γνήσιου Ιταλικού espresso ,η παρασκευή του καφέ είναι μια δημιουργία έργου τέχνης και η απόλαυση του σε συνειδητή πράξη ζωής, όπως επισημαίνει και ο κ. Moreno PORTIOLI .

 

 

RECORD GUINNESS

 

Υπενθυμίζουμε για μια φορά ακόμα  ότι ο Ιταλικός οίκος TORREFAZIONE PORTIOLI  MILANO, έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Guinness διότι παρασκεύασε τον  μεγαλύτερο cappuccino του κόσμου στο ξενοδοχείο Leon d’ Oro της Βερόνας στις 29/1/02.  Δυο ευρηματικοί barman o Εttore Diana και ο Luca Braguti με την συμπαράσταση και την χορηγία  του οίκου PORTIOLI σε έναν μαραθώνιο παρασκευής cappuccino που διήρκεσε 10 ώρες από τις 6 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα παρασκεύασαν σε ένα γιγάντιο φλιτζάνι 2,20 μέτρων ύψος και 2 μέτρων πλάτος, ένα cappuccino που ισοδυναμεί με 12.500 φλιτζάνια καφέ .Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκαν 500 lt. Espresso PORTIOLI   και 105 lt. γάλα. Τα έσοδα της εκδήλωσης δόθηκαν σε Ίδρυμα της Βερόνας για την φροντίδα παιδιών με το σύνδρομο Down.

Ο οίκος PORTIOLI δείχνει για ακόμα μια φορά την κοινωνική ευαισθησία που τον διέπει.

 

 

       Καλό Πάσχα ✤ καλή Ανάσταση

Ο θεός  να  μας  ευλογεί.

               Νίκος Παππάς        Γ. Μπενάρδος        Δ. Πλεξίδας   

    Δ/νων Σύμβουλος       Γεν. Δ/ντης       Δ/ντης Πωλήσεων

  Για σας που σας αρέσει να σερφάρετε  στο διαδίκτυο, θα μας  βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:www.eseprofilo.com

www.eseprofilo.gr / www.portioli.gr και www.portioli.it  και ανακαλύψετε την φιλοσοφία που διέπει εν γένει τον espresso Portioli  η οποία τείνει να εξαπλωθεί παγκοσμίως

NEWSLETTER                                                                                  2/2005

 

«Είναι ο espresso που προσφέρει την καλημέρα του σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Καθορίζει το βιορυθμό μας και τις συνήθειες μας στο ξεκίνημα της ημέρας, στα διαλείμματα, αλλά και κάθε φορά που αναζητάμε μια στιγμή απόλαυσης.  Είναι ο καφές των buongustai, ‘των εραστών του τέλειου espresso’.  Ένας καφές με αρωματική και γευστική ταυτότητα.» Ο Espresso Portioli, ο καφές των buongustai,  «των εραστών του τέλειου espresso »γλυκόπιοτος, κρεμώδης και αρωματικός, είναι αποτέλεσμα μίξης των εκλεκτότερων ποικιλιών «Arabica» και «Canephora».

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Ένας ολόκληρος χρόνος άρχισε να ξετυλίγετε μπροστά μας. Έχουμε πολλά να κάνουμε, μας  περιμένει πολύ και σκληρή δουλειά. Η ποιότητα  των υπηρεσιών και των προϊόντων, είναι ο παντοτινός στόχος μας που θα βελτιώνεται καθημερινώς.

ΧΕNIA ‘05

Mια ακόμη ΧΕΝΙΑ πέρασε . Η πιο παλιά έκθεση στον χώρο μας για 36η  φορά στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Η ESE PROFILO πιστή σε αρχές της παράδοσης και της γοητείας του κλασικού, έκανε την παρουσία της για 9η συνεχόμενη χρονιά. Σε μεγαλύτερο χώρο  από κάθε άλλη φορά φέτος, φιλοξένησε όλη την γκάμα των προϊόντων της .Ο αριθμός των επισκεπτών στο περίπτερο μας υπερέβη  κάθε προηγούμενη έκθεση, είχαμε αύξηση 85% σε σχέση με το 2004.Μας τίμησαν με την παρουσία τους  πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι  από τον χώρο των Hotels, των  Restaurants,  των Café .Όλοι οι έκθετες συμφώνησαν ότι η ποιότητα των επισκεπτών ήταν σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Δεν έλειψαν όπως πάντα και οι παράγοντες της πολιτικής και της οικονομικής ζωής  του τόπου μας. Μας τίμησε  με την παρουσία του ο ιδιοκτήτης του Ιταλικού οίκου  PORTIOLI  κ. Moreno PORTIOLI όπως επίσης   και ο εμπορικός Διευθυντής κ. Giacomo   SASSI τους  οποίους και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

        Στην 1η   θέση των προϊόντων όπως πάντα ο μοναδικός καφές espresso PORTIOLI  με την πλούσια κρέμα και την μοναδική γλυκόπιοτη γεύση του extra bar και την ντελικάτη γεύση του il café Top  προκαλούν  ικανοποίηση  και θαυμασμό στους εραστές του τέλειου espresso.

        Η πλούσια γκάμα της  PORTIOLI  σε ατομικές μερίδες ,espresso – Filtro-decaffeinato- chocolate,

 η οποία είναι η πιο  ολοκληρωμένη πρόταση για το σπίτι, το γραφείο, το κότερο,  το μικρό restaurant .

        Η μοναδική  σοκολάτα PORTIOLI  ζεστή & κρύα σε  γεύσεις που μόνο o PORTIOLI γνωρίζει  και φυλάσσει   χρόνια τα μυστικά της.

        Το εξωτικό τσάι ως ζεστό η κρύο ρόφημα  με αρωματικές γεύσεις που διεγείρει η χαλαρώνει τις αισθήσεις και μας μεταφέρει σε άλλους τόπους.

         Τα συλλεκτικά φλιτζάνια Collezione  PORTIOLI με θέμα τις πιο διάσημες πρωτεύουσες της Ευρώπης 

Le capitali  έγιναν ανάρπαστα, συμμετέχοντας στην οικουμενικότητα των μηνυμάτων του τέλειου espresso PORTIOLI.

         Ιδιαίτερη προβολή είχαν στο περίπτερο της ESE PROFILO οι μηχανές παρασκευής espresso GIME του ομίλου  των επιχειρήσεων του PORTIOLI Ιταλίας. Έκλεψε όμως  την παράσταση η μηχανή της μερίδας. Διαχρονικό design, ποιότητα κατασκευής, τέλειο αποτέλεσμα στην μερίδα καφέ,espresso–Filtro-decaffeinato

         Σημαντικό ενδιαφέρον από τους επισκέπτες είχε το  μέλι ακακίας σε ατομική συσκευασία.

Τέλος συγχαρητήρια στον κ. ΚΟΥΜΑΝΗ Δ. και στους  Συνεργάτες του οι οποίοι  με την έκθεση XENIA προβάλουν την πιο μεγάλη βιομηχανία της χώρας μας τον Τουρισμό και κατ’ επέκταση την ίδια την ΕΛΛΑΔΑ. Τους ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ πάντα επιτυχίες.

MARKETING

    Η ESE PROFILO όπως σας είχε ανακοινώσει κάνει πράξει τις υποσχέσεις της. Ξεκίνησε το πιο μεγάλο πλάνο επικοινωνίας να τρέχει στα πιο διάσημα & επιτυχημένα Μέσα Επικοινωνίας .Σας αποστέλλουμε το  πλάνο επικοινωνίας για το 1ο Εξάμηνο του 2005 για τον espresso PORTIOLI και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα με πολλά- πολλά  κιλά για εμάς και τους συνεργάτες μας. Το δημιουργικό της επικοινωνίας βασίζεται στην γυναικεία ομορφιά και στην διέγερση των αισθήσεων που προκαλεί η απόλαυση ενός τέλειου espresso  PORTIOLI .

Για το πλάνο επικοινωνίας αυτό συνεργάστηκαν η μεγάλη διαφημιστική εταιρεία  ΤΕΜPO DDB Athens, ο κ. ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΣ και οι συνεργάτες του που  είναι και  φανατικοί οπαδοί και πελάτες του espresso PORTIOLI,η κ.ΤΟΥΛΑ ΔΟΥΙΤΣΗ –ΠΑΠΠΑ (hot-spot) και η σύμβουλος επικοινωνίας της ESE PROFILO κ. ΝΤΕΠΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ. Τους ευχαριστούμε πολύ για την  συνεργασία και την συμβολή τους στην επιτυχία του Espresso  PORTIOLI στην ελληνική αγορά

Η επικοινωνία αυτή είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών .Ιδιαίτερα  δε μετά την δημοσίευση από την εταιρεία ICAP, Ερευνών  & Επενδύσεων - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, της ετήσιας κλαδικής  μελέτης για τον καφέ, που ανεβάζει τον espresso PORTIOLI στην  3η   της Ελληνικής αγοράς espresso, με μερίδιο πάνω από 5% .Αυτό μας γεμίζει με ικανοποίηση και αισιοδοξία αλλά και ευθύνες απέναντι στους πιστούς πελάτες μας και στους φανατικούς εραστές  του τέλειου espresso PORTIOLI. O στόχος είναι κοινός, να προσφέρουμε εμείς από την πλευρά μας και οι πελάτες μας   από την δική τους τις ολοκληρωμένες ποιοτικές υπηρεσίες,  προϊόντα , για το τέλειο αποτέλεσμα και την μέγιστη ικανοποίηση  των οπαδών του espresso PORTIOLI.

‘’ H  ψυχή που βλέπει  την ομορφιά,     περπατά καμιά φορά μόνη της ΄΄ Γκαίτε.

Με εκτίμηση,                                                  

 

Νίκος Παππάς             Γ.Μπεναρδος             Δ.Πλεξιδας   

Δ/νων Σύμβουλος            Γ. Δ/ντης             Δ/ντης Πωλήσεων

                    

Για σας που σας αρέσει να σερφάρετε  στο διαδίκτυο, θα μας  βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:www.eseprofilo.com

www.eseprofilo.gr / www.portioli.gr και www.portioli.it  και ανακαλύψετε την φιλοσοφία που διέπει εν γένει τον espresso Portioli  και η οποία τείνει να εξαπλωθεί παγκοσμίως .

 

 

 

ΠΛΑΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ espresso  PORTIOLI

 

 

1Ο     ΕΞΑΜΗΝΙΟ 2005