Συνδέσεις

Νίκος Παππάς ESE Profilo

“Οι εταιρείες – κολοσσοί είναι ευάλωτες”

«Η κινητικότητα στην αγορά καφέ δημιούργησε μια ομάδα σχετικά νέων εταιρειών οι οποίες ειδικεύονται στην εισαγωγή και διάθεση ευρείας γκόμας προϊόντων και γεύσεων, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τον άτυπο ρόλο του ‘εκπαιδευτή για λογαριασμό του Έλληνα καταναλωτή. Η Portioli είναι μια από αυτές κι έχει πάρει την υπόθεση του καφέ στα ζεστά...

 

Εδώ και μερικά χρόνια στην ελληνική αγορά καφέ η πρωτοκαθεδρία των πολυεθνικών επιχειρήσεων, ο οποίες κυριαρχούν βέβαια ακόμα αφού διαθέτουν  ισχυρά συμφέροντα τόσα στον ελληνικό, όσα και στους καφέδες φίλτρου και espresso, αμφισβητείται και μάλιστα αμφισβητείται έντονα από μικρές και μεσαίες εταιρείες. Οι τελευταίες, με ειλικρινή αγάπη και πρωτοφανή γνώση για το προϊόν, αλλά και διάθεση επιχειρηματικής και γευστικής καινοτομίας, κατάφεραν να φέρουν στην ελληνική αγορά διάσημες φίρμες του εξωτερικού, συνοδευτικά προϊόντα του καφέ και ειδικά ροφήματα. Κατάφεραν με δύο λόγια να ανανεώσουν το ενδιαφέρον του κοινού γιο ένα παραδοσιακό μεν, αλλά εξελισσόμενο προϊόν το οποίο ακόμα και στις μέρες μας κρύβει πολλά μυστικά... Η εταιρεία Portioli είναι μια από αυτές τις ανερχόμενες επιχειρήσεις που έχει κάνει υπόθεσή της την διάθεση εξαιρετικών ποικιλιών καφέ, αλλά και την ενημέρωση του κοινού, είτε αυτό είναι ιδιοκτήτες cafε και barista, είτε απλοί καταναλωτές, Όπως αναφέρει σχετικά το διαφημιστικό της μητρικής εταιρείας η διαδικασία αυτή είναι αμφίδρομη αφού “πιστεύουμε ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μαθαίνουμε καινούργια πράματα και θέλουμε να μεταδώσουμε την αγάπη μας για ένα ρόφημα που συνοδεύει και δίνει ενέργεια καθημερινά στη ζωή μας”. Ο καφές Portioli δημιουργήθηκε το 1958 σε ένα μικρό καφέ-καφεκοπτείο στο Μιλάνο, μέσα από την ανάμειξη διαφορετικής ποιότητας καφέδων. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 η εταιρεία δημιούργησε μονάδα παραγωγής σε χώρο 6000 τ.μ. εκεί που βρίσκεται η σημερινή της έδρα ( Caleppio di Settala).Στην  Ελλάδα η ιστορία του καφέ Portioli μετράει ήδη 12 χρόνια, αλλά η εταιρεία που τον διαθέτει σήμερα στην ελληνική αγορά, η ESE Profilo ιδρύθηκε το 1997. Το Marketing Week είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Νίκο Παππά για το καφέ, αλλά και το γενικότερο επιχειρηματικό κλίμα των ημερών.

Μarketing Week: Ποια είναι η δραστηριότητα της εταιρείας ESE Profilo και ποια είναι η ιστορία της στην ελληνική αγορά;

Νίκος Παππάς: Η εταιρεία ESE Profilo αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο για την Ελλάδα του οίκου Portioli. Ο οίκος Portioli εισήχθη για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά το 1992 από τον Στάθη Χριστοδουλόπουλο, ιδιοκτήτη του Da Capo.

MW:  Τι περιλαμβάνει η γκάμα προϊόντων Portioli;

 Ν. Παππάς: Η γκάμα των προϊόντων του οίκου Portioli μέχρι και σήμερα είναι η ακόλουθη Portioli Espresso, Portioli καφές φίλτρου, Portioli Σοκολάτα, Portioli ροφήματα, όπως ζεστό και κρύο τσάι σε διάφορες γεύσεις και ροφήματα βοτάνων σε 4 γεύσεις. Ακόμα Capucine Mocha, Aguavite Grappa.Επίσης, σοκολατάκια  Portioli, Panettoni σε δύο γεύσεις, καφέ και φρούτων και μπισκοτάκια Portioli.

MW: Τι τμήμα των πωλήσεων της εταιρείας αντιπροσωπεύει ο espresso Portioli;

Ν. Παππάς: Ο espresso Portioli αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της ESE Profilo με δεύτερο είδος τη σοκολάτα Portioli.

MW: Σε ποιους απευθύνεται ο καφές Portioli;

 Ν. Παππάς Ο espresso Portioli απευθύνεται στους buongustai, τους εραστές του τέλειου espresso.

MW: Γιατί χαρακτηρίζεται ως ο καφές “των εραστών του τέλειου espresso”; Ποια είναι το στοιχεία που τον διαφοροποιούν από τους άλλους καφέδες της αγοράς:

Ν. Παππάς; Χαρακτηρίζεται έτσι γιατί είναι γλυκόπιοτος, κρεμώδης και αρωματικός. Διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους χάρη στη μοναδική γεύση

 

 του που μετά από μακροχρόνια έρευνα είναι αποτέλεσμα της μίξης των εκλεκτότερων ποικιλιών Arabica και Canephora.

MW: Σε ποια σημεία μπορεί να απολαύσει κανείς τον καφέ Portioli;

Ν. Παππάς: Ο espresso Portioli διατίθεται, μεταξύ άλλων στα εξής καταστήματα: caf? Da Capo, Balthazar, Grecotel, Rossi,Αιολίς, Society, All season’s, Athens Golf Club, Agora, Υάδες, Marista’s, Rakta, Σάκκουλα, Oscar, Rebel;s- Ηράκλειο Κρήτης, Aragosta, Αίνιγμα. Polo Center, Centro, Ακαδημία, Plaza, Viva, Nembo, Zero, Santa Marina, Καμάρες, Chili Club, Εμπορικό- Αράχοβα και Ολύμπιον- Θεσσαλονίκη.

MW: Πώς πραγματοποιείται η προώθηση και προβολή του καφέ Portioli;

Ν. Παππάς: Η εμπορική πολιτική της ESE Profilo για τον espresso Portioli αφορά σε διανομή σε επιλεγμένα ποιοτικά σημεία πώλησης, προσωπική εξυπηρέτηση και after sales service. Όσον αφορά στη διαφημιστική προβολή του ο espresso Portioli πραγματοποιείται σε περιοδικά κύρους με υψηλή κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα καθώς επίσης και στο ραδιόφωνα. Επίσης, το προϊόν υποστηρίζεται και με below-the line ενέργειες.

ΜW: Εκτός από τους εμπόρους και καταστηματάρχες με τους οποίους συνεργάζεστε, υπάρχει αναγνωρισιμότητα του σήματος Portioli στο ευρύ καταναλωτικό κοινό;

Ν. Παππάς: Μετά από ποιοτική και ποσοτική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η αναγνωρισιμότητα του espresso Portioli από τον τελικό καταναλωτή, ο οποίος όπως ήδη αναφέραμε είναι ο εραστής του τέλειου espresso ,χτίζεται σταδιακά από τους ίδιους τους buongustai, καθώς αναζητούν από μόνοι τους τη μοναδική γεύση του espresso Portioli. Το σήμα υποστηρίζεται διαφημιστικά σε περιοδικό Τύπο και ραδιόφωνο γιο ενίσχυση της αναγνωρισιμότητάς του.

ΜW: Υπάρχουν συνέργιες με άλλα προϊόντα στην διαδικασία προώθησης του καφέ; (σνακ, γλυκά, κ.λπ)

Ν. Παππάς: Το βασικό προϊόν μας είναι ο καφές, αλλά καλύπτουμε ολοκληρωτικά τις ανάγκες ενός caf? Portioli.

MW:Ποια είναι η άποψη σας για το γενικότερο επιχειρηματικό κλίμα των ημερών που ζούμε; Πώς βλέπετε για παράδειγμα τις μεγάλες επιχείρησεις, οι οποίες και στην αγορά του καφέ ελέγχουν μεγάλα κομμάτια της αγοράς;

Ν. Παππάς: Οι ανακατατάξεις στην παγκόσμια οικονομία θα επηρεάσουν σημαντικά τις μεγάλες επιχειρήσεις. Πιστεύω πως κάποια στιγμή, οι μεγάλες εταιρείες θα εγκαταλείψουν αυτό το μοντέλο και θα ξαναγίνουν μικρές γιατί δεν θα αντέξουν στον ανταγωνισμό και τα προβλήματα στη διοίκησή τους. Για το λόγο αυτό θα έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής και θα σπάσουν σε μικρότερες μονάδες και σε εξειδικευμένους πια τομείς. Άλλωστε, διανύουμε μια περίοδο που αλλάζουν όλα τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα Η νέε τάξη πραγμάτων, η νέα Οικονομία είναι πλέον γεγονός όχι όμως “αποδεκτή νοοτροπία” από όλους. Θεωρώ πως οι εταιρείες- κολοσσοί είναι πια ευάλωτες. Μπορεί αρχικά επικράτησαν αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν στα άμεσο μέλλον ένα μεγάλο κριτή, τον ίδιο τον πελάτη. Αυτή τη στιγμή αγοράζουν από την παγκόσμια αγορά μαζικά και φθηνά ώσπου η συνήθεια θα κλονισθεί από την απαίτηση του καταναλωτή να προσέχει την ημερομηνία λήξης του προϊόντος και την ποιότητα.

ΜW: Βλέπετε δηλαδή αυξημένο το ρόλο του πελάτη...

Ν. Παππάς: Ο πελάτης γίνεται όλο και περισσότερο απαιτητικός. Όποιος μπαίνει στην αγορά ευκαιριακά θα χάνει, αλλά, όλες οι εταιρείες που διαχρονικά προσέχουν την ποιότητα θα παραμένουν κερδοφόρες. Όταν κοιτάς να μειώνεις συνεχώς κόστη τότε κάποτε θα χάσεις την ποιότητα και τους πελάτες σου. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Μακροχρόνια δεν μπορεί να επιβιώσει εταιρεία που δεν ασχολείται με τον πελάτη. Παράλληλα σε μια επιχείρηση προέχει η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, δεδομένου ότι ο άνθρωπος είναι πια σημαντικό κεφάλαιο και από τα πάγια.

ΜW: Στη συζήτηση για την παγκοσμιοποίηση των αγορών, ο ρόλος του πελάτη είναι επίσης αυξημένος; Τι πιστεύετε για το φαινόμενο αυτό;

Ν. Παππάς: Για τις προοπτικές της παγκοσμιοποίησης θα ήθελα να επισημάνω ότι τα τελευταία πέντε χρόνια οι καθηγητές και οι θεωρητικοί της παγκόσμιας οικονομίας, έχουν ανοίξει τη συζήτηση για την καινούργια οικονομία αλλά δεν έχουν κατασταλάξει σε τελικά συμπεράσματα. Πριν από δέκα χρόνια πάρθηκαν αποφάσεις για το πως θα διοικηθούν οι μεγάλες εταιρείες και το παράδειγμα του τομέα της διαφήμισης είναι ενδεικτικό. Οι εταιρείες λογικά σκεπτόμενες, έφτιαξαν ένα φιλμάκι για όλες τις αγορές αλλά δυστυχώς αυτό δεν δούλεψε. Οι θεωρητικοί που ισχυρίζονταν ότι η παγκοσμιοποίηση είναι ουσιαστικά η τοπικοποίηση των πρακτικών  νομίζω πως τελικά θα αποδειχθεί ότι έχουν δίκιο. Κάθε χώρα είναι διαφορετική και δεν μπορούμε να βάλουμε όλες τις χώρες σε ένα πλαίσιο.

 


 

Η ιστορία τoυ… αλά  ελληνικά

Ο καφές Portioli εισήχθη στην Ελλάδα το 1992 από τον κ. Στάθη Χριστοδουλόπουλο, ιδιοκτήτη του πλέον φημισμένου ο “Da Capo” στο Κολωνάκι. Από το 1997 και έκτοτε την αποκλειστική αντιπροσωπεία στη χώρα μας του Οίκου Portioli που εδρεύει στο Μιλάνο, έχει αναλάβει η εταιρεία E.S.E. Profilo Ε.Π.Ε. του κ. Νίκου Παππά. Η παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα έχει να επιδείξει μια δυναμική και ταχέως εξελισσόμενη ανάπτυξη. Έχει συμμετάσχει πέντε φορές στην έκθεση ΧΕΝΙΑ, ενώ την εμπιστεύεται πληθώρα πελατών σε όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με τα στοιχείο της εταιρείας, το 1997 οι πελάτες της αριθμούσαν τους 80, ενώ σήμερα έχουν ανέλθει στους 1100! Επίσης, στα έτη 1997-2000, η καταγραφόμενη κατανάλωση ανά έτος από τους 8 τόνους έφτασε τους 40!

Η Μοίρα Γεραντωνάκη συνάντησε τον κ Sassi Giacomo,  Εμπορικό Διευθυντή της μητρικής εταιρείας  Portioli του Μιλάνου, ο οποίος στη διάρκεια της επίσκεψης του στη χώρα μας μας μίλησε για τη φιλοσοφία της εταιρείας και τις προβλέψεις του όσον αφορά στην πορεία του εσπρέσο στην ελληνική αγορά

CΝ: Ας μιλήσουμε καταρχάς για την εταιρεία. Παρά τη μικρή διάρκεια ζωής της, πώς εξηγείται η τεράστια ανάπτυξή της;

SG: Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1958 και δε θα τη χαρακτήριζα μία εταιρεία με μικρή διάρκεια ζωής. Βέβαια η ανάπτυξή της ήταν ραγδαία. Η εταιρεία κατάφερε να επεκταθεί πρώτα στο Μιλάνο, πριν 12 περίπου χρόνια, έπειτα σε ολόκληρη την Ιταλία και στη συνέχεια σ’ όλο τον κόσμο. Το μυστικό της επιτυχίας μας και η βασική αρχή της πολιτικής της εταιρείας είναι η σωστή και συνεχής επιλογή συνεργατών διανομέων παγκοσμίως σε συνδυασμό με την συνεχή βελτίωση της ποιότητας του τελικού προϊόντος.

CΝ: Μιας και αναφέρεστε σε διεθνείς συνεργασίες, Θα μπορούσατε να μας πείτε σε πάσες χώρες εξάγεται ο καφές Portioli;

SG: Ο καφές  Portioli μέσω των αντιπροσώπων μας εξάγεται σε 35 χώρες σ’ ολόκληρο τον Κόσμο. Εκτός από την Ευρώπη, διανέμεται στην Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στην Αυστραλία όπου κατέχει μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Ειδικά στην Αυστραλία θα πρέπει να σας πω ότι οι συνεργάτες μας είναι Έλληνες μετανάστες που γνώρισαν τον καφέ Portioli πρώτα στην Ελλάδα και στη συνέχεια τον διέδωσαν στην Αυστραλία.

CΝ: Μπορεί εύκολα λοιπόν να συμπεράνει ότι έχετε δώσει μεγάλη βαρύτητα στις συνεργασίες σας με τους αντιπροσώπους του καφέ Portioli σε ολόκληρο τον κόσμο. Ποια είναι η πολιτική και η φιλοσοφία επιλογής των  συνεργατών σας;

SG: Οι συνεργάτες που επιλέγονται είναι ανεξάρτητες εταιρείες και απλώς λειτουργούν σύμφωνα με την καθοδήγηση και την πολιτική της μητρικής εταιρείας στο Μιλάνο. Η επιλογή όμως γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχουν μοναδικό πάθος για τον καφέ. Επίσης Πρέπει να διαθέτουν ειδικές ικανότητες ώστε να μπορέσουν να περάσουν στην εκάστοτε χώρα την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του καφέ εσπρέσο, α οποίος εσωκλείει ολόκληρη την παράδοση των Ιταλών. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι η αγάπη των συνεργατών μας για το προϊόν και η δέσμευσή τους για τη συνεχή παρακολούθηση, εξυπηρέτηση των πελατών τους, για τη σωστή Παρασκευή του καφέ. Όλα αυτά εγγυώνται τις μεγάλες πωλήσεις του Portioli.

CΝ: Ποια η γνώμη σας για την αυξημένη κατανάλωση που παρατηρείται στις ΗΠΑ; Θεωρείται ότι ο καφές εσπρέσο στην Αμερική είναι δεύτερο προϊόν σε διασημότητα μετά το χάμπουργκερ.

SG: Οι Αμερικάνοι όταν έλεγαν ότι πίνουν καφέ συνήθως εννοούσαν τη μεγάλη κούπα καφέ φίλτρου με μπόλικο γάλα. Όταν επισκέφτηκαν την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γνώρισαν πρώτα τον καπουτσίνο και τον caffe latte καθώς και τον lugo (διπλή δόση νερού), που ταίριαζε περισσότερο στην κουλτούρα τους. Ο τρόπος παρασκευής, καθώς και η δυνατή γεύση τους μάγεψε και έτσι μετέφεραν το είδος αυτού του καφέ στη χώρα τους. Αλλά ακόμα και τώρα, μετά από δεκαπέντε χρόνια, ο απλός εσπρέσο δεν πίνεται τόσο όσο ο καπουτσίνο ή άλλα ροφήματα, που έχουν ως βάση τον εσπρέσο. Βέβαια πιστεύουμε ότι η νέα αυτή τάση που επικρατεί στην Αμερική βοήθησε αρκετά στην εξάπλωση του καφέ εσπρέσο, αν και πιστεύουμε ότι είναι μόδα και ίσως σύντομα ξεπεραστεί.

CΝ: Πιστεύετε ότι η εξάπλωση της νέας τάσης των μεγάλων αλυσίδων caffe espresso   όπως αυτή της Starbucks θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την ποιότητα του καφέ;

SG: Δε νομίζω ότι επηρεάζεται η ποιότητα. Είτε είναι ένα μαγαζί είτε μία αλυσίδα, αν τηρούνται οι σωστές προδιαγραφές και οι κανόνες της σωστής παρασκευής και υγιεινής, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

CΝ: Κεφάλαιο “Αρωματικοί καφέδες” Ποιά η γνώμη σας;

SG: Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ απόλυτα. Ο εσπρέσο από μόνος του έχει τόσο δυνατό άρωμα και γεύση, που νομίζω ότι δε χρειάζεται την προσθήκη οποιουδήποτε αρώματος. Βέβαια μπορεί εύκολα να αναμειχθεί με άλλα σιρόπια και να παρασκευαστούν πολλά ροφήματα, αρκετά γευστικά και πρωτότυπα, που όμως δε θεωρούνται καφές.

CΝ: Ας μιλήσουμε λίγο για την χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αντιπροσώπου εταιρείας στην Ελλάδα, η αύξηση του εσπρέσο είναι θεαματική. Ποιες είναι σι δικές σας προβλέψεις;

SG:Σύμφωνα, με τις δικές μας προβλέψεις και σε συνεργασία βέβαια με την Ε.S.E.   PROFILO, πιστεύουμε ότι η κατανάλωση του εσπρέσο θα αυξηθεί κατά πολύ τα επόμενα δύο χρόνια στην Ελλάδα. Όπως επίσης έχουμε παρατηρήσει ότι και η σοκολάτα ως ρόφημα καταναλώνεται αρκετά στην Ελλάδα, και παρουσιάζει αύξηση τουλάχιστον πολύ περισσότερο απ ό,τι στην Ιταλία. Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, έχουμε ως στόχο να επενδύσουμε και να βοηθήσουμε τον κ. Παππά, ιδιοκτήτη της εταιρείας ΕSΕ Profilo ,τον οποίο θεωρούμε έναν από τους καλύτερους συνεργάτες μας, αφού είναι πολύ συγκεντρωμένος σ’ αυτό που κάνει και αγαπά το προϊόν. Αυτό αποβαίνει από το γεγονός ότι ακολουθεί όλες τις αρχές της μητρικής εταιρείας για την οποία, όπως τόνισα και πριν, μεγάλη. σημασία έχει να πληροφορούνται και να ενημερώνονται διεξοδικά οι πελάτες της.

CΝ: Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την όμορφη κουβέντα που είχαμε   και να σας υποσχεθώ ότι θα παρευρεθώ στην ΕΧΡΟ 2, τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Μιλάνο, προκειμένου να δω από κοντά τις παρουσιάσεις των νέων προϊόντων σας και του πρωτότυπου ηλεκτρονικού παιχνιδιού που θα παρουσιάσετε.

SG: Πραγματικά θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Θα σας περιμένουμε με χαρά.


 

Ε.S.E. PROFILO Ε.Π.Ε. Company Profile

 

Η εταιρία ΕSE Profilo Ε.Π.Ε. αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο για την

Ελλάδα του οίκου Ρortioli ο οποίος εισήχθη για Πρώτη φορά στην Ελληνική Αγορά

το 1992 από τον κ. Στάθη Χριστοδουλόπουλο ιδιοκτήτη του Da Capo.

Από το 1997 ο Ροrtioli , αντιπροσωπεύεται από την ΕSE Profilo Ε.Π.Ε.

Ο οίκος Ροrtioli ο οποίος εδρεύει από το 1980 στο Μιλάνο ( caleppio di Settala), σε μια μονάδα έκτασης 6.000 τ.μ., αποτελεί μια συνεχώς εξελισσόμενη εταιρία η οποία εκτός του ότι κατάφερε να εδραιώσει τον espresso Portioli στην ιταλική αγορά, με σημαντικό μερίδιο πωλήσεων δημιούργησε επίσης μία μεγάλη γκάμα προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας, όπου και αυτά αντιπροσωπεύονται αποκλειστικά από την ESE Profilo Ε.Π.Ε

Η Ε.S.E. Profilo Ε.Π.Ε η οποία από την αρχή της ίδρυσής της χάραξε μία αυστηρή εμπορική πολιτική κατάφερε να τοποθετήσει τον Εsperesso Ροrtioli σε ιδιαίτερα επιλεγμένα σημεία πώλησης πανελλαδικά, πάντα με γνώμονα την απόλυτη ποιότητα σε προϊόντα και υπηρεσίες, καθιερώνοντας τα προϊόντα του οίκου Ροrtioli στην Ελληνική Αγορά. Σημεία πώλησης που δηλώνουν έμπρακτα την πολιτική της εταιρίας είναι ενδεικτικά τα εξής: Όμιλος Grecotel, Athens Golf Club, Da Capo, Rossi, Ολύμπιον κ.α.

Ο συνδυασμός του εκλεκτού προϊόντος η σωστή στρατηγική μάρκετινγκ και η

συνεχή υποστήριξη του, μέσα από διαφημιστική προβολή και 5 συνεχής συμμετοχές

στην διεθνή έκθεση Ξενία είχαν ως αποτέλεσμα μια συνεχώς αυξανόμενη ροή

πωλήσεων, η οποία επιβεβαιώνεται από την κατανάλωση ανά έτος η οποία το 1997

ξεκίνησε με 8 τόνους και σήμερα ανέρχεται στους 40.

Όπως αναφέραμε παραπάνω ο οίκος  Ροrtioli αποτελεί μία εταιρία με διαρκείς δημιουργικούς προβληματισμούς που αφορούν τη συνεχή βελτίωση της παροχής υπηρεσιών της, καθώς μέσα από αυτές αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο τα ήδη υπάρχοντα ποιοτικά προϊόντα της.

Λαμβάνοντας υπό όψιν τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς οδηγήθηκε στην κατασκευή μηχανών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας ώστε ο τελικός καταναλωτής να απολαμβάνει στο maximumτην μοναδική γεύση ενός espresso Ροrtioli. Οι  μηχανές GIME δημιουργήθηκαν τόσο για επαγγελματίες αλλά και για ιδιώτες και διατίθενται και αυτές αποκλειστικά από την Ε.S.Ε. Ρrofilo Ε.Π.Ε.


 

ΘΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΔΩ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ- ΔΙΠΛΑ : ΣΤΟ DA CAPO CAFFE

 

Τ ο μικροσκοπικό καφέ στον αριθμό ένα της οδού Τσακάλωφ είναι έτσι και αλλιώς το σημείο όπου διασταυρώνονται και συγκρούονται οι τροχιές όλων των απλανών αστέρων. Ακόμα και αν η αγοραφοβική  τους Παιδεία δεν τους επιτρέπει να στριμώχνονται σε ένα τόσα δημοκρατικό στέκι κι όπως αυτό εδώ, οι πάντες περνούν έστω και για λίγο από το Da Capo. Κοντοστέκονται, παριστάνοντας πως ψάχνουν για ελεύθερο τραπέζι και χαμογελούν από συνήθεια. Χαιρετούν με κεκτημένη ταχύτατα κάποιον που τους φάνηκε οικείος, ενώ δεν είχαν ποτέ συ σταθεί, και ανταλλάσσουν δυο-τρεις αναγκαστικές κουβέντες με ένα φίλο από τα παλιά που δεν εξυπηρετεί πια τα συμφέροντα και το ολοκαίνουργιο ίματζ τους. Κάνουν πως μιλάνε σε κάποιον στο βάθος, με την ελπίδα το βουητό και το ζουζούνισμα του πλήθους να καλύψει τις ασυναρτησίες τους. Εστιάζουν το βλέμμα στο κενό και σουφρώνουν τα φρύδια τους, μήπως και αυτός ο διαστρεβλωμένος μορφασμός διασκεδάσει την αμηχανία τους. Προσπαθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με τρικ και φτηνά κόλπα, να επιπλεύσουν σε έναν ποταμό ανωνυμίας που έρχεται από την Τσακάλωφ και εκβάλλει στον πλατεία. Επιδιώκουν να δώσουν θορυβώδες «παρών» για να καταγραφούν στο συλλογικό υποσυνείδητο του Κολωνακίου. Να τους θυμάσαι, δηλαδή, και την επόμενη φορά που θα περάσουν από εκεί. Το Da Capo μοιάζει με την Αρχαία Αγορά στους προχριστιανικούς  χρόνους, όχι τώρα που είναι σκόρπιες πέτρες και ερείπιο. Θνητοί και αθάνατοι ξοδεύουν εδώ τη ζωή τους δίπλα-δίπλα Η Ελένη Χέλμη-Μαρκεζίνη μοιράζεται μια γωνίτσα με ποδοσφαιριστές από ομάδα τσικό της επαρχίας. Ο Αλέξης Κούγιας έχει γυρισμένη την πλάτη σε ένα νεόκοπο νομικό, με κοστούμι Zara, που ασκείται στο δικηγορικό του γραφείο. Βουλευτές από τη Βόρεια Ελλάδα και Χρηματιστές από τα Τρίκαλα μετράνε παρέα τα «σπασμένα». Νεαροί από το Περιστέρι, τον Κορυδαλλό και το Ίλιον παραγγέλνουν φραπέ στη βαμμένη ξανθιά σύζυγο του κυρίου Στάθη, που σήμερα κάνει ταμείο όπως κάθε μεσημέρι. Τους απαντά «δεν φτιάχνουμε», αφήνοντάς τους σύξυλους. Η Άννα Βίσση κλέβει λίγο από την ευτυχία ενός νιόπαντρου ζευγαριού από τη Λιβαδειά, ενώ ο Λάκης Λαζόπουλος επιδίδεται στην προσφιλή του συνήθεια να δανείζεται ατάκες από διπλανή παρέα. Ο Νίκος Αναστόπουλος, προαιώνιος θαμώνας του Da Capo, ακολουθεί με τα μάτια το λίκνισμα ενός εκπάγλου καλλονής θηλυκού. Με τούτα και με εκείνα περνούν οι μέρες κατά χρόνια στην Τσακάωφ, αλλά  θα ήταν άδικο να πούμε πως τίποτα δεν αλλάζει πως όλα μένουν ίδια. Το Da Capo δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως παλιά. Η σόουμπιζ αποστρέφεται την πολλή συνάφεια του κόσμου. Οι γκέι βρήκαν το καινούργιο στα μοντέρνα καφενεία της Σκουφά. Η Αγάπη Βαρδινογιάννη έχει καιρό να πατήσει το πόδι της εδώ και η Τατιάνα Στεφανίδου έχει κάνει παιδιά, παντρεύτηκε και αποχώρησε κι εκείνη. Οι στυλίστες και τα μοντέλα που στόλιζαν τα τραπεζάκια της προσόψεως μετακόμισαν σε άλλες περιοχές, μαζί με τα πρακτορεία και γραφεία των lifestyle περιοδικών. Και η Δέσποινα Βανδή όπου να΄ ναι έρχεται. Έτσι είναι, όμως, η ζωή. Έτσι είναι και το Da Capo.


CAFE-CAFE

Τον espresso Portioli μπορείτε να τον απολαύσετε στα επιλεγμένα καφέ-καφέ όπως ……

(DACAPO-Κολωνάκι), (COVA-Μιλάνο), (ROSSI–Kηφισιά), (COMMON SECRET-Κηφισιά), (BEST FRIENDS- Πολιτεία),( FAR-FAST - Νέα Ερυθραία),(ΚΑΦΕ CAF?-Γλυφάδα),( CAF? DEL MAR-Kάλαμος),(4 ΕΠΟΧΕΣ- Μαρούσι), (MONA’S-Χαλάνδρι ), (ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ-Βριλήσσια), (CAF? CUTSIKO-Θυμαράκια), (ΚΑΦΕΟΙΝΟ- Πατήσια), (ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ–ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ- Χαλάνδρι),(UP & HI-Μενίδι), (ΥΑΔΕΣ-ΓΑΛΑΤΣΙ), (ΑΡΩΜΑ-Κυψέλη), (BALTHAZAR-Αμπελόκηποι ), (ΑΙΟΛΙΣ-Μοναστηράκι), (ΟΙΩΝΟΣ-Πλάκα), (ΤΟ ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΙΟ-Πλ.Ψυρρή), (ARAGOSTA-Mήλος),(IDEAL-Ομόνοια), (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ- Ομόνοια ),(BALZAC-Αιγάλεω), (VENTI-Ίλιον), (ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ-Πετρούπολη), (LUCIFAIR-A.Ηλιούπολη), (POSTO- Παγκράτι), (ΣΚΗΝΙΚΟ- Καισαριανή), (ROI- Ζωγράφου), (ΜΑΜΒΟ-Γουδί), (SEA SATIN MARKET-Άλιμος ), (ΠΕΤΡΙΝΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ- Βάρκιζα), (POP UP-Ν.Σμύρνη), (BLAZE-Καλλιθέα), (ΑΓΟΡΑ-METRO Κουκάκι),(CAF? FONTANA-Πειραιάς),  (FRESH-ΣΕΛΗΝΗ- Παιανία) ,(CAF? PLEASURES –Παλλήνη), (ΠΑΝΕΙΩΝ- Καλύβια), (ΑΚΑΔΗΜΙΑ-Λειβαδιά), (ΕΜΠΟΡΙΚΟ-Αράχωβα), (1900- NUEVO-Αιδηψός), (MOBIL ONE –MOSTAR- Χαλκίδα), (JOVANI-Λοκρίδα), (ΚΟΛΩΝΕΣ-Αταλάντη), (ΠΑΡΑΛΟΣ-ΑΓ.Κων/νος), (ΑΣΤΕΡΙΑ –Καμ.Βόυρλα), (VIVA CAF?- Λαμία), (ΓΕΦΥΡΑ-Στυλίδα), (STAVENTO-Αγρίνιο),(ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟ- Νάυπακτος), (CAF? CAPUCCINO-Κυψέλη), (KANTOYNI-Γαλαξίδι), (ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ- SCARPA Μύκονος), (ΚΑΦΕ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ-Άνδρος),( ESPRESSO- SELECT-WET STORIES –Σαντορίνη), (ΑΙΓΑΙΟΝ ΚΑΦΕ-Αμοργός), (ΦΕΥΓΑΤΟΣ –Τήνος), (ΑΚΤΑΙΟΝ-Νάξος), (ΑΙΝΙΓΜΑ-Πάρος), (CAF? ΠΡΑΓΚΟ-Σίφνος), (IL POSTO-Λευκάδα), (SOFRANO CAF?-Πόρος), (ΙΣΑΛΟΣ- Ύδρα), (ΚΑΛΛΙΟΝ – SALOON-VENTO- Καρπενήσι),  (BYZANTIO-Άρτα), (ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ-Πρέβεζα), (ΠΛΑΖΑ-Τρίκαλα), (STRETTO-Kαλαμπάκα), (ΜΙΚΡΟ – Φάρσαλα), (MELROSE-Βόλο), (ΑΣΤΟΡΙΑ ΑΕ –Λάρισα), (JAM-Πιερία), (ΖΕΡΡΟ-Κατερίνη), (ΙΑΝΘΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΟΝ -Θεσ/νίκη), (ΕΡΑΤΕΙΝΟΝ-Βέροια), (VIENNA CAF?-BEΡΟΙΑ), (BELLAIR-Γιαννιτσά), (PLAZA LE CAF?-Δράμα), (CENTRO-Αλεξαν/πολη), (CENTRO-Kαβάλα), (ΚΟΝΕ-Φλώρινα), (ΚΑΦΕ ΕΝΕΤΙΚΟ-Μονεμβασιά), (BANDALANDRA-Κύθηρα), (CAF? MAGGIOLINO- Nεάπολη), (FACE-Tρίπολη), (TRENDY-Mεγαλόπολη), (GRAN CAF? ITALIANO –Κόρινθος), (MOON CHILD-Nεμέα), (CAF? LE ROI-Mέγαρα), (ΑΛΦΑ-Ξυλόκαστρο), (ΒΥΘΟΣ-Κιάτο), (CAF? ZINO-Λουτράκι), (CAF? DEL MAR- Αίγιο), (ΑΒΑΚΑ-Ναύπλιο), (PRAXIS –Aρχ.Επίδαυρο), (PAPAGALINO-Πόρτο Xέλι), (CHANTANT-Πάτρα), (ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ-Καλάβρυτα), (ΟΙΚΕΊΟΝ-Πύργος) , (ΚΑΡΝΑΓΙΟ-Σκιάθος), (ΚΑΦΕ ΑΝΕΜΟΣ-Σκόπελος), (AEOLIS-Σάμος), (METROPOLIS- Χίος), (ΝΕΦΕΛΗ –Λήμνος), (PORTIOLI CAF? –Ρόδος), (ΕΥ ΖΕΙΝ –Κώς), (COSMOPOLITAN-Λέρος), (REBELS-Ηράκλειο Κρήτης),(ΗΝΩΜΕΝΑ ΒΟΥΣΤΑΣΙΑ-Ρέθυμνο), (REMEZZO- Xανιά), (CENTRAL-Kομοτηνή), ΓΕΥΣΕΙΣ, ΟΝΕΙΡΟ, LA CHOCOLATIER, ΛΟΥΜΙΔΗΣ, ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, ΜΟ ΒΙ, CONCEPT CAF?, ΔΡΟΣΙΑ, ΑΡΟΔΟ, FERRARI, ΠΑΤΣΕΑ, ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΡΛΗ, LA STRADA, ΙΑΣΩ, DANTE, ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΜΠΙΣΚΟΥΙ, DELIGHT CAFE, FENDY, ΥΔΡΟΥΣΣΑ, ΣΕΒΑΧ, NEW YORKERS FITNES, 3 ΣΥΝ 1 CAFE, MΕΛΙ, MILLENNIUM, CAFE DEL ART, MINOPE, LA  FIAMMA, ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΛΗΤΩ, ΠΙΠΕΡΙΑ, THE SAINT, ΔΙΚΑΙΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,  BOLERO, TO ΠΑΡΚΑΚΙ, ΠΙΕΤΡΗΣ, ΗΡΩΔΙΟΣ, JOYS NET CAFE, FOLIE CAFE, ΑΡΩΜΑ, COFFEEWAY, CUT N’TINT, ROSSI, CADEAUX, ΦΙΛΙΠΠΟΥ, CAPRICE, TRIBECA, ROCK N’ROLL, VIA ΣΚΟΥΦΑ, KOLONAKI, RALPH LAUREN , NJV ATHENS PLAZA, AZADE, ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ, GREEK HOYSE ATTICO,ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, PIL-POYL, Η ΠΛΑΚΑ, ΜΙΛΤΟΝΣ, JUST, PRODUCTION, ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ,TA ΣΕΡΜΠΕΤΙΑ ΤΟΥ ΨΥΡΡΗ, ΘΑΛΑΤΤΑ, ΝΗΠΕΙΑΓΩΓΕΙΟ, GAZELA, TAPASBAR, OMONIΑ GRAND HOTEL, APOTEC, ΑΛΜΑ, ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΟ, GILFORDS, ΔΕΟΣ, BLUE BAR, EL DIVINO,ATTIKO,  ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ, ΚΑΦΕΠΟΤΕΙΟΝ, BALLOONS AE, FRA-NOI, MACCIATO CAFE., CAFE ΜΕΛΙ, ΚΑΓΙΑΚ, MUSSES, ΕΓΚΟΣΜΙΟ, ΜΕΖΖΟ ΚΑΦΕ, ΤΑ ΔΥΟ ΒΟΥΝΑ, QUALITY FLAVORS, CREAM, ΕΛΙΞ, HOME LINE, DAL VERO, CIAO, ΑΡΜΑΝΙ, ΕΧΟ, ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, CAFE AZAR, ATHENS GOLF CLUB, FAR FAST, MESSA, AMMOΣ, ΚΑΦΕΠΟΛΙΣ, VARMAR VE, DELICATESSEN, 1908, FARID, EKSO  PRODUCTIONS, NOKIA, ACES, ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ, ΞΕΝ.ΜΕΔΟΥΣΑ, ΒΑΖΖΑR, ΜΕΛΙ-ΓΑΛΑ, IGLOO, JANNES MAGGION, ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ, ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ, FRESH,ΚΑΥΚΑΣ Β ΑΕ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ, LE BON GOURMET, ALTRO, LAVMI, SMART CAFE, H ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ, BROWN, ΠΑΝΝΙΩΝ, FITNESS STUDIO, IL VENTO ART CAFE, MINOPE, ΝΤΕΛΙΚΑΤΟ, ΦΛΟΧ, JIMMIES, PRECIOUS, BACK STREET CAFE, ΖΕΝΙΘ, ΜΠΕΜΠΗΣ, ΑΠ΄ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ, OSIRIS, ANTIGUE, LA LUNA, CONTOS CENTER, BON CAFE MUSIC, SOKRATES, ΠΕΤΡΙΝΟ, ΒΙΛΛΑ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΟΣΤΡΙΑ, CITRUM, ΑΚΤΗ, ΦΛΟΙΣΒΟΣ, ΠΡΟΒΑ, ΜΙΚΡΟ, ΘΡΟΝΙΟΝ, ΚΛΙΚ, ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ, ΝΤΟΡΟ, ΠΑΡΚ ΛΕΙΝ, SPLIT, ΕΛΝΙΝΙΟ, CUTE CAFE, GALLERY, BYZANTION, BYRON, ΣΤΟΑ, ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟ, ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ, SEVENTEEN,ΔΕΛΦΙΚΟΝ, DOMINIC, UNIQUE ENTERPRISE, LA LUNA, PARADISE, CATRIN, MYKONOS BLU, PORTO MYKONOS, ΕΡΑΤΩ, ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ, ΚΑΦΕ –ΜΥΛΟΣ, REFRAIN, BRACHERA,CAFE GREO, EN ΠΛΩ, SENSO, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΚΟΡΑΛΙ, ROCKABELLA, AFFETTO, ROOF GARDEN, LOUKAS, CALDERIMI, ROCKABELLA, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΚΑΛΙΣΤΗ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ, ΑΤΜΟΣΦΑΙΡ, CLASSICO, LAVA CAF?, ΜΑΘΙΟΣ, ΑΡΓΩ, ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ, SEA SITE, IDRAMA, ΑΣΤΑΡΤΗ, CAMILLE STAFANI, SEMELI, PETRINO, ΜΑΡΝΙΤΑ, ΑΚΡΗ,ΑΚΤΑΙΟΝ, ΜΙΚΡΟ, POSTO, ΑΓΓΕΛΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ, PORTO TANGO, ΟΣΤΡΙΑ, ΔΙΧΤΥ, ΚΛΙΚ ΚΑΦΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, NAYTCA, ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ,FRIENDS CAF?, ΚΑΜΑΡΩΝ, CAF? GREC, SITANTEL, RETRO, MARCEDES, ΦΕΝΚ ΣΟΥΙ, CORFU IMPERIAL, HISTOIRES D’EAU, INSIDE,EY LOUNGE CAFE,POLO CENTRAL CAFE, VASSO’S, MANIFICO, IL PALAZZINO, ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΛΙΟΤΡΙΒΙ, COFFEELAND, ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ, ΜΙΜΙΚΟΣ, KAFEZINO, HOTEL GREGORY’S, EXCESS, MEDITERANNION,ROMA, HOTEL PARADISE, KOYKLA BEACH, SONNER, AIAKEIO, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ, KALAMI ΚΑΜΠΙΝΓΚ, ΟΝΑΡ, ΚΛΙΚ, ΡΙΚΟΝΤΟ ΣΑΛΕ, ΑΝΕΣΙΣ, ΠΕΤΡΙΝΟ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ, AVARIS HOTEL, ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ, PARK, SONETTO, HOTEL DULUC, ALEX, ΚΡΥΠΤΗ, LA BARACCA, ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ, ACTION AE, ΗΡΩΩΝ, ΛΥΚΑΒΗΤΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΝΟ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΚΑΚΤΟΣ CAFE, ΑΣΤΟΡΙΑ ΑΕ, ΒΑΖAAR, ΑΧΙΛΕΙΟ, MARITSA’S, Η ΚΑΔΗ, JAM, MARABU, ΚΑΡΟΥΣΟ, ASTRA, DON’T TELL MAMA,  ΘΥΜΗΣΕΣ CAF?, SPORTIVO, MEZZO, CITY CAF?, UNDERGROUND, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, ΒΟΟΜ, CORAL, ZUCCA, ΑΙΣΙΟ, ΠΟΝΤΟΣ, ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ,CAFE DE VILLE, SPORTS ΚΑΦΕ, ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ, LE CHALET, BAROQUE, ΤΣΑΚΝΙΔΗΣ, CINE MARIANNA, ΑΙΓΛΗ, MALVASIA, ΠΕΤΡΑ ROCK CAFE, ΚΑΦΕ ΜΩΛΟΣ, ΑΡΩΜΑ, ΚΑΦΕ 1033, PROTOKOLLON, CAFFE DEL MARE, ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, ICELAND, ΕΛΛ-ΟΙΝΙΚΟ, ΠΙΕΤΡΗΣ, ΚΟΝΤΗΣ, COCOON, RELAX PLACE, AENAON, ΚΑΘΌΔΟΝ, ΤΡΑΜ, HOT SERVICE, SHELL, ΕΝΘΕΟΝ, ΜΥΘΟΣ, ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ, PAPLO’S, LE BISTRO, SAMION, ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΧΙΟΥ, METROPOLIS, KANTINA,ΝΑΥΤΙΛΟΣ, CAFFE ΚΑΡΑΒΙ, VILLAGIO, BLUE SKY HOTEL, NEPTUNE HOTELS, ΓΛΥΚΟΓΕΝΕΣΙΣ, ΚΑΦΕ BISTRO EN ΠΛΩ, KOS IMPERIAL, THALASS, ΩΡΟΜΕΔΟΝ, ΑΝΕΜΟΣ SURF CLUB,GALILEO, CROESUS JEW, THE SPA, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ,MEGARON LUXURY HOTEL,  ΑΡΩΜΑ, ΜΑΜΜΥS, CRETA PALACE, NUEVO, CAFE POLIS, ΟΙΝΟΣ & ΠΝΕΥΜΑΤΑ, APLADAS BEACH, ΩΚΕΑΝΟΣ, CAF?-CAF?, UTORIA, COFFEE POT, ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ΤΑTU, SAND CAF?, ΚΑΦΕ, ΚΙΒΩΤΟΣ, ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ, CENTRAL, AGGELIKA, ΚΥΚΛΟΣ, AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΗΕΙΝΑΜΙ, CIMBALI, WEGA, SIMONELI, GIME, ΑΓΓΛΟΥΠΑΣ ΑΒΕΕ, LUSSILE, BSB ABEE,BBFA INTERNATIONAL ΕΠΕ, XENIA, ΔΕΗ ΑΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, EUROBANK, ALPHA BANK, INTRACOM,EKKA,PORCHE, MERCEDES,NITRO, ΔΕΛΟΥΔΗΣ ΕΠΙΠΛΑ κ.α.

 ΄΄Μην βάζεις τον άλλον σε δυσκολία γιατί θα γυρίσει σ’ εσένα΄΄

Συμβουλή του αείμνηστου Giorgio PORTIOLI ιδρυτή της TORREFAZIONE PORTIOLI S.p.A. στον υιό του και διάδοχο κ. Μoreno PORTIOLI

 

ESE PROFILO

AΔΡΙΑΝΕΙΟΥ 25

115 25, Ν.ΨΥΧΙΚΟ – ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210 – 67 22 615

FAX: 210 – 67 29 643

e-mail: papas@eseprofilo.gr

                       

Created & Hosted by: TES

Copyright ©  ESE PROFILO LTD. All rights reserved. Every duplication going beyond proxy caching needs an explicitly written permission.